Pokaż wyniki od 1 do 20 z 695

Wątek: Mój kryzys wielo!

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Dziewczynki inaczej sikają niż chłopcy, chłopcom trzeba podkładać więcej np. tetry z przodu, dziewczynkom na środku. A może do tetry dodaj dodatkowy wkład? Nawet z mikrofibry owinięty w tetrę żeby nie było styczności ze skórą. Formowanki najlepiej chronią przed sikiem, przed kupą również, najmniej wylewa się kupy przy formowankach.
    Jakby co możesz być na sysyemie mieszanym-trochę jedno trochę wielo

a lanolinowanie to wcale nie tak duzo pracy, też tak myślałam ale za duzo myślałam i wcale z nią nie ma tyle zachodu. Tylko ja nigdy nie lanolinowałam w garnku i zawsze mi wełniaki trzymały.
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    Dziewczynki inaczej sikają niż chłopcy, chłopcom trzeba podkładać więcej np. tetry z przodu, dziewczynkom na środku. A może do tetry dodaj dodatkowy wkład? Nawet z mikrofibry owinięty w tetrę żeby nie było styczności ze skórą. Formowanki najlepiej chronią przed sikiem, przed kupą również, najmniej wylewa się kupy przy formowankach.
    Jakby co możesz być na sysyemie mieszanym-trochę jedno trochę wielo

a lanolinowanie to wcale nie tak duzo pracy, też tak myślałam ale za duzo myślałam i wcale z nią nie ma tyle zachodu. Tylko ja nigdy nie lanolinowałam w garnku i zawsze mi wełniaki trzymały.
    Z lanolinowaniem u mnie wychodzi brak zorganizowania, bo to trzeba wyprac wysuszyc, lanoline we wrzatku rozpuscic, ostudzic, wsadzic, nie za dlugo nie za krotko, wyprac i ... padlam pare razy ze lanolina gotowa, a godzina juz taka ze wyjmowac welne przyszloby mi w srodku nocy... tego nie lubie.

Chusteryczka

Domyślnie

system mieszany chyba najlepszy. Zima ogolnie ciezko, bo suszenie w domu chyba ze suszarka elektryczna. Mnie na wielo non stop nikt nie namówi ale polecam nocnik juz teraz zanim zacznei chodzić... Przy nocnikowaniu nawet jednorazówki wychodzą ekonomicznie. Dla mnie przy wielo tylko ekologia trzyma, bo ekonomia jak wytrwale i długo to pewnie tez. Ekonomia, Ekologia i Zdrowie to tylko przy EC...

Chusteryczka Awatar jaskolkax
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja polecam sio mommy mouse -z wkładem nocnym. U mnie się sprawdzają i Krzych nie przesikuje (jak zakładam o 18 tak do 5 wytrzymuje), a z niego to sikacz nieziemski...

Chustoguru

Domyślnie

U nas nocnik od 6mz, tez odchodzi troche wkladow. Ale na nocnikowanie trzeba miec czas i pilnowac , to nie same plusy.

Co do suszenia teraz zima, susze na takiej pionowej trzypietrowej suszarce stojacej. Rozkladam wklady na dwie linki, nie sa gesto. Wchodzi mi dokladnie jeden wsad pralki i suche w 24h, stoi w pokoju roboczym.

Chusteryczka

Domyślnie

fakt nocnik to czas ale lepiej wczesniej bo potem długo pieluchy... przed/po spaniu/spacerach/przewijaniu/kapaniu i jak widac ze kupa idzie... To pewne mniej lub bardziej sytuacje...

u mnie najgorszy czas na suszenie to wczesna wiosna jak juz sie tyle nie ogrzewa chaty a na powietrzu sie nie da i tak samo jesien...

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie Mój kryzys wielo!

Cytat Zamieszczone przez martamwmw Zobacz posta
    Z lanolinowaniem u mnie wychodzi brak zorganizowania, bo to trzeba wyprac wysuszyc, lanoline we wrzatku rozpuscic, ostudzic, wsadzic, nie za dlugo nie za krotko, wyprac i ... padlam pare razy ze lanolina gotowa, a godzina juz taka ze wyjmowac welne przyszloby mi w srodku nocy... tego nie lubie.
    Coś Ty! Nie trzeba suszyć po praniu! Pierzesz i od razu mokre możesz w lanoline dawać. Ja z tych niezorganizowanych i już kilka razy zostawiłam gacie w lanolinie na 24 godziny zamiast 12 (albo może i na więcej) i nic sie nie stało

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uprawnienia umieszczania postów