czuje się wezwana do odpowiedzi
u nas czasem zdarzało się,że kieszonki-chinki przeciekały w pachwinkach,ale przyczyny nie znalazłam. Moczyłam w płynie do naczyń na noc i problem znikał na jakiś czas. Jak się znów pojawił,znów moczyłam. nie we wszystkich,bo niektóre były na prawdę dobre i nie do zdarcia![]()
postanowiliśmy zmienić tryb/markę pieluchowania i przeszliśmy w całości na kieszonki Nappime. są one niby węższe w kroku niż chinki,ale jednak zdecydowanie bardziej przylegają w pachwinkach. i wkład tam jest bardzo gruby i chłonny,bo to ręczniczek bambusowy składany na 4. przecieki bardzo sporadycznie, jedynie rano,gdy Młody ssie bez końca i tak samo sikaale po ilości moczu,które z niego wylatuje wtedy to żadna pielucha nie daje rady.
sama jestem zdziwiona,ale polubiliśmy się również z otulaczami (tu też jestem wierna jednej marce)- do nich wrzucam dwa ręczniczki z Ikei i to jest nasz zestaw startowy po domu,wymieniany co sik.
mnie dość długo zajęło szukanie własnej drogi i ideologii w pieluszkowaniu wielo,ale po przetestowaniu kilku rozwiązań, stwierdzam,że warto było trochę się na nie podenerwować,by w końcu znaleźć te idealne dla nas.