Pat, być może ryczałt był niski. Na te 2 tysie składa się- 800zł - dopłata jednorazowa (na której wniesienie miałam... tydzień!)+ 100zł więcej w ryczałcie za wodę miesięcznie=1200, w sumie 2000zł więcej. Teraz ryczałt za wode niski nie jest, a być może był.
Mój post jest ostrzeżeniem, bo nie tylko ja mieszkam w blokach i nie tylko mnie może spotkać taka nieprzyjemna niespodzianka, która tym bardziej może byc przykra dla mam, które wmawiały wszystkim dookoła, że wielo takie ekononiczne są, a tu... muka.
Trzymajcie kciuki aby za ten rok nie było dopłaty, a może nawet... zwrot! Ach marzenia!
Madziaaliyah, spoko, noworodki na piersi, tak mają. Minie. I w zalezności od dziecka i jego diety- kupki kiedyś się zagęszczą. Z resztą wiesz o tym, bo widze, że masz starszego Niunia, to już to przezyłaś
U nas nastapiło to dośc późno, ale w normie. Wiem, że było to spowodowane dietą- Niunia jadłą codziennie kaszkę z różnorakimi bakaliami (fajne źródło witamin i mikroelementów dla Niej) no i te bakalie tak Ją ruszały. Na mnie też tak działają.

Czasem jak bokiem wyleci to tetra jest tak upaćkana, że zapieranie jej zajmuje mi 5 minut albo i lepiej... :-/ Masakra. Czekam na lepsze czasy kiedy kupka się "zagęści"
Odpowiedz z cytatem
A w ogóle to nie wiem, co sie dzieje, bo wyłączają pieluchy, to i tak prania mam non stop całą furę - nie wiem skąd sie to cholerstwo bierze - już zapomniałam jak wygląda dno w moim koszu na brudne ubrania
Suszarki juz nawet nie składam (a mam dwie - poziomą i pionową) - obie non stop stoja rozłożone u dzieciaków w pokoju - PRANIE = stały element krajobrazu
, Wojtuś (02.2011)
, Aniołek (06.2012)
, Jerzyk (11.2013) 
86 > 66 kg !!!

! rzadka i kolorowa, przypuszczalnie mimo tego, że natarte mydłem galasowym i zaprane będą plamy jak ta lala
(akurat przed odpieluchiowaniem kiedy pieluchy mają lecieć na bazarek