Pokaż wyniki od 1 do 20 z 695

Wątek: Mój kryzys wielo!

Mieszany widok

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania_przyszłamama Zobacz posta
    Przepraszam Was dziewczyny ale jak czytam niektóre posty to zdaje mi się, że piszecie o studiach z fizyki kwantowej! A przecież to TYLKO pieluchy. Ja wielopieluchuje prawie od samego początku już ponad pół roku. Uwielbiam pieluchy wielo, a pampków używam tylko na noc( bo córka ma skazę białkową i wieczorem muszę ją nasmarować mazidłem) i na wizyty u dalszej rodziny i lekarza. Nie wiem o co Wam chodzi z tym WIELOGODZINNYM zapieraniem kup. Robię tak: jak jest kupa to normalnie pielucha do wiadra i dopiero kiedy robię pranie to segreguję: co zasikane do pralki co z kupą to do miski i tylko zgrubsza spieram. Szczerze mówiąc mam w nosie to, że niektóre pieluchy po praniu będą szare, wkońcu to pieluchy a nie obrus świąteczny.
    A kiedyś pocięłam stary polarowy sweter i zrobiłam z niego wkładki sucha pupa- genialnie schodzą z nich kupki.
    Pranie robię razem z córką, ona siedzi w foteliku samochodowym w łazience, tuż obok mnie. I też mamy przy tym dużo zabawy
    Nie chcę moim postem nic uogólniać, bo każdy ma swoje problemy, ale nie przesadzajcie, życie z pampersami też nie jest różowe, ciągłe odparzenia i góra pieniędzy wydanych. Moja rada: wrzućcie na luz.
    fizyka kwantowa to przy tym pikus

Ale ja bym pieluchy z klocem do wiadra nie włozyła. Gdyz mam duzo pieluch i robie pranie co trzeci dzien. Bałabym sie to wiadro otworzyc potem. I to zapieranie wcale nie jest złe...
    Ja zdołowałam(chwilowo) przy rozwieszniu, składaniu - bo nie lubie tego robic. No i jeszcze jeden element - suszarka. No drazni mnie - bo stoi wiecznie i zabiera ten kolejny metr i straszy.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Kup pionową - mniej straszy A teraz, to w ogóle pikuś, bo część pieluch suszę na kaloryferze, więc szybko znikają z pola widzenia.

Chustoholiczka Awatar qmpeela
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

U mnie kryzysu jak na razie brak, ale obecnie wielopieluchowanie dla mnie to czyta przyjemność. Jedynie. Nie zapieram, nie czyszczę, spłukuję, potem do wiadra, przed praniem zawsze i tak włączam płukanie więc resztki wypłukuje pralka, potem już tylko pranie nastawiam, rozwieszam. Składanie lubię bardzo mnie to relaksuje serio, serio to taki wyłącznik, jeden z wielu, dzieciaki sobą zajęte a ja sobie słuchając muzyki pieluchy segreguję Tylko wełniaczki mnie ostatnio coś zawodzą, mogę to nazwać kryzysem otulaczyko-formowankowym, jakiś zadek w nich wielki, odkąd na małą one sizy dobre otulacze tylko awaryjnie stosuję. I całkiem na luzie to wielopieluchowanie u nas, szczerze powiedziawszy to przy starszej o pieluchy dbałam bardzo, zapierałam, mydełkami odplamiającymi traktowałam, chuchałam i dmuchałam, teraz czas spędzony na mega czyszczeniu pieluch wykorzystuję na zabawę z dzieciakami To TYLKO pieluchy, to ma być użyteczne (a że przy okazji jest piękne , to tylko plus).
    Lena '07Nina '10 Blanka '12 Gabriel '16 Matilda ‘18
    A. 06.14 (*)

https://m.facebook.com/thetwoowls/ -dzieciecy handmejd
    Mój świat fotografii - fejsbukowy fanpejdż, zapraszam!

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Zaraz zaraz - wyjaśnijmy sobie z tym zapieraniem .
    Ja nie zapieram mydełkiem do czysta - bo by mi ręce zwiędły...
    Ja po prostu czyje potrzebe pojechania tym mydełkiem zanim wrzuce do wiadra w oczekiwaniu na pranie.

A suszarke mam pionową - bywa ze nie starsza, chociaz ma duuuuzą powierzchnie suszącą. Własnie posciagłam pranie , bo doszłam do wniosku, ze albo suszarka albo choinka. chyba ze ją na zielono i obwiesic swiecidełkami.

Chusteryczka Awatar alifi
    Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

A ja zapieram. Mydełkiem. Do czysta. Kupy znaczy. Szybko i bezproblemowo. I mi nie wadzi to akurat. Wadzi co inne, albowiem ludzie są różne, kwadratowe i podłużne

Wystarczy jak mi z wiaderka i woreczka wanieje amoniakiem, kupnych aromatów już bym chyba nie zniesła

A może takich kupek zmagazynowanych nie czuć... Rzeknijcie coś na powyższy temat, pliz.
    Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)

UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

u mnie czadzi olejek lawendowy na potęgę
    w ilosciach HURTOWYCH idzie
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustomanka Awatar Roma
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alifi Zobacz posta
    A ja zapieram. Mydełkiem. Do czysta. Kupy znaczy. Szybko i bezproblemowo. I mi nie wadzi to akurat. Wadzi co inne, albowiem ludzie są różne, kwadratowe i podłużne

Wystarczy jak mi z wiaderka i woreczka wanieje amoniakiem, kupnych aromatów już bym chyba nie zniesła

A może takich kupek zmagazynowanych nie czuć... Rzeknijcie coś na powyższy temat, pliz.
    No ja kupek nie magazynuję, chociaż miałam ku temu potenciał - bo do niedawna Blanka głównie na mleku- robiła prawie bezzapachowe kupki
    Justyna.
    Doradca Noszenia w Chuście i Nosidłach Miękkich Akademii Noszenia Dzieci (Kraków, czasem Krosno)
    Adam
    16.10.2009, Blanka 3.11.2011, Emil 6.09.2014

Świat to lustro. Twój świat zewnętrzny jest dokładnym odbiciem twojego wnętrza

Chustoholiczka Awatar guzik
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja spłukiwałam kupole pod prysznicem- duże ciśnienie dawało radę, czasem tylko mydełko szło w ruch.
    a kryzysu poważnego nie było, choć czasem mi się nie chciało składać suchych pieluch.
    Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś 2.09.2019, Helenka 7.05.2021

Chustomanka Awatar taDorotka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta
    fizyka kwantowa to przy tym pikus

Ale ja bym pieluchy z klocem do wiadra nie włozyła. Gdyz mam duzo pieluch i robie pranie co trzeci dzien. Bałabym sie to wiadro otworzyc potem. I to zapieranie wcale nie jest złe...
    Ja zdołowałam(chwilowo) przy rozwieszniu, składaniu - bo nie lubie tego robic. No i jeszcze jeden element - suszarka. No drazni mnie - bo stoi wiecznie i zabiera ten kolejny metr i straszy.
    mój mąż sie ze mnie nabija ze jak raz dziennie prania nie rozwiesze to mnie jakaś wewnetrzna energia rozsadza ze niby ręce mi sie telepią, ze niby uzależniona jestem

u nas suszarka (a nawet dwie. i góry pania do poskładania) to juz staly element krajobrazu, szczegolnie zimowego

ciesze sie ze juz przeszło i sie masz lepiej

ide & a potem po dzieci do szkoły
    [CENTER]szara codzienność? nie u nas FRANCISZEK (2005), IGNACY (2007), HELENA (2009), ANIELKA (2012), BASIA (2014)KRZYSIO(2019),MACIEK (2023)CENTER]

Uprawnienia umieszczania postów