Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: Zupełnie zielona :)

Mieszany widok

Chustofanka Awatar wetówka
    Miejscowość
    Żywiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    Może spróbuj zatem spędzić ciążę na upewnieniu się, że instynkt posiadasz nie mówię o instynkcie motania, tylko macierzyńskim (każda mama go ma, ale nie każda w niego wierzy i sobie ufa) motanie to sprawa techniki, nie masz pewności/wiedzy/umiejętności - idziesz do doradcy/na warsztat i po temacie. Ale to Ty zdecydujesz kiedy na warsztat pójść i kiedy zacząć motać - i tu właśnie jest miejsce instynktu.
    Dokladnie o to mi chodziloo zajmowaniu sie noworodkiem samym w sobie,ja nie motam,za pozno wpadlam na ten pomysla instynkt sie pojawi predzej czy pozniej i pewnosc siebie tez

Chustomanka Awatar Quenya
    Miejscowość
    Krakówek

Domyślnie

Samasia, moja Mi była pierwszym noworodkiem, co ja mówię, pierwszym dzieckiem, z jakim miałam do czynienia. W ciąży będąc bałam się, że jak już się urodzi to albo ją zgubię, albo zepsuję... Motać zaczęłam zaraz po przyjściu do domu ze szpitala z maleńką.... I to od razu w tkanej chuście Małej Mi ani nie zepsułam ani nie zgubiłam i teraz całkiem fajna z niej trzylatka Polecam zanabyć już teraz chustę i ćwiczyć!!!
    Mi 04.2009
    Miś 01.2012
    Mel 10.2013
    Mym 09.2017

www.milowekroki.blogspot.com
    www.spiewajaceskrzypce.pl

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

witaj
    moje dwie córki młodsze od urodzenia były noszone w chuście, jest tutaj sporo takich dzieciaczków.
    A co do miejsca zamieszkania, sa podfora lokalne, warszawskich podzielonych na dzielnice jest kilka.

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Ooo, to mnie pociesza, dokładnie tak zrobię Pluszowe misie, szykować się na obowiązkowe motanie!

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Witaj
    My mieszkamy na Jelonkach
    A co do reakcji najbliższych, to tym się nie przejmuj. Jak zobaczą jak maleństwu jest dobrze przy mamusi w chuście, to wszystkie wątpliwości ich opuszczą. A reakcje ludzi na ulicach są po prostu cudowne, wiele osób się uśmiecha i zagaduje.

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Mam nadzieję, że tak właśnie będzie O, widziałam raz w okolicach Człuchowskiej kogoś z chustą, może to Ty Tak czy siak, pozdrawiam sąsiadkę

Chustonoszka
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

Ja też na początku się bałam i zaczęłam troszkę później, jak się oswoiłam. Ale za to później żałowałam, że nie zaczęłam od razu, na pewno i młodemu i nam łatwiej byłoby przejść okres koszmarnych kolek.
    Moim zdaniem wybór elastycznej chusty jest dobry, bo na początku jest sporo łatwiejsza. Dużo Ci da spotkanie z kimś kto mota, pokaże co i jak, i nawet w ciąży warto spróbować, bo później będzie dużo łatwiej.

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Możliwe, że byłam to ja, bo czasem się tam kręcimy.
    Jeśli zdecydujesz się na chustowanie na pewno będziesz zadowolona.

Chustofanka Awatar Lila
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja też świeża, niedoświadczona i też zamierzam od początku motać, ale bardziej do mnie przemawiają tkane, więc już ćwiczę na takiej cięzkiej poduszce. Muszę tylko pamiętać o tym, że noworodkiem nie należy jednak rzucać z frustracji
    poza tym widziałam filmy z małymi małpkami, myślę że jak gorylice tymi łapskami dają radę, to ja z kciukiem przeciwstawnym nie dam?
    nie wiem jak to będzie, wyjdzie w praniu... nastawiam się, że jak coś to wolę zadzwonić po profesjonalne wsparcie niż odpuścić wczesne chustowanie z powodu niepewności...
    pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów