Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: wysadzam...troszeczkę;)

Chusteryczka Awatar skybear
    Miejscowość
    nad polskim morzem

Domyślnie wysadzam...troszeczkę;)

wiem ze takie watki byly,ale...
    mnie to cale wysadzanie przed drugimi,a co dopiero pierwszymi urodzinami jakos nie krecilo
    do pierwszych prob namowila mnie...tesciowa,ktora notabene zdziwila sie ze nie zaczelam wczesniej.
    dalej uzywamy pampersow,ale codziennie lapiemy przynajmniej 2,3 razy siusiu i conajmniej raz kupke.
    fajnie! ciesze sie za kazdym razem gdy sie uda.nie mam jakiegos napiecia,ze MUSI byc do nocniczka,
    ale wiecie co?to naprawde fajna sprawa
    net mi znów zabrali...

Chustoholiczka
    Miejscowość
    okolice Wrocławia

Domyślnie Re: wysadzam...troszeczkę;)

Super
    Ja nadal nie czuję ciśnienia na wysadzanie, może też dlatego, że próbowałam już kilka razy gdy wydawało mi się, że chce zrobić coś większego a ona za każdym razem się zawzięła i nic. Jak tylko po takiej próbie założę jej świeżą pieluszkę to naturalnie robi swoje
    Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Skybear - tak trzymaj Ja wysadzałam F. jak miał 9 miesiecy i bardzo dobrze nam szło - prawie za każdym razem siku i regularnie kupkę łapaliśmy. Nawet sam nocnik przynosił i mówił ee. Potem młody chorował, ja miałam mniej czasu - odpuściłam - teraz jak widzi nocnik to ucieka Także nawet jakby sie Wam zdażyły jakieś załamania - nie odpuszczaj

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Włocławek

Ja też zaczynam wysadzanie. Wczoraj udało się nam siusiu zrobić i był zdziwiony jak mu nocnik zagrał
    Gorzej z kupą bo ona jest w 90 % w ... trakcie jedzenia. Ale będę próbować, nie na siłę ale pokazywać i chwalić jak się uda.
    Starszy mi zaczął wołać jak miał 1,5 roku a wysadzałam go od roczku. Potem trafił do szpitala i niestety "cofnął" się.

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

skybear, z takim podejściem powolutku sukces nocnikowy murowany
    bo wydaje mi się że najważniejsze to nic na siłę
    Tośkę zaczęliśmy ok 6-7 m-ca wysadzać, jak już pewnie siedziała. teraz już któryś dzień z kolei 100% kupek laduje w nocniku, siusiu też większość (a ja właśnie kupiłam zapas super-hiper zajebiaszczych pieluch wielo..) i co najważniejsze Toska najczęściej SAMA woła i dobija się do łazienki gdzie nocnik przebywa. jeśli się zapomni to zawsze i tak widać ze coś grubszego się kroi albo słychać stęki lub bączki idą. jestem w szoku, bo zupełnie olewałam systematyczne wysadzanie za każdym zauważonym rozpoczęciem akcji, lub o stałych porach (ta ciąża rozleniwia). za to mężowi się spodobało i ją gonił do siadania na nocnik.
    nasz system to załatwianie się na nocnik stojący w wannie- jak stał w pokoju to ona robiła wszystko oprócz siedzenia na nim
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

ej, fajnie, że Toska daje znak! Lew daje jak juz zrobi ale generalnie robi co rano kupke i zawsze łapię ja do nocnika już od 3 miechów siku zawsze po drzemce.

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

no ja własnie w szoku jestem sama. coraz częściej to jest zupełnie jej inicjatywa. ona uwielbia "brawo" po fakcie i czasem tylko dla zabawy stuka do łazienki żeby sobie posiedzieć na zielonym tronie z książeczką
    ale w pełni zdaję sobie sprawę, ze to nie jest na zawsze i na bank nie do końca pieluchowania będzie tak kolorowo. za dobrze bym miała

a Lewko mądry gość że po fakcie informuje. znaczy ze kojarzy fakty u nas od tego się w sumie zaczęło to sygnalizowanie - jak robiła/zrobiła to pokazywała łapką na nocnik. i próbowałam po spaniu i jedzeniu wysadzać ale po jej ucieczkach z tronu mi się odechciało
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chusteryczka
    Miejscowość
    pomiędzy Łodzią a Warszawą

echhh te wzloty i upadki skąd ja to znam
    Trener Szkoły Noszenia ClauWi®, http://www.clauwi.pl

Uprawnienia umieszczania postów