Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 88

Wątek: Storchenkinder, gatki (otulacz wełniany)

Chustomanka
    Miejscowość
    już nie Gdańsk

Domyślnie

też mam gatki storcheny 2 pary i jestem zadowolona, choć w dotyku bardziej odpowiadają mi MaM

Domyślnie

Kasiani, a napisałabyś coś o Mam w tym wątku proszę http://chusty.info/forum/showthread....rty-i-spodenki

Chustomanka Awatar onka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Mam prośbę. Czy któraś posiadaczka storchenow w rozmiarze M mogłaby mi podać wymiary wzdłuż i wszerz? Mam kłopot, ponieważ po założeniu formowanki lollipop rozm. 2, tafli są jakby za krótkie. Formowanka wystaje na plecach. Zastanawiam się czy mam niewymiarowe dziecko czy skurczone gatki

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez onka Zobacz posta
    Mam prośbę. Czy któraś posiadaczka storchenow w rozmiarze M mogłaby mi podać wymiary wzdłuż i wszerz? Mam kłopot, ponieważ po założeniu formowanki lollipop rozm. 2, tafli są jakby za krótkie. Formowanka wystaje na plecach. Zastanawiam się czy mam niewymiarowe dziecko czy skurczone gatki
    gadki z różnych lat mają różny stan, mam różne i każde ma inny stan. Wiele też zalezy od sposobu lanolinowania i czy wełniak się sfilcował
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustomanka Awatar onka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Czyli mam nauczkę, żeby pytać o realne wymiary A czy da się jakoś rozciągnąć gatki na długość?

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Czyli mam nauczkę, żeby pytać o realne wymiary A czy da się jakoś rozciągnąć gatki na długość?
    Hmm, mi się wydaje, że wełnę to ogółem tylko skurczyć można, niestety... Może puśc dalej i kup większe po prostu?

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Nie da się. Jak radzi Anyczka, kup inne
    Ze swojej strony polecam nową edycję, która jest wysoka w stanie, a do tego milsza w dotyku. Spotkałam się z opinią, że ściągacz w pasie za bardzo się rozciąga i nie trzyma tetry (w nowej edycji nie ma gumki w pasie). Ja używam wszystkich gatek tylko do formowanek, więc nie zauważam tego problemu. Uwielbiam tę nową edycję.

Chustomanka Awatar onka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Dzięki dziewczyny za rady. Faktycznie ten poleci dalej. Może na razie dam sobie spokój z szortami, poczekam aż Karola będzie większa i łatwiej będzie się jej zakładało.

Znalazłam zdjęcia nowej edycji i faktycznie wygląda fajnie

demona
    Guest

Domyślnie

czy ta nowa edycja bardzo się od starej różni? nowa gryzie czy nie? Stare nas nie gryzły, a nowe wydają się jeszcze fajniejsze.

Domyślnie

Wlasnie zakupilam pierwsze gatki. Traf chcial, ze omylkowo dostalam stara wersje. Teraz przyszla nowa i odsylam pomylkowa.
    Dzieki temu mam porownanie.
    Nowa wersja jest o wieeele przyjemniejsza i mieksza! Jak dla mnie (mala jeszcze nie miala na sobie) mniej gryzie.
    Córa '12 Synuś '14

Chustofanka

Domyślnie

A gdzie tą nową wersję znaleźć bo ja jakoś wszędzie ostatnio widziałam starą której się pozbyłam.Ale skoro nowa lepiej współpracuje jest bardziej miękka to może na nocki bym wzięła w dzień już bez pieluchy.
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Np. w Ekobaby.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Chustofanka

Domyślnie

Dzięki
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Starszy model gatków pokochałam jak pieluchowałam jeszcze Nikodema. Dzięki nim zaczęła się moja wielka miłość do wełny. Dla Honorki kupiłam w merinodzieciakach (www.merinodzieciaki.pl) i są rewelacyjne!!! Bardziej mięsiste, milutki i wyższe. Pełen zachwyt!

Chustonoszka

Domyślnie

Mam dwa pytania:
    1. Czy wydaje się Wam, ze te majtski mogą być dobre dla 6 miesięcznego szkraba ważącego 8 kg? Myślałam o zakłądaniu na noc na formowankę Kokosi lub Pupeko.
    2. w trakcie dnia-w jaki sposób umieszczacie tam wkłady? Tzn. tak by się nie przesuwały? Myślę o nich na dzień, bo Młody nieźle pełza i być moze niebawem zacznie raczkować więc chciałabym z jednej strony zapewnić mu swobodę ruchów a z drugiej zwiększyć szansę na założenie mu na tyłek...nim ucieknie z przewijaka...

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamillek2 Zobacz posta
    Mam dwa pytania:
    1. Czy wydaje się Wam, ze te majtski mogą być dobre dla 6 miesięcznego szkraba ważącego 8 kg? Myślałam o zakłądaniu na noc na formowankę Kokosi lub Pupeko.
    2. w trakcie dnia-w jaki sposób umieszczacie tam wkłady? Tzn. tak by się nie przesuwały? Myślę o nich na dzień, bo Młody nieźle pełza i być moze niebawem zacznie raczkować więc chciałabym z jednej strony zapewnić mu swobodę ruchów a z drugiej zwiększyć szansę na założenie mu na tyłek...nim ucieknie z przewijaka...
    U nas gatki storch od urodzenia w obiegu teraz Grubcio ma 8 miesięcy, waga około 8 kg (chyba) i w ciągu dnia i w ciągu nocy. W nocy z chłonnymi formowankami, a w dzień z mniej chłonnymi albo z prefoldami, a w noworodztwie z tetrą

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

super są w takim zastosowaniu. Ja tak właśnie stosuję - najwygodniejsze rozwiązanie do formowanek IMO

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HoliPoli Zobacz posta
    super są w takim zastosowaniu. Ja tak właśnie stosuję - najwygodniejsze rozwiązanie do formowanek IMO
    Potwierdzam. U nas tez takie rozwiazanie najlepiej sie sprawdza.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustonoszka

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedzi!

Czyli widzę, że gatki do dobry pomysł-super-coś się klaruje

Kornfejko, a jakie formowanki uważasz za bardziej chłonne?

HollPoll, piszesz o formowankach IMO-to skrót od nazwy?

Chciałabym podbić jeszcze drugie moje pytanie-w trakcie dnia po prostu wkładacie wkłady-i nic się nie przesuwa? Wiem, że w otulaczach jest je o co zahaczyć, a tu?

Stosujecie je także w dzień-macie więc gatek?

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedzi!

Czyli widzę, że gatki do dobry pomysł-super-coś się klaruje

Kornfejko, a jakie formowanki uważasz za bardziej chłonne?

HollPoll, piszesz o formowankach IMO-to skrót od nazwy?

Chciałabym podbić jeszcze drugie moje pytanie-w trakcie dnia po prostu wkładacie wkłady-i nic się nie przesuwa? Wiem, że w otulaczach jest je o co zahaczyć, a tu?

Stosujecie je także w dzień-macie więc gatek?
    Po kolei odpowiem:
    1 - gatki są w ogóle super hiper!
    2 - jak na razie nasze najchłonniejsze formowanki to tots bots bambusowe
    3 - "IMO" to skrót od "in my opinion" czyli "moim zdaniem"

Ja do gatek nie używam wkładów. Wkłady mam tylko do formowanek, ktore są z kieszonkami i tam je wsadzam, a na formowankę gatki. Lub tak jak pisałam prefoldy ze snappi lub tetra ze snappi

Uprawnienia umieszczania postów