Pokaż wyniki od 1 do 20 z 695

Wątek: Mój kryzys wielo!

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Ja wielo uzywam tylko w dzien. Po nocce w wielo mlody sie odparza niemilosiernie, a nie bede go w srodku nocy rozbudzac i przebierac - sama tez chce spac. Na kryzysy pomaga mi, kiedy konczy mi sie paczka jedno i ide do sklepu i przeraza mnie, ze musze wydac tyle kasy na cos co i tak wyrzuce do kosza. I od razu przechodza mi mysli, zeby rzucic to wielo w cholere.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ananke Zobacz posta
    Ja wielo uzywam tylko w dzien. Po nocce w wielo mlody sie odparza niemilosiernie, a nie bede go w srodku nocy rozbudzac i przebierac - sama tez chce spac. Na kryzysy pomaga mi, kiedy konczy mi sie paczka jedno i ide do sklepu i przeraza mnie, ze musze wydac tyle kasy na cos co i tak wyrzuce do kosza. I od razu przechodza mi mysli, zeby rzucic to wielo w cholere.
    tez tak mam....100 razy bardziej bym wolała dzieciu ksiazeczke kupic, albo naklejki. albo cokolwiek, w co nie narobi i nie bede musziała wyrzucic w śmieć.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta
    tez tak mam....100 razy bardziej bym wolała dzieciu ksiazeczke kupic, albo naklejki. albo cokolwiek, w co nie narobi i nie bede musziała wyrzucic w śmieć.
    Ja najczesciej mysle - kurde, mialabym za to nowiutka wielorazowke
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chusteryczka Awatar alifi
    Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Mamy kryzys. Ja i podwozie Lisicy. Jakbym nie cudowała, wypierała, wypłukiwała, odkażała, kwaskowała etc. wielo cuchną moczem. Jak często bym nie przewijała, kombinowała z materiałami - podwozie podrażnione, zaczerwienione, nawet bąble się pojawiają Pupa przesadzona na kukurydziane jednorazówki wyraźnie odetchnęła z ulgą, wrócił jej gładki look Teraz znów wielo, ale "sudokrem' w robocie, bo skóra na granicy wytrzymałości.
    Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)

UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE

Chusteryczka Awatar lati

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alifi Zobacz posta
    Mamy kryzys. Ja i podwozie Lisicy. Jakbym nie cudowała, wypierała, wypłukiwała, odkażała, kwaskowała etc. wielo cuchną moczem. Jak często bym nie przewijała, kombinowała z materiałami - podwozie podrażnione, zaczerwienione, nawet bąble się pojawiają Pupa przesadzona na kukurydziane jednorazówki wyraźnie odetchnęła z ulgą, wrócił jej gładki look Teraz znów wielo, ale "sudokrem' w robocie, bo skóra na granicy wytrzymałości.
    A zębiszcza jakieś nie idą? Bo u nas to zwykle była przyczyna takich historii a dupką pawiańską.
    F 09.07.2010 i A 19.03.2014

Chusteryczka Awatar alifi
    Miejscowość
    Rydzynki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lati Zobacz posta
    A zębiszcza jakieś nie idą? Bo u nas to zwykle była przyczyna takich historii a dupką pawiańską.
    "Dupka pawiańska" -

Zębiszcza wyszły nam dawno, bez wrażeń żadnych. Chyba, że coś tam się jeszcze kluje o czym nie wiem. Zajrzę jutro w jamę. Dla odmiany
    Kajetan Iwo (31.01.2008) Kalina Jagoda (16.05.2011)

UWIERZYŁAM W ŻYCIE POZAFORUMOWE

Chustomanka Awatar Przytulia
    Miejscowość
    Kórnik

Domyślnie

My jesteśmy wielo od samego początku (już w szpitalu, gdzie większość pochwalała i zachwycała się otulaczami w rozmiarze XS, ale była też pielęgniarka, która powiedziała nam, że takie "coś" to jej kuzynka na straganie sprzedaje i ona wie co to za badziewie , że to niezdrowe, skóra nie oddycha, sam plastyk)... Dzielnie pieluchowaliśmy przez miesiąc i wtedy przyszedł pierwszy kryzys. Pewnie związany był z przeprowadzką, skumulowanymi odwiedzinami dziadków i paroma innymi rzeczami. Zaczęliśmy zakładać jednorazówki na noc i tak już zostało. Wielo musiałam zmieniać, co godzinę, w dodatku co drugie przebieranie po całości, łącznie z śpiworkiem w którym Stach spał, wszystko przesikane. Przecieki zdarzały się często, jeszcze do tego pytania jak się sprawdzają te wymyślne pieluchy? chce ci się tak? wygodniej byłoby mu w pampkach...
    Kryzysy przychodziły i odchodziły. Jedne były związane z przeciekami, smrodkiem amoniakowym, suszeniem, ale większość z moim zmęczeniem. Teraz już się tak nie spinam, zakładam jednorazówkę na dłuższe wyjście, na noc, jak młody się gorzej czuje i nie chce go wkurzać częstymi przebieraniami.
    Czekam na lato, na słońce

Domyślnie

ojej, mam takie same odczucia, jak mam wydać na jedno to natychmiast mi się centuś włącza
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Chustofanka Awatar clatite
    Miejscowość
    Warszawa Mokotów

Domyślnie

Ja zaczęłam wielopieluchować dopiero jak mój syn miał rok, myślałam o tym wcześniej ale mama przynosiła mi do domu kontenery pampersów i jakoś ciężko było kasę na stosik wtedy wysupłać... Ze starszym jest na pewno łatwiej. Nic na siłę, jednorazówki po to właśnie są IMO, aby na takie kryzysy je stosować - opcja mieszana = opcja racjonalna. Trzymaj się
    Tymek 30.06.2011 Jerzyk 05.11.2015

Moja radosna twórczość:
    http://worzpomyslami.blogspot.com/
    http://www.morgankitchen.blogspot.com/

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

my też teraz tak trochę kryzysujemy wielo- i teraz na wyjścia i w nocy pampki- nie mam siły w nocy a i tak musimy małego przewinąć przynajmniej raz na noc takiego mamy sikuta

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

po 3 latach dopadł mnie kryzys, sprzedalam wielo i Ewa od 3 miesiecy jedzie na pampkach

juz mialam dosyc zapierania (bo ona niestety nie kapuje nocnika), prania, rozwieszania, składania

bleeeeeeee

przy Michale było mi łatwiej bo on od 8 miesiaca życia robił kupy do nocnika

Chusteryczka Awatar zoana
    Miejscowość
    we własnym świecie

Domyślnie

u nas obecnie też kryzys :/
    jedziemy na jednorazówkach
    wielo leżą schowane w szafie
    Ania, mama Zosi ('09) i Zuzi ('11)

Uprawnienia umieszczania postów