Pokaż wyniki od 1 do 20 z 122

Wątek: Jak jest z tym plecakiem?

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar doka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

dziękuje za pomoc, jak tylko niunia się wyśpi to będe próbować. Próbowałam na miśku, ale przytulanka po pierwsze nie waży 8 kg a po drugie nie zgłasza sprzeciwu jak jej nóżkę albo rączke wyginam we miejscu do tego noe przeznaczonym...

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Jeszcze, własnie widzę, że dzidziol 6 miesięcy - to wiek kiedy się wiercą, kręcą i ciężko z dociąganiem

A siedzi już? Bo sobie przy okzji ściany przypomniałam, że też kiedyś był linkowany filmik (w chustowiązanie?) że można dziecko posadzić na chuście, uklęknąć tyłem i z siedzenia na plecy dziecko wsuwać. U mnie to z Laurą w miarę działało, ale wtedy pojęcia nie miałam z wiązaniem.
    Z doradcą przy Brunie dopiero.
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustonoszka Awatar doka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

jeszcze sama nie siedzi, a z totobołkiem to wszystko fajnie ale ja tak nie umiem/nie daje rady zarzucić tobołka z dzieciem na plecy. Ech chyba sobie dam spokój z tym plecaczkiem bo mnie przerasta

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doka Zobacz posta
    jeszcze sama nie siedzi, a z totobołkiem to wszystko fajnie ale ja tak nie umiem/nie daje rady zarzucić tobołka z dzieciem na plecy. Ech chyba sobie dam spokój z tym plecaczkiem bo mnie przerasta
    Ty nie dawaj sobie spokoju, tylko umow się z Pasiatą, o!
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustonoszka Awatar doka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jakoś się udało i zamotałyśmy się. Chciałam pokazać zdjęcie ale nie umiem go wstawić:oops:

Chustonówka Awatar Basia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

W instrukcji Storchenwiege jest ładnie pokazany plecak prosty. Ja dzisiaj zarzuciłam pierwszy raz córeczkę na plecy z tobołka. Troche sie bałam, ręce mi się trzęsly, spociłam się jak mysz -bardzo ciasno owinęłam dziecia tym tobołkiem, plecy moje proste, kuperek moj wypięty - chusta ciasno owija dziecia. Najlepiej, jak na początku ktoś cię będzie asekurował. Ja niebawem umówię się z doradcą, bo chcę mieć pewność, że wszystko robię dobrze. Nie ma gdziesśu Ciebie w okolicy kogoś, kto może Ci pomóc? O z Krakowa jesteś? Ja też prawie z Krakowa.
    Mama Alicji 07.2007 i Paulinki 06.2012.

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziewczyny, podrzucę Wam linki

Warsztaty plecakowe - ten termin już był, ale myślę, że coś jeszcze na pewno będzie, odezwijcie się do Pasiatej:
    http://chusty.info/forum/showthread....sztaty-Kraków

I grudniowy warsztat, ale to dla początkujących:
    http://chusty.info/forum/showthread....a-i-4.-grudnia

Może udałoby się Wam namówić kogoś jeszcze i zorganizować coś większą grupą?
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustomanka Awatar sznurka
    Miejscowość
    Puszcza Knyszyńska

Domyślnie

czy da się zawiązać dziecko na plecach za ciasno?
    wrzuciłam dzis synka w plecak, nie płakał, nie denerował się ale kolor łydek miał mało zachęcający do dalszego noszenia, deko sinopopielaty
    normalne?

Chustonoszka Awatar doka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Pewnie i można za ciasno, podłączę sie do pytania bo u mnie też raz się tak zdarzyło ze na nóżkach były takie mocne odgniecenia, koorek się nie zmienił ale nie wyglądało to fajnie

Uprawnienia umieszczania postów