Pokaż wyniki od 1 do 20 z 33

Wątek: Co nośniejsze? Len czy wełna?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Mi na placach wciąż wszystko spod pupy wyjeżdza i boję się że dziecię stracę. Poza tym Madzia nalezy do okropnych marudników i na placach ryczy gorzej niz z przodu. Z przodu można dać smoczek i pilnować żeby nie wypluła, z tyłu to ja nie mam nad nią żadnej kontroli. Tylko przy bardzo dobry nastroju siedzi spokojnie w chuscie - co zdaża się żadko. Zresztą nie wyobrażam sobie motania na plecy teraz w zimie - cała ubrana i wogóle. Odpada Chociaż próbujemy cały czas. Do MT wrzucam ja tylko awaryjnie na chwile, bo jeszcze nie siedzi.
    A mam Nandu i Jade Royal.
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chusteryczka Awatar matysia
    Miejscowość
    Jabłonna

Domyślnie

pasiaki Nati z wełna nie drogie, a noszą rewelacyjnie.

Maciek 1987,Marta 1989,Mateusz 1993,Michał 1995, Matylda 2005,(*)2006, Benjamin 2008, Franuś 2010,
    Nikt z nas nie jest ideałem.
    Choruje, mało mnie na forum

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nautika Zobacz posta
    Mi na placach wciąż wszystko spod pupy wyjeżdza i boję się że dziecię stracę. Poza tym Madzia nalezy do okropnych marudników i na placach ryczy gorzej niz z przodu. Z przodu można dać smoczek i pilnować żeby nie wypluła, z tyłu to ja nie mam nad nią żadnej kontroli. Tylko przy bardzo dobry nastroju siedzi spokojnie w chuscie - co zdaża się żadko. Zresztą nie wyobrażam sobie motania na plecy teraz w zimie - cała ubrana i wogóle. Odpada Chociaż próbujemy cały czas. Do MT wrzucam ja tylko awaryjnie na chwile, bo jeszcze nie siedzi.
    Jak ja Cię rozumiem... Przy Maksie mi na razie nic nie wyjeżdża, ale reszta argumentów - jakbym siebie czytała (poza smoczkiem). Poza tym mi było zawsze wygodniej na przodzie, a noszę już drugie dziecko i na dodatek obaj chłopcy to waga ciężka. I jakoś mniej mnie kręgosłup boli po noszeniu na przodzie. Nawet cienizny mi się dobrze sprawdzają na przodzie.

Ale do meritum - nie ma jednej odpowiedzi... Co osoba, to inne upodobania... Len i wełna powinny podobnie nosić. Wydaje mi się, że musisz po prostu popróbować. Zgadzam się z matysią, że pasiaki Nati z wełną noszą super. Coś ostatnio widziałam na bazarku.
    Moją Amazonię z bambusem też sobie chwalę. Noszę obecnie 8,5 kg.
    Japan z lnem też będzie dobrze nosił. O wełnie nie wspominając.
    A za jakiś czas proponuję upolować wełnę LL - TO poniesie WSZYSTKO!

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

a może inka storcza? Jedna z najnośniejszych moim zdaniem, a zwykła bawełna (najlepiej noszą stare, bez metek na środku chusty)
    a może problem jest w wiązaniu? szeroko rozkładasz poły na ramionach? - to ma znaczenie
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Coś tam nieco mi się rozjasniło Dzięki bardzo!
    Proszę tylko o skasowanie postów w których mowa o tym, że żadna nowa chusta mi nie potrzebna - a nóż Mikołaj wejdzie na forum i zobaczy A Mikołaj ostatnio powoli zaczyna wierzyć w siłe informacji forumowych
    Powyższe tez oczywiście będę musiała skasować!
    A najlepiej to bym chciała odpowiedzi pt - tak potrzebna Ci nowa chusta i warsztaty chustowe,zeby poprawić wiązanie nie plecach !
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Coś tam nieco mi się rozjasniło Dzięki bardzo!
    Proszę tylko o skasowanie postów w których mowa o tym, że żadna nowa chusta mi nie potrzebna - a nóż Mikołaj wejdzie na forum i zobaczy A Mikołaj ostatnio powoli zaczyna wierzyć w siłe informacji forumowych
    Powyższe tez oczywiście będę musiała skasować!
    A najlepiej to bym chciała odpowiedzi pt - tak potrzebna Ci nowa chusta i warsztaty chustowe,zeby poprawić wiązanie nie plecach !
    zmień tytuł wątku na "Czy potrzebna mi nowa chusta i warsztaty chustowe"
    2 + 7 (2005-2018)

Chustofanka Awatar soh
    Miejscowość
    Japonia

Domyślnie

Ja sobie przy dwulatku bardzo lane chwalilam. Szeroka i miękka na ramionach. 12-13 kg nosilam po 2h, ale tylko na plecach, i było ok. Moim zdaniem dużo przyjemniejsza niż inka była (choć inka to moja pierwsza chusty była i złego słowa powiedzieć nie dam, to teraz u nas robi za kółkowa ).
    Soh i same corki - Majka (08/2007), Kalina (09/2009), Sumire (07/2012), i Amelka (02/2015)

Chustomanka
    Miejscowość
    miasto spotkań

Domyślnie

nautika, tak- potrzebna Ci nowa chusta i warsztaty chustowe,zeby poprawić wiązanie nie plecach !

Chustomanka Awatar dita

Domyślnie

o tak, bez nowej chusty ani rusz i bez warsztatów oczywiście też

Chustomanka Awatar lampka
    Miejscowość
    okolice Katowic

Domyślnie

Nic, tylko przyjechać do KK 8.12, pooglądać, pomacać i zobaczyć co TOBIE pasuje
    Starsza 2009 Młodsza 2012
    W ostrej fazie nawrotu chustouzależnienia <---- juz po!

Chustonoszka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Jak bym czytała o swojej córce :/

Uprawnienia umieszczania postów