wszyscy tu na limitowane "czemuś" czekają, a ja póki sobie nie kupię to się nie dowiem co w nich takiego interesującego jest
Możecie spóbować opisac fakturę, grubość, nośność, gniotliwość itd
faktura jak indio ...troszkę bardziej szorstka niż bawełna
podobna do wełenki ...no moze ciut cieńsza
nosność wg. mnie najlepsza
gniecie sie jak cholera
cudowna szmata przez moja osobę oczekiwana![]()
moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )
Ja szukam i pożądam limitka. Mam naturka, świeżutkiego.
Pierwszy raz uprał się w plamy. Teraz suszy się po drugim praniu.
Mniej miękki niż indio bawełniane i baardzo szeroki.
Dociągał mi się świetnie, dobrze trzymał mojego grubaska i nareszcie nie bolały mnie plecy.
Wyrazisty wzór i kolor. Jeżeli trzeba to wstawię fotki w zbliżeniu, jak wyschnie oczywiście.
Limitowane są podobno cieńsze, węższe i delikatniejsze.
Macierzanko,zmięknie po kilku praniach i miętoleniu..
Musisz dać mu trochę czasu![]()
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
Tak len lubi znęcanie, miętolenie, spanie na nim itp.![]()
Odwdzięcza się pięknie![]()
Karolka(Papilotka)(05.12.2007) Natalka(07.10.2002) Łukasz (09.05.2010)
http://www.tortyiwonty.blogspot.com/
a mi len nie podszedł, nie zachwycił, chociaż kilka miesięcy próbowałam, bo kolor był boski. Jednak do nie moja bajka, za gruby był
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
cienki, limitowany to najcudowniejsza chusta ( patrz recenzja Biedronki bo ona jest własnie o takim limitowanym- moim eisie)
ale np. rosenholtz cyz natur dla mnie sa za siermiężne.
a ja mam rozenholza i sobie go zajeździłam i jestpod kazdem względem i wcale sie nie gniecie w harmonijkę i nie jest gruby ani nie jest twardy... jest cudny do potegi n-tej
![]()
powiedzcie mi jak długo trzeba torturować len?żeby był miękki i przytulny?...ja już 2 razy wyprałam i zaliczyłam kilka wycieczek ale krótkich i głównie po domu![]()
Kocham indo z lnem, te ktore mialam byly juz bardzo mieciutkieObecnie mam dwa lny, jednen to gradacja w turkusach, drugi czeka na farbki, to go zafarbuje
Len sie pieknie farbuje, super nosi, to moja ulubiona chusta (no lubie jeszcze kilka innych
)
wiecej niz pol roku intensywnego molestowaniaZamieszczone przez stokrotka.a
![]()
A czy Wam gniecie się len wdłuż brzegów?
Prasuje,przy składaniu równo rozkładam..a ciagle robią się załamania wzdłuż,nigdzie więcej
W innych chustach tak nie miałam![]()
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
mi się gniecie wszędzie...nawet nie wiem czy jest takie miejsce bez zagnieceńZamieszczone przez marza
![]()
też tak mam ale w niczym to mi nie przeszkadzaZamieszczone przez marza
ogólnie nie mnie się jakoś wyjątkowo mocno
a mój natur jest cudny, milutki, mięciutki (już złamany) , przepiękny
zakochałam się od pierwszego wejrzenia, macnięcia i motnięcia![]()
nie mam jednak doświadczenia z innymi indio, stąd moja ocena jest mało obiektywna![]()
Tymonek Jeremi-08.04.2008aniołek Konstancji 3.11.2011[*]
Ignaś Kosma-13.08.2013
CUDA BOŻE
moje rękodzieło:
https://www.facebook.com/pages/Koral...2779454?ref=hl
Zamieszczone przez stokrotka.a
No i to jest dla mnie fakt, który skreśla dla mnie len - nosiłam w lnie i po króciutkim nawet noszeniu wyglądał jak psu z gardła ...![]()
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
Kurcze to dziwne co mówicie o tym gnieceniu się, mam rozenholza dobrze złamanego i nigdy nie widziałam na nim zagnieceń, jest tak mięsisty i nieziemsko miękki, że to tak jakbym na polarowym kocu chciała zrobić zagniecenie - po prostu się NIE DA!
a mój sie dał .Zamieszczone przez Ania z Tulikowa
Gnieciuch straszliwy
ale najcudniejszy
moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )
kilka lnow macalam,ale Twoj,aniu,zupelnie od wszystkich lnow odbiega!!!!!!!!to inna kategoria po prostu.Twojego to mi sie nie chcialo odsylac do CiebieZamieszczone przez Ania z Tulikowa
![]()
i nawet nie chodzi o noszenie w nim,ale...o przytulanie sie do niego![]()
on jest inny!!!!!!!!!!puszysty i niegniotliwy, jak kaszmir czy welna bez welny...czyli....cos dla mnie
![]()
jak Ty go zaczarowalas?????
![]()
Bo każdy len jest inny, a Rosenholza się z żadnym innym porównać nie da - mięsisty i milusi - po prostu cudo!