też mam gatki storcheny 2 pary i jestem zadowolona, choć w dotyku bardziej odpowiadają mi MaM
też mam gatki storcheny 2 pary i jestem zadowolona, choć w dotyku bardziej odpowiadają mi MaM
Kasiani, a napisałabyś coś o Mam w tym wątku proszęhttp://chusty.info/forum/showthread....rty-i-spodenki
Mam prośbę. Czy któraś posiadaczka storchenow w rozmiarze M mogłaby mi podać wymiary wzdłuż i wszerz? Mam kłopot, ponieważ po założeniu formowanki lollipop rozm. 2, tafli są jakby za krótkie. Formowanka wystaje na plecach. Zastanawiam się czy mam niewymiarowe dziecko czy skurczone gatki![]()
Czyli mam nauczkę, żeby pytać o realne wymiaryA czy da się jakoś rozciągnąć gatki na długość?
Nie da się. Jak radzi Anyczka, kup inne![]()
Ze swojej strony polecam nową edycję, która jest wysoka w stanie, a do tego milsza w dotyku. Spotkałam się z opinią, że ściągacz w pasie za bardzo się rozciąga i nie trzyma tetry (w nowej edycji nie ma gumki w pasie). Ja używam wszystkich gatek tylko do formowanek, więc nie zauważam tego problemu. Uwielbiam tę nową edycję.
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Dzięki dziewczyny za rady. Faktycznie ten poleci dalej. Może na razie dam sobie spokój z szortami, poczekam aż Karola będzie większa i łatwiej będzie się jej zakładało.
Znalazłam zdjęcia nowej edycji i faktycznie wygląda fajnie![]()
czy ta nowa edycja bardzo się od starej różni? nowa gryzie czy nie? Stare nas nie gryzły, a nowe wydają się jeszcze fajniejsze.
Wlasnie zakupilam pierwsze gatki. Traf chcial, ze omylkowo dostalam stara wersje. Teraz przyszla nowa i odsylam pomylkowa.
Dzieki temu mam porownanie.
Nowa wersja jest o wieeele przyjemniejsza i mieksza! Jak dla mnie (mala jeszcze nie miala na sobie) mniej gryzie.
Córa '12Synuś '14
A gdzie tą nową wersję znaleźć bo ja jakoś wszędzie ostatnio widziałam starą której się pozbyłam.Ale skoro nowa lepiej współpracuje jest bardziej miękka to może na nocki bym wzięła w dzień już bez pieluchy.![]()
BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)
Jaś(05.10.2011)
Np. w Ekobaby.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Dzięki![]()
BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)
Jaś(05.10.2011)
Starszy model gatków pokochałam jak pieluchowałam jeszcze Nikodema. Dzięki nim zaczęła się moja wielka miłość do wełny. Dla Honorki kupiłam w merinodzieciakach (www.merinodzieciaki.pl) i są rewelacyjne!!! Bardziej mięsiste, milutki i wyższe. Pełen zachwyt!
![]()
Mam dwa pytania:
1. Czy wydaje się Wam, ze te majtski mogą być dobre dla 6 miesięcznego szkraba ważącego 8 kg? Myślałam o zakłądaniu na noc na formowankę Kokosi lub Pupeko.
2. w trakcie dnia-w jaki sposób umieszczacie tam wkłady? Tzn. tak by się nie przesuwały? Myślę o nich na dzień, bo Młody nieźle pełza i być moze niebawem zacznie raczkować więc chciałabym z jednej strony zapewnić mu swobodę ruchów a z drugiej zwiększyć szansę na założenie mu na tyłek...nim ucieknie z przewijaka...![]()
Dziękuję za odpowiedzi!
Czyli widzę, że gatki do dobry pomysł-super-coś się klaruje
Kornfejko, a jakie formowanki uważasz za bardziej chłonne?
HollPoll, piszesz o formowankach IMO-to skrót od nazwy?
Chciałabym podbić jeszcze drugie moje pytanie-w trakcie dnia po prostu wkładacie wkłady-i nic się nie przesuwa? Wiem, że w otulaczach jest je o co zahaczyć, a tu?
Stosujecie je także w dzień-macie więc gatek?
Po kolei odpowiem:
1 - gatki są w ogóle super hiper!
2 - jak na razie nasze najchłonniejsze formowanki to tots bots bambusowe
3 - "IMO" to skrót od "in my opinion" czyli "moim zdaniem"
Ja do gatek nie używam wkładów. Wkłady mam tylko do formowanek, ktore są z kieszonkami i tam je wsadzam, a na formowankę gatki. Lub tak jak pisałam prefoldy ze snappi lub tetra ze snappi