Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Nosidła Lillebaby

Chustomanka Awatar lulka

Domyślnie Nosidła Lillebaby

czy któraś z Was się z nimi zetknęła? Zastanawiam się nad kupnem, ale nie mogę znaleźć żadnych recenzji w polskim środowisku.
    mama Aniłoków 12.10.11+ i 03.09.2013 +

>>>> książki sprzedaję, książki <<<<<

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

nie zetknęłam się, ale że właśnie położyłam dzieci spać, więc mam chwilę przed komputerem, a nowinki mnie interesują, to googlnęłam. Po rzucie oka na obrazki - niepokojąca jest możliwość noszenia twarzą do świata - niezależnie od intencji/świadomości producenta, który taką możliwość przewiduje => na ile on chce/może (skoro to takie wszystko-w-jednym) zaprojektować nosidło, które będzie wygodnym ergonomikiem w opcji noszenia "jak Pan Bóg przykazał"; wartoby wiedzieć, jak ten panel się zwęża, czy to mocowanie nie będzie jakoś niefajnie pracować. Szelki wyglądają na dosyć wątłe.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Niby bawełna a wygląda jednak "ortalionowo"
    Niepokojący jest ten "zagłówek" - imo sugeruje noszenie dziecka nietrzymającego głowy...
    no i piękna fota przodem do świata pokazuje szerokość panelu - w sumie dziwnie to wygląda, bo na innych fotach nóżki ładnie - przy czym warto zwrócić uwagę na wielkość dziecka na konkretnej fotografii...

Może ja podejrzliwa na starość się robię ale bjornem mi ciut pachnie delikatnie niby, ale jednak

Edit - dobra, pooglądałam sobie galerię producenta, fiu fiu łądne kfiatki tam mają...

Ps. i skąd u ludzi pomysł noszenia dziecka na wysokości pępka? Jak to szło - serce przy wątrobie?
    Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 05-12-2012 o 00:13 Powód: literki
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Mayko - bo ten panel normalnie jest szeroki, ale z opcją zwężenia w celu przerobienia na wisiadło (odczepia się zewnętrzne fragmenty panela od paska i zawija do środka)

a tak w ogóle to producent ma dużego plusa za stronę z wszelkimi instrukcjami co, jak i dlaczego, no prawie jakby obejżeć "na żywca". Szkoda, że te opcje rzeczywiście takie w stronę babybjorna i wisiadłowego noszenia noworodków Choć z fot niedociągniętych pasów w nosidłach aż tak wielkiego zarzutu bym producentowi nie robiła - często producenci chust nie lepsi...
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    Mayko - bo ten panel normalnie jest szeroki, ale z opcją zwężenia w celu przerobienia na wisiadło (odczepia się zewnętrzne fragmenty panela od paska i zawija do środka)
    Faktycznie jest tak - filmik znalazłam nie mam głosu więc nie wiem co nawijają, pomysł ciekawy acz wcale mnie nie przekonywujący i zarobili kolejnego minusa za upierścienione dłonie modelki takie zboczenie zawodowe mam...

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    a tak w ogóle to producent ma dużego plusa za stronę z wszelkimi instrukcjami co, jak i dlaczego, no prawie jakby obejżeć "na żywca". Szkoda, że te opcje rzeczywiście takie w stronę babybjorna i wisiadłowego noszenia noworodków Choć z fot niedociągniętych pasów w nosidłach aż tak wielkiego zarzutu bym producentowi nie robiła - często producenci chust nie lepsi...
    No, tyle tego tam mają że się zgubić można a producenci nie dociągają chust co by wzór było lepiej widać nie, żeby to kogokolwiek tłumaczyło... Po prostu jak widzę takie zdjęcia to do mnie dociera po raz enty, że to po prostu produkt jest na sprzedaż a nie pasja...

Mówiłam - starość...

Lulka - nie kupuj albo kup i puść na testy
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów