Pokaż wyniki od 1 do 20 z 88

Wątek: Storchenkinder, gatki (otulacz wełniany)

Mieszany widok

Domyślnie

Kasiani, a napisałabyś coś o Mam w tym wątku proszę http://chusty.info/forum/showthread....rty-i-spodenki

Chustomanka Awatar onka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Mam prośbę. Czy któraś posiadaczka storchenow w rozmiarze M mogłaby mi podać wymiary wzdłuż i wszerz? Mam kłopot, ponieważ po założeniu formowanki lollipop rozm. 2, tafli są jakby za krótkie. Formowanka wystaje na plecach. Zastanawiam się czy mam niewymiarowe dziecko czy skurczone gatki

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez onka Zobacz posta
    Mam prośbę. Czy któraś posiadaczka storchenow w rozmiarze M mogłaby mi podać wymiary wzdłuż i wszerz? Mam kłopot, ponieważ po założeniu formowanki lollipop rozm. 2, tafli są jakby za krótkie. Formowanka wystaje na plecach. Zastanawiam się czy mam niewymiarowe dziecko czy skurczone gatki
    gadki z różnych lat mają różny stan, mam różne i każde ma inny stan. Wiele też zalezy od sposobu lanolinowania i czy wełniak się sfilcował
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar onka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Czyli mam nauczkę, żeby pytać o realne wymiary A czy da się jakoś rozciągnąć gatki na długość?

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Czyli mam nauczkę, żeby pytać o realne wymiary A czy da się jakoś rozciągnąć gatki na długość?
    Hmm, mi się wydaje, że wełnę to ogółem tylko skurczyć można, niestety... Może puśc dalej i kup większe po prostu?

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Nie da się. Jak radzi Anyczka, kup inne
    Ze swojej strony polecam nową edycję, która jest wysoka w stanie, a do tego milsza w dotyku. Spotkałam się z opinią, że ściągacz w pasie za bardzo się rozciąga i nie trzyma tetry (w nowej edycji nie ma gumki w pasie). Ja używam wszystkich gatek tylko do formowanek, więc nie zauważam tego problemu. Uwielbiam tę nową edycję.

Chustomanka Awatar onka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Dzięki dziewczyny za rady. Faktycznie ten poleci dalej. Może na razie dam sobie spokój z szortami, poczekam aż Karola będzie większa i łatwiej będzie się jej zakładało.

Znalazłam zdjęcia nowej edycji i faktycznie wygląda fajnie

demona
    Guest

Domyślnie

czy ta nowa edycja bardzo się od starej różni? nowa gryzie czy nie? Stare nas nie gryzły, a nowe wydają się jeszcze fajniejsze.

Uprawnienia umieszczania postów