śliczny
ciesze się że go mam![]()
Dziewczyny, czy Wasze Japany skróciły się po praniu? Wzięłam 4,2 źeby na pewno zawiązać na kurtkę, bo ostatnio Nati tnie skąpo i 3,6 mogłaby mieć mniej i by mi brakowało, ale moja szmata ma nieprana prawie 4,4 i ogony za kolana... No i nie wiem czy jest szansa na skrócenie
I jeszcze, czy ktoś prał w pralce?
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
tak ja prałam w pralce w programie do wełny. Po praniu ma 430 cm długości i 68 cm szerokości
Ala i Hania 2009, Ewa 2012
Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)
nie mierzyłam go ale chyba niedużo więcej miał.
Prałam w 30 stopniach wirowałam na 400 obrotach
Ala i Hania 2009, Ewa 2012
Dzięki![]()
przy wełnie bardziej chodzi o to żeby gwałtownie nie ochładzać czyli płukać w ciepłej wodzie w temp podobnej do temp prania. Np Liv podczas farbowania wełny daje 90 stopni i nic jej sie nie filcuje bo umiejętnie chłodzi. Ja też piore w pralce na 40 stopni zawsze. I wełne i kaszmir.
To i ja powiem że dziś o 10 dostałam swoją nową bezbłędną sztukęOd razu do bębna poszła i się dosusza teraz, wali owcą aż miło
aaaaaaaaaaaa i mam już tą nową z dobrą metką i od razu dostałam w paczce drugą metkę do drugiej
chusty., Jednym słowem - obsługa na najwyższym poziomie Natalio
Livado - ja mierzyłam, przed praniem i miała coś koło 402cm
idę miarkować ile ma teraz i zedytuję zaraz
Coach dyplomowany SWPS
Doradca d/s noszenia dzieci w chustach Akademii Noszenia Dzieci
Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala
Zuz a co robisz z drugą chustą?![]()
Dotarł i mój
Jest przepiękny!
Ma już metkę z wełnąale został wysłany już po Waszych, więc nic dziwnego.
Strasznie szybko do mnie przyjechał - na stronie GLS mam info, że wyjechał o 17:19, więc myślałam, że będzie dziś późno albo dopiero w pon, ale pan kurier jakieś 10 minut temu mi go wręczyłtakże wow!
![]()