Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 88

Wątek: Storchenkinder, gatki (otulacz wełniany)

Mieszany widok

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania mania Zobacz posta
    A na nieco ponad 10 kg malucha to już L-kę czy jeszcze M-kę ???
    M
    Mój ma 12 kg i dalej M dobra.

Chustonoszka Awatar biankaaa
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania mania Zobacz posta
    A na nieco ponad 10 kg malucha to już L-kę czy jeszcze M-kę ???
    U nas 10,2 kg i synek nosi M. I jeszcze długo ponosi.

Chustonoszka Awatar Sylaba

Domyślnie

Mój junior ma ok 11 kg (16 m-cy) i M-ki leżą jak ulał, gumkę w pasie mam nawet ściągniętą, przewiduję, że M-ka do końca pieluszkowania nam posłuży.
    Mama dwóch super chłopaków : Pawełka - raczka (07.1999), Daniuszki - skorpionka (11.2009) i maleństwa, które byłoby rybką (11.2008)

Chustomanka

Domyślnie

Alek nadal nosi S chociaż ma 8kg a Zuza już 16 i M nadal dobre. Chyba te gatki rosną razem z dzieckiem |

Chustomanka Awatar kista1
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja zakupilam dwie pary jedne własnie się mocza w kuracji lanolinowej i już się nie mogę doczekać kiedy zaczniemy ich używać. Mam tylko pytanie czy ktoś używa do gatek reczniczkow z ikea i jak je skladacie? Myśle o tych 40x60 czy jakoś je może tniecie na mniejsze?bo cały to chyba za grubo trochę? A jeśli tetra to jak skladacie dla dziewczynki, żeby nie było za grubo? Moja to bardzo ruchliwa jest i nie lubi mieć dużo miedzy nozkami.

Domyślnie

ja mam jeden, szary i nie bardzo widzę tam tetrę między nogami. Przy leżącym dziecku jeszcze ujdzie ale przy biegającym to nie bardzo. Po pierwsze- założenie. Z ledwością udaje mi się młodemu założyć otulacz z tetrą (trzeba dokładnie ułożyć), który zapina się z przodu. A tu galotki, jak przytrzymać te tetrę? poza tym tetra/ręczniczek dość szybko się jednak przesikuje, wełna nie przemaka co prawda ale nie jest to worek plastikowy, łapie wilogoć. Po trzecie u mojego syna (mamy M, młody waży 10.5) gumka w pasie nie jest dopasowana i zjeżdża, przez to gatki całe lekko zjeżdżają. Jak jest formowanka to ona sama pupy się trzyma, jakby była tetra to by mu wisiała między nogami

Domyślnie

aha ja dwa razy lanolinowałam i w moim odczuciu one nadal 'gryzą' nie wiem czy coś ze mną nie tak, wszyscy piszą że są milutkie i nic nie gryzie. a mnie to gryzie kurcze.

Chustomanka Awatar kista1
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

O tetrze myślałam na dzień, żeby często zmieniać i zapiac snapiem. W sumie to te gatki kupiłam tylko zeby mała miała w ciagu dnia i tylko w domu, na noc i na wyjscia mam kieszonki. Myslę jeszcze zeby uszyc sobie kilka takich cienszych formowanek z ręczników np żeby między nogami nie było takiej buły ale żeby się dobrze trzymały na pupie. Póki co moja mała nie chodzi ale jest na etapie raczkowanie i czołgania się i kiedy np założe jej w ciągu dnia wonderoo z dwoma wkładami to strasznie sie denerwuje, te pieluszki toleruje tylko w nocy. czy któras szyła sama formowanki np z recznika i jak one sie sprawdzaja z tym otulaczem?

Chustomanka

Domyślnie

Do stocherów formowanka lub prefold spinany na snapi. A najlepsza formowanka. Tetra w gaciach przy ruszającym się dziecku to porażka totalna a jak jeszcze kupka tam wyląduje to juz mała wojna domowa

Chustonówka

Domyślnie gatki storchenkinder

Chciałam zapytać, czy do tych gatek dobrze się sprawdzają zwykłe składanki przy dzieciach raczkująco- wstających i czy sprawdziłyby się też wkłady, czy też koniecznie muszą być formowanki żeby nic się nie przesuwało.

Chustofanka Awatar camee
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

wsadzenie skladaka do gatek wymagalo by unieruchomienia na min. 5 sekund co u nas jest niestety niemozliwe Zwirek lezy prosto gora poltorej sekundy wiec niestety nie sprawdzilo sie to u nas. czasami sie udaje,. jednak ze wzgledu na akrobacje jakich musze dokonac po prostu mi sie nie chce i wole wybrac inna opcje...no, ale wiadomo, zawsze zalezy od roznych czynnikow bo na noc gacie+formowanka jest ok

Chustonówka

Domyślnie

Dzięki- a wkłady- ktoś próbował? przesuwają się? Bo przy leżącym jest ok, ale nei wiem jak będzie potem

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Ja daję wkłady ale Emila jest na etapie odpieluchowania. Czekam na lecące do mnie storcheny z nappami i wkłady z nappami.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Np. w Ekobaby.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Chustofanka

Domyślnie

Dzięki
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Starszy model gatków pokochałam jak pieluchowałam jeszcze Nikodema. Dzięki nim zaczęła się moja wielka miłość do wełny. Dla Honorki kupiłam w merinodzieciakach (www.merinodzieciaki.pl) i są rewelacyjne!!! Bardziej mięsiste, milutki i wyższe. Pełen zachwyt!

Chustonoszka

Domyślnie

Mam dwa pytania:
    1. Czy wydaje się Wam, ze te majtski mogą być dobre dla 6 miesięcznego szkraba ważącego 8 kg? Myślałam o zakłądaniu na noc na formowankę Kokosi lub Pupeko.
    2. w trakcie dnia-w jaki sposób umieszczacie tam wkłady? Tzn. tak by się nie przesuwały? Myślę o nich na dzień, bo Młody nieźle pełza i być moze niebawem zacznie raczkować więc chciałabym z jednej strony zapewnić mu swobodę ruchów a z drugiej zwiększyć szansę na założenie mu na tyłek...nim ucieknie z przewijaka...

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamillek2 Zobacz posta
    Mam dwa pytania:
    1. Czy wydaje się Wam, ze te majtski mogą być dobre dla 6 miesięcznego szkraba ważącego 8 kg? Myślałam o zakłądaniu na noc na formowankę Kokosi lub Pupeko.
    2. w trakcie dnia-w jaki sposób umieszczacie tam wkłady? Tzn. tak by się nie przesuwały? Myślę o nich na dzień, bo Młody nieźle pełza i być moze niebawem zacznie raczkować więc chciałabym z jednej strony zapewnić mu swobodę ruchów a z drugiej zwiększyć szansę na założenie mu na tyłek...nim ucieknie z przewijaka...
    U nas gatki storch od urodzenia w obiegu teraz Grubcio ma 8 miesięcy, waga około 8 kg (chyba) i w ciągu dnia i w ciągu nocy. W nocy z chłonnymi formowankami, a w dzień z mniej chłonnymi albo z prefoldami, a w noworodztwie z tetrą

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamillek2 Zobacz posta
    super są w takim zastosowaniu. Ja tak właśnie stosuję - najwygodniejsze rozwiązanie do formowanek IMO

Uprawnienia umieszczania postów