Pokaż wyniki od 1 do 20 z 88

Wątek: Storchenkinder, gatki (otulacz wełniany)

Mieszany widok

Chustomanka Awatar kista1
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

O tetrze myślałam na dzień, żeby często zmieniać i zapiac snapiem. W sumie to te gatki kupiłam tylko zeby mała miała w ciagu dnia i tylko w domu, na noc i na wyjscia mam kieszonki. Myslę jeszcze zeby uszyc sobie kilka takich cienszych formowanek z ręczników np żeby między nogami nie było takiej buły ale żeby się dobrze trzymały na pupie. Póki co moja mała nie chodzi ale jest na etapie raczkowanie i czołgania się i kiedy np założe jej w ciągu dnia wonderoo z dwoma wkładami to strasznie sie denerwuje, te pieluszki toleruje tylko w nocy. czy któras szyła sama formowanki np z recznika i jak one sie sprawdzaja z tym otulaczem?

Chustomanka

Domyślnie

Do stocherów formowanka lub prefold spinany na snapi. A najlepsza formowanka. Tetra w gaciach przy ruszającym się dziecku to porażka totalna a jak jeszcze kupka tam wyląduje to juz mała wojna domowa

Chustomanka Awatar kista1
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Oj przy kupie to lepiej nie mówić

Chustomanka

Domyślnie

Ok, to się wypowiem. Mam w domu 2x czerwona M, 1x brązowa (czyt. czarna) L, 1x niebieska L. Każde zachowują się inaczej. M-ki zeszły mi się bardzo przy lanolinowaniu, długość pozostała, straciły na szerokości, przez co zrobiły się sztywniejsze i w efekcie 11 kg już wchodzi na styk:-/ ale trzymały zawsze na mur beton i nawet na noc dawały radę. L czarna rozeszła się na szerokość i skróciła... rozeszła się tak kosmicznie mocno, że i ja bym w nią weszła.... A do tego pękła gumka. Próbowałam je zbiec spowrotem, więc do gara i 3h gotowania (z bulganiem wody), potem zimna/gorąca woda i gumkę trafiło, a im nadal nic.... Niebieskie są najlepsze. Zbiegły się ciut, milutkie i mięciutkie. Dodatkowo M nie rozeszły się w nogawkach a L tak. Dodam, że M miałam starego typu, M nowego. Ogólnie co jedne to inne.... Mam też w domu 3 otulacze wełniane samorobione, mięciutkie itd. ale nie trzymają tak jak storchy. Samoróbki u mnie na dzień tylko, Storchy i na noc dają radę, więc mimo wszystko polecam.

Chustomanka Awatar jadorota
    Miejscowość
    Wielkopolska

Domyślnie

A u mnie pół rodziny się głowi jak to możliwe, ż one nie przemakają W każdym razie podobają mi się bardzo i kupiłam już sobie drugie
    Dorota i trzech muszkieterów '03, '05, '11

Chustonówka

Domyślnie

dziewczyny, to jak z tą tetrą, jak Mały zaczyna się ostro ruszać - da radę czy nie? bo ja formowanek mam mało...

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez figa84 Zobacz posta
    Ok, to się wypowiem. Mam w domu 2x czerwona M, 1x brązowa (czyt. czarna) L, 1x niebieska L. Każde zachowują się inaczej. M-ki zeszły mi się bardzo przy lanolinowaniu, długość pozostała, straciły na szerokości, przez co zrobiły się sztywniejsze i w efekcie 11 kg już wchodzi na styk:-/ ale trzymały zawsze na mur beton i nawet na noc dawały radę. L czarna rozeszła się na szerokość i skróciła... rozeszła się tak kosmicznie mocno, że i ja bym w nią weszła.... A do tego pękła gumka. Próbowałam je zbiec spowrotem, więc do gara i 3h gotowania (z bulganiem wody), potem zimna/gorąca woda i gumkę trafiło, a im nadal nic.... Niebieskie są najlepsze. Zbiegły się ciut, milutkie i mięciutkie. Dodatkowo M nie rozeszły się w nogawkach a L tak. Dodam, że M miałam starego typu, M nowego. Ogólnie co jedne to inne.... Mam też w domu 3 otulacze wełniane samorobione, mięciutkie itd. ale nie trzymają tak jak storchy. Samoróbki u mnie na dzień tylko, Storchy i na noc dają radę, więc mimo wszystko polecam.
    dzięki figa, znaczy najlepiej niebieskie...
    a te samoróbki to sama robiłaś? pewnie tak... gdzie mogę znależć jakiś schemat - czy tak z głowy wymyśliłaś? Jeśli masz coś to podeślij linka

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

Dziewczyny, a te gaciory gryza??? przymierzamy sie do szarej S i moim zdaniem troche gryza... chociaz mała nic nie mówi... I co mozna im zrobić, zeby nie gryzły??
    Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015

Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona

Chustomanka Awatar inka
    Miejscowość
    Casablanca/ teraz w PL na wakacjach

Domyślnie

Tez zamowilam i drapie....

Czy on przestanie drapac po praniu?

Uprawnienia umieszczania postów