Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: śliski kombinezon w plecaku

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie śliski kombinezon w plecaku

Nijak sobie nie radzę z plecakowaniem młodego w kombinezonie.. Wyjeżdża mi z niego za każdym razem jak próbuję go związać. Wcześniej zakładałam mu jeansy na polarze i było ok, ale już ledwo się w nie mieści..
    Czy jest jakiś patent żeby chusta nie uciekała? Czy jedynie zmiana kombinezonu?

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fabianowa Zobacz posta
    Nijak sobie nie radzę z plecakowaniem młodego w kombinezonie.. Wyjeżdża mi z niego za każdym razem jak próbuję go związać. Wcześniej zakładałam mu jeansy na polarze i było ok, ale już ledwo się w nie mieści..
    Czy jest jakiś patent żeby chusta nie uciekała? Czy jedynie zmiana kombinezonu?

a jeszcze lepiej - zakup kurtki do noszenia i noszenie pod kurtką, będzie to miało zbawienny wpływ na pozycję Twojego małego chuściocha
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wydaje mi się, że patentem jest mocne wciśnięcie chusty pod pupę w dużym pochyleniu Kręgosłup wtedy trochę wysiada ale ma sie wiekszą kontrole ile i jak mocno się wciśnie. Ja dzisiaj tak zrobiłam ( ja sliska puchówka, F kombinezon) i jakos poszło
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

imo tylko zmiana kombinezonu lub przesiadka pod kurtkę.
    ośmiomiesięczniak to jeszcze małe dziecko i w kombinezonie będzie bardzo trudno uzyskać właściwą pozycję nie mówiąc już o uciekaniu chusty z pod pupy.... ewentualnie zmiana na plecak z krzyżem (jeśli ktoś w ogóle lubi to wiązanie) ale tu o dobrą pozycję jeszcze trudniej a jedyny plus to taki że dziecko z chusty nie ucieknie.

Edit: To o czym pisze aginia sprawdza się dobrze przy większych starszych biegających dzieciach imo maluchy poniżej 1,5 roku mają najzwyczajniej za krótkie nóżki by uzyskać odpowiednią pzo w grubym kombinezonie i jeszcze utrzymać to w chuście.
    Ostatnio edytowane przez Basinda ; 11-12-2012 o 16:39
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta

a jeszcze lepiej - zakup kurtki do noszenia i noszenie pod kurtką, będzie to miało zbawienny wpływ na pozycję Twojego małego chuściocha
    Właśnie z kurtką sobie sama nie poradzę, przymierzałam.. Jak mam pomoc to mąż mi trzyma chustę tak żeby nie uciekała a ja wiążę, ale chodzi o to, żebym sama dała radę

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fabianowa Zobacz posta
    Właśnie z kurtką sobie sama nie poradzę, przymierzałam.. Jak mam pomoc to mąż mi trzyma chustę tak żeby nie uciekała a ja wiążę, ale chodzi o to, żebym sama dała radę
    E tam, nie poradzisz sobie. Trochę ćwiczeń i dacie radę A jaką kurtkę mierzyłaś?
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Domyślnie

Lenny Lamb. Na chwilę obecną to wygląda dla mnie jak czarna magia

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

no co Ty! LL zakładam w... trzech ruchach

edit:
    Fabianowa, się postaram jakoś te moje zmagania nagrać i Ci podesłać
    Ostatnio edytowane przez mi. ; 11-12-2012 o 18:12

Uprawnienia umieszczania postów