Pokaż wyniki od 1 do 20 z 46

Wątek: Odpieluchowanie - zbiór porad tworzymy

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar Podlasianka
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

Ja z bezradności czasami się śmieję, że Lena w pieluchach do szkoły będzie chodzić Nocnik to największy wróg! Sikanie w majtki kończy się reakcją Oooo..., bo nie fajnie się zrobiło, mokro i trzeba coś z tym zrobić. Po przebraniu kolejne sikanie w majtki, ta sama reakcja i ...ręce opadają Wieczorem jest cala łazienka prania.
    „Ekologia zaczyna się od pościelenia łóżka, wzięcia prysznica, umycia zębów po jedzeniu i zmycia naczyń. Nie mówcie mi o wielkiej ekologii. Jeśli zrobicie podstawowe rzeczy wokół siebie, to panujecie nad swoim życiem. Pierwsza rzecz w ekologii, to zadbać o to, co jest wokół. Nie można myśleć o całej ziemi i o wszystkich ludziach, a nie robić nic w swoim życiu.” (W. Wharton)

Chustonoszka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

My wysadzamy od 7 miesiąca i przez długi czas udawało się nam złapać każdą kupkę i siku bardzo często też. Czasem przez pół dnia pielucha była sucha. Wyniki zaczęły się nam pogarszać od jakiegoś czasu a od miesiąca właściwie nie udaje się złapać kupki w nocnik a siku czasem przypadkiem . Moim zdaniem to wina żłobka. Marysia chodzi do niego co drugi dzień na 4 godziny i zawsze po żłobku jest pogorszenie. Niby miała być wysadzana tam również ale nie jest. W żłobku są jednorazówki a w domu wielo. Nie wiem czy olać ten temat ( To wysadzanie jest dla mnie trochę meczące) i robić tak jak większość rodziców (czyli trzymać dziecko w zasikanych pieluchach do oporu) czy dalej walczyć? Zabrakło mi motywacji ostatnio. Miałam nadzieję że tego lata tj. w wieku 1,5 roku będzie biegać bez pieluchy, bo byłyśmy na najlepszej drodze ku temu. Teraz widzę że jednak tak fajnie nie będzie.
    Marysia 20.01.2012

Chustomanka Awatar koleszna
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

Z doświadczenia ze starszym synkiem. Odpieluchowany dziennie w wieku niespełna 2 lat, nocnie 3 U nas sprawa była o tyle prosta, że synek przez alergię miał często problem ze zrobieniem kupki. Przez to zawsze wiedziałam, kiedy będzie robił i od 7 miesiąca nie robił w pieluchę. Przed odpieluchowaniem właściwym ubierałam mu wielo mokro od pupy, ale niezbyt wiele to dawało. Tłumaczyłam, że musi wołać-wołał i od razu sikał. Kiedy zrobiło się ciepło nic mu na dzień nie ubierałam i w końcu, po paru dniach, spędzonych przeważnie na zewnątrz ( w celu oszczędzenia mieszkania) zaczął wołać. Na noc jednak zakładałam pieluszkę. Czasem nie chciał, ale bez zawsze się zsikał, mimo że 99% pieluch po nocce była sucha W końcu jak urodziła sie malutka, powiedział, że nie jest dzidziusiem i pieluszki nie chce, wstaje w nocy na siku bez problemu ( wcześniej w pieluszce tez wstawał, ale nie zawsze

Uprawnienia umieszczania postów