Pokaż wyniki od 1 do 20 z 695

Wątek: Mój kryzys wielo!

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Ja miałam kryzys na samym początku jak kupiłam pierwsze 3 pieluszki na próbę. Po każdej kupie prałam ręcznie mydłem, a później dopiero wrzucałam do pralki. I przeciekać mi zaczęły, co już mnie całkowicie zniechęciło do używania. Więc dałam sobie spokój.
    Ale o pieluchach nadal na forum czytałam i się dowiedziałam paru ciekawych rzeczy,np. że przeciekały, bo pul mydłem zatłuściłam...
    Przerwę bardzo długą miałam, ale ostatnio mnie wielo ratowały jak mi się jednorazowe kończyły, a męża nie było (on w domu co kilka dni jest, ja prawa jazdy nie mam, a pieluch w pobliżu nie kupię). I jakoś bez większych problemów się obyło więc postanowiłam znów zacząć używać, ale tym razem podejść do tego bardziej na luzie.
    Na noc używam jednorazówek, w ciągu dnia wielo (tak od miesiąca może), z kupkami problemu nie mam bo papierki kupiłam i kupki wyrzucam a pielucha z żółtą plamą w wiaderku ląduje.
    Dzięki wiedzy i doświadczeniu innych mam, a w miarę upływu czasu również swoim, można znaleźć optymalne rozwiązanie dla siebie, a jak kryzys przyjdzie to zrobić sobie przerwę
    2009 2012

dianek
    Guest

Domyślnie

no tak, tylko u nas od dłuższego czasu kupa = bobek, który niewiele brudzi, a nie ciapcia po całej pieluszce

a co do jednorazówek... razem z M. podjęliśmy decyzję, że na wyjazd bierzemy wielo + jedną paczkę jednorazowek "na w razie czego"

nie da się tego używać, masakra jakaś
    nie umiem, młody nie lubi, ja nie lubie, m. nie lubi
    bleee

ide pranko rozwiesić ^^

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

a ja mam takie ustrojstwo i tym kupke do kibelka.

Mialam kryzys jak zaczelam zakladac a tu ...wszstko za duze i pod pachy i pupa wyzej niz reszta.Po miesiacu juz wszystko zaczelo lepiej pasowac.Na noc ( tzn te pare godzin snu) z ekologicznymi wyrzutami sumienia zakladam jednorazowke.

sorry ta fota jaks taka wielka

Chustomanka Awatar Gundi
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez inka Zobacz posta
    Na noc ( tzn te pare godzin snu) z ekologicznymi wyrzutami sumienia zakladam jednorazowke.
    Też je mam (te wyrzuty sumienia)
    2009 2012

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

ja mam je jeszcze jak ide do sklepu a tam zeby kupic np. ser to musi byc taka tacka ze styropianu, plus folia.I te wszystkiebezsensowne opakowania....A jak sie powie ze ja nie chce tego calego pakowania to sie dziwnie patrza....ech koncze bo to nie ten dzial

Uprawnienia umieszczania postów