Pokaż wyniki od 1 do 20 z 695

Wątek: Mój kryzys wielo!

Mieszany widok

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maldita Zobacz posta
    To i u mnie kryzys do tego stopnia, że jutro lecę po pierwszą od roku paczkę pieluszek jednorazowych. Odparzenia i otarcia a właściwie rany zaczęły się odkąd młody chodzi. Myślałam, że to przez kieszonki, ale po tetrze i wełnie wygląda podobnie. Jeśli po tygodniu używania jednorazówek wszystko zniknie i nie powróci rzucam wielo w kąt. Może zaczekają na następnego maluszka. Bo w mojej ocenie wielo mają sens dopóki dziecko nie zacznie chodzić .
    Do tej pory ani pranie ani większe zużycie wody mnie nie zrażało, ale jak widzę zmasakrowaną pupę to nie mogę dłużej na to pozwalać. Zawiodłam się na wielo .
    a żeby czasem nie ida?
    albo jadl cos nowego?

po dziś dzień pamiętam jak moja zu miała rany po jednorazówkach,wychodzilysmy z tego kilka tygodni,masci apteczne robione /gotowe nic nie poamgalao.
    przeszłam na wielo i jak reka odjął.

mi pieluchy zaczely posmierdywac jak żeby szly wtedy zapch po nocy był straszny,no i zeby+olejek =podrażnienie.
    odstawiłam olejek ,zmnniejszylam ilość proszku i się uspokoilo.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustomanka Awatar maldita
    Miejscowość
    Wro

Domyślnie

Jak zęby szły to faktycznie było jeszcze gorzej. Dziś nawet sprawdzałem czy nie idą mu kolejne, bo takie nasilenie przyszło. Okaże się za kilka dni. Po podliczeniu spróbuję jeszcze tylko na tetrze (wełniaki właśnie się lanolinują).
    mTuśka, o jakim olejku piszesz? Tym z drzewa herbacianego?
    T. 10.2002, J. 02.2013 i J. 03.2015

...and up happy hands!
    Ja, doula:
    www.rodzisiemama.pl
    Moje świece: www.facebook.com/elbesoswiece/

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maldita Zobacz posta
    Jak zęby szły to faktycznie było jeszcze gorzej. Dziś nawet sprawdzałem czy nie idą mu kolejne, bo takie nasilenie przyszło. Okaże się za kilka dni. Po podliczeniu spróbuję jeszcze tylko na tetrze (wełniaki właśnie się lanolinują).
    mTuśka, o jakim olejku piszesz? Tym z drzewa herbacianego?
    tak o herbaciany albo lawendowy mi chodzi.
    spróbuj tetre.
    nasmaruj tyłek masłem shea czy czyms naturalnym i tetra na tylek i zobaczysz.
    tetre łatwo wygotujesz jakby się zapchla/zatłuszcila.
    sprobuj po domu same majteczki żeby się wietrzyło.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chusteryczka Awatar ema
    Miejscowość
    Bory Tucholskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mTuśka Zobacz posta
    po dziś dzień pamiętam jak moja zu miała rany po jednorazówkach,wychodzilysmy z tego kilka tygodni,masci apteczne robione /gotowe nic nie poamgalao.
    przeszłam na wielo i jak reka odjął.
    Potwierdzam. Też cos podobnego przerabiałam z córką. Koszmar. Pupa cała była raną. Żadna maść nie pomogła tak jak wietrzenie, odstawienie chusteczek nawilżanych, jednorazówek i mączka ziemniaczana Jednak wielo. W pampkach miałam wrażenie, że mała kisiła się tylko.

Wełniaki i tetra brzmią sensownie w kryzysowej sytuacji.
    Powodzenia!
    Pawel 2006 Milia 2011 Mikolaj 2013

Uprawnienia umieszczania postów