Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: Kto mi powie co to jest?

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie Kto mi powie co to jest?

Dostałam kilka pieluch od kumpeli, za które zapłaciłam grosze ok 2,5zł za pieluchę. Kupiła je w szmateksie. Są naprawdę dobre - firma Bum Genius - czy coś takiego. Ale wśród tych pieluch było takie o to coś. Jest całe z polara z wszytym wkładem w środku, więc przecieka. Co to jest?? Zakładać pod otulacz?? Lub pod PUL z kieszonki? Jak dodam do tego normalny wkład to na długo powinno wystarczyć, co? Ja się tam nie znam

Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chusteryczka Awatar Sysunia
    Miejscowość
    Urle

Domyślnie

Ja tam sie jeszcze malo znam, ale to mi wyglada na formowanke (przemakalna chlonna warstwe), na ktora zaklada sie otulacz

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

To formowanka.Po wpisaniu nazwy wyskoczyla m.in ta strona:
    http://www.mother-ease.com/default.aspx/121
    C.03.06.2008,L. 04.07.2009,O.04.09.2012

Chustomanka Awatar Jagna

Domyślnie

to formowanka, na to otulacz i na nocki jak znalazł
    Marzenia się spełniają www.ogrodymuzyki.pl

Mój Franio Chuścioszek 08 maja 2010 i Laura Marianna 12 kwietnia 2015

Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

To pięknie Bo my nocki z obawy o przecieki spędzałyśmy w jednorazowych pieluchach.
    I ta cena - powaliła mnie całkowicie. Mam nadzieję na dalsze dostawy pieluch szmatekoswych za 2,5 zł

O jeju - a ja wpisałam teraz te Bum Genius i te pieluchy co dostałam to własnie te:
    http://www.krainapieluszek.pl/bumgenius?product_id=336

Dostałam cztery kieszonki i dwie takie już z wszytymi wkładami + dziesięc różnych wkładów. Chyba będę się musiała kumpeli jakoś bardziej podziękować!
    Ostatnio edytowane przez nautika ; 08-12-2012 o 10:28
    Kacper 2016 - Paskud

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

To jest formowana ltóra widzie u mnie prym od narodzin Rity. mam ich 11 malutkich i własnie mam doła - bo wyrasta. Fajnie chłonie, fajnie lezy

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

co istotne napisane, zatem:

w jakich szmateksach takie cuda?? fajny prezent

Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

W Tarnowskich Górach gdzieś Ponoć co jakiś czas się pojawiają. Kumpela ma już takich dziesięć dlatego się podzieliła
    Kacper 2016 - Paskud

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Bardzo fajna formowanka mother-ease mam narazie jedną i bardzo ją lubię

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

ja również bardzo lubię i zakładam na noc z dodatkową wkładką (powinna być do kompletu)
    Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta
    To jest formowana ltóra widzie u mnie prym od narodzin Rity. mam ich 11 malutkich i własnie mam doła - bo wyrasta. Fajnie chłonie, fajnie lezy
    a jaki rozmiar masz że Rita wyrasta? Boja będę wystawiać sandys na bazarejk (po Maćku), na szczęście mam większą. Cena nie będzie wysoka
    Ostatnio edytowane przez Wiewiórka ; 08-12-2012 o 22:14
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Nie będę zakładać oddzielnego wątku, tylko się tu przyłoczę, mogę?

Przy pomocy bazarku i wymianki zrobiłam sobie zestaw pieluchowy. Oczywiście niepełny. Jak widziałam na zdjęciach to wszystko było ok, ale jak zebrałam do kupy (właściwe słowo ;P) to zgłupiałam

Tu jest zdjęcie:
    https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink

Największy mam kłopot z tym zielono-żółtym. W środku polar, na zewnątrz wełna (?). To się samo zakłada, pod otulacz? I czemu jest takie wielkie? Na starsze dzieci tylko?
    Na samym dole formowanka biała kokosi - w środku jeszcze wkład. To chyba na noc, bo do wielkie i grube, co?
    Rozumiem, że takie wkładki jak te na dole mogę wkładać zarówno do otulacza jeszcze z czymś, jak i do kieszonek.
    Czemu kieszonka w sówki jest taka mała, skoro miała być one size? Czy kieszonki zawsze są mniejsze od formowanek?

Ogólnie będę wdzięczna za teoretyczne ogarnięcie prezentowanego zestawu W planach mam zakupienie jeszcze 2 otulaczy i prefoldów/grubych wkładek do otulaczy.
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chusteryczka Awatar Sysunia
    Miejscowość
    Urle

Domyślnie

Jak dla mnie to to ziel-zolte to formowanka one size, na zewnatrz moze flanela? Na to jeszcze otulacz bym dala Do formowanki mozna wcisnac wiecej wkladow na noc. Przeciaz jak maluch siknie do pampka to tez mu sie wielki balon robi.

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franada Zobacz posta
    Nie będę zakładać oddzielnego wątku, tylko się tu przyłoczę, mogę?

Przy pomocy bazarku i wymianki zrobiłam sobie zestaw pieluchowy. Oczywiście niepełny. Jak widziałam na zdjęciach to wszystko było ok, ale jak zebrałam do kupy (właściwe słowo ;P) to zgłupiałam

Tu jest zdjęcie:
    https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink

Największy mam kłopot z tym zielono-żółtym. W środku polar, na zewnątrz wełna (?). To się samo zakłada, pod otulacz? I czemu jest takie wielkie? Na starsze dzieci tylko?
    Na samym dole formowanka biała kokosi - w środku jeszcze wkład. To chyba na noc, bo do wielkie i grube, co?
    Rozumiem, że takie wkładki jak te na dole mogę wkładać zarówno do otulacza jeszcze z czymś, jak i do kieszonek.
    Czemu kieszonka w sówki jest taka mała, skoro miała być one size? Czy kieszonki zawsze są mniejsze od formowanek?

Ogólnie będę wdzięczna za teoretyczne ogarnięcie prezentowanego zestawu W planach mam zakupienie jeszcze 2 otulaczy i prefoldów/grubych wkładek do otulaczy.
    1) ziel-żółt.- to jest albo formowanka: zew.: flanela, wew.: mikropolar, nie dokładasz już niczego (chyba, że ma kieszonkę na dodatkowy wkład dla zwiększenia chłonności)-> wtedy wymaga otulacza, albo, jak piszesz powyżej wełna na zew., wtedy nie wymaga otulacza, ale pewnie ma miejsce na dodatkowy wkład, jezlei na zew. jest rzeczywiście wełna to pielucha nie wymaga już otulacza,

2)otulacz mothercare smart nappy, to warsztwa zew. nieprzepuszczalna, możesz do nich włożyć każdą z prezentowanych wkłądek,

3) pieluszka kieszonka, możesz do niej włożyć każdą z wkładek ze zdjęcia, widocznie jest to jakiś mniejszy one size, co do wielkości formowanek i kieszonek, nie ma zasady- wszystko zalezy od danej rozmiarówki, nie wymaga już otulacza

4) jak wyżej,

5) formowanka, może być też i nocną, zależnie czy chłonność będzie Wam wystarczała,

Chustofanka Awatar mila

Domyślnie

formowanki sandys sa bardzo fajne mieciutkie i wydaja sie wygodne bo maja gumki nie przy samej krawedzi a ciut dalej. Ja sie w takie tez zaopatrzylam wlasnie w sklepie z uzywanymi rzeczami. Placilam 1zl za sztuke. I wlasnie za to lubie te sklepy
    Duży - VIII 2009, Mały 29 t.c. - XII 2011

Miejscowość
    BB

Domyślnie

Mąż założył zielono-żółtą na głowę i wyszła niezła czapka
    Nie ma w środku kieszonki, więc do otulacza.

Dzięki!
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chustonoszka
    Miejscowość
    Lublin/Londyn

Domyślnie

Wow, to ci sie trafila gratka z tymi pieluszkami. Ja mieszkam w Uk a jeszcze nie widzialam pieluszki w szmatleksie, a byl czas, ze szukalam. A sandy's sa naprawde fajne mozna je podciagac jak sa wieksze rozmiary, my mamy 2 L i naladam je jak majteczki.

Miejscowość
    BB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dora Zobacz posta
    Wow, to ci sie trafila gratka z tymi pieluszkami. Ja mieszkam w Uk a jeszcze nie widzialam pieluszki w szmatleksie, a byl czas, ze szukalam. A sandy's sa naprawde fajne mozna je podciagac jak sa wieksze rozmiary, my mamy 2 L i naladam je jak majteczki.
    To chyba nie dziwne, bo ciuchy z UK jadą do Polski
    A tak serio: nie wiedziałam, że w UK są w ogóle szmateksy!

Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Ja mam nadzieję, że znajoma coś jeszcze w tym szmeteksie wyszuka. Te pieluchy z Bum Gunius w porównaniu dla moich większości chinek to rewelacja. Już kilkakrotnie zakłdałam na dłuższe okazje i choć w środku cała pielucha była zasikana nic nie przeciekło
    Jakby wcześniej wiedziała o tych pieluchach, to bym w ciąży jezdziła codziennie do Tarnowskich Gór wystawać pod tym sklepem i tak by mi taniej wyszło
    Kacper 2016 - Paskud

Chustomanka Awatar RoxieSTB
    Miejscowość
    staffordshire

Domyślnie

mieszkam w UK 5 lat. szmateksu nie widzialam zadnego (a szkoda bo jak czytam to w Polsce i chuste i pieluchy mozna znalezc)
    Sa charity shop - ale tego szmateksem bym nie nazwala.

Chustofanka Awatar mila

Domyślnie

U mnie w ciuchlandach (w Pl) sa czesto rzeczy z metkami z charity shop wlasnie. Takze pewnie wlasnie tam sie zaopatruja
    Duży - VIII 2009, Mały 29 t.c. - XII 2011

Uprawnienia umieszczania postów