Pokaż wyniki od 1 do 20 z 52

Wątek: Ale to długo schnie..

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Ale to długo schnie..

No i zaczęłam przygotowania do pieluszkowania.
    Pranie.ok.
    Suszenie. koszmar, jest lato to co będzie jesienią?
    Robiłam pomiary- bo mi się jeszcze nudzi , i formowanki bambusowe ( że nie wspomnę o flexitot które są nadal mokre)przy pogodzie bez słońca ok 20oC to minimum 28 h. Wkłądy od IB około 26h.. Jedynie tetra, muśliny i otulacze mnie pocieszają..
    I cały mój genialny plan ilościowy w łeb strzelił.
    A może macie jakieś patenty na suszenie?? no nie wiem?
    wiedziałam ,że nie będzie tak łatwo..czyli załamka przed startem.

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie

Ano niestety, suszenie nie pociesza
    Jak jest słońce, to schnie, w zimie są kaloryfery, ale nie wszystko da się na nich upchnąć, najgorzej jest wiosną i jesienią
    Mnie ratują ręczniki z Ikei i tetra.
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chustomanka Awatar scharon
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

Niestety trzeba sie zaopatrzyc czyms na czarna godzine
    mnie tez ratowaly pieluchy skladane + otulacz
    kieszonki czy formowanki mialam na dwa dni ,co drugi dzien tez pralam .......

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Pociesz się trochę tym, że przez te ciągłe deszcze jest taka wilgoć w powietrzu, że wszystko wyjątkowo długo schnie. Zimą przy ciepłych kaloryferach i suchym powietrzu pranie schnie szybko, latem też. Tylko przy takiej zgniłej pogodzie wszystko kiśnie.
    Ale, tak jak dziewczyny piszą, dobrze jest mieć zapasową tetrę albo ręczniki z ikei. Można też zastosować podejście "na luzie" i na wszelki wypadek mieć w szafie pampersy. A potem, z biegiem czasu wielorazówki same będą przybywać.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustofanka Awatar Noriska
    Miejscowość
    Norwegia

Domyślnie

Ja susze w chlodniejsze dni w suszarce na nizszej temperaturze (te ktore mozna)...a potem rozkladam do dosuszania.

"I lać Ci będą łzy potęgi drugiej ci, co człowiekiem nie mogli Cię widzieć." - Norwid

Chustomanka
    Miejscowość
    A. Ł

Domyślnie

zimą na blisko kaloryfera a te co można na kaloryferze to cała noc i trochę dnia. W domu głównie tetra której mam całkiem sporo więc nie ma problemu że coś nie wyschło.

Chustoholiczka
    Miejscowość
    daleko i blisko

Domyślnie

suszenie u mnie w taka deszczowa pogode to takze dramat - tetra schnie kolo 20h, o AIO to nawet nie chce pisac. masakra totalna. A gdzie ciuszki i nasze rzeczy??? Na szczescie ciuszki dzieciowe zabiera moja mama i pierze i suszy u siebie...
    Nie mam balkonu i pogoda mnie wkrotce wykonczy
    Planuje dokupienie tetry no i mam paczke jakis jednorazowek na wszelki wypadek.
    K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013

1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Noriska Zobacz posta
    Ja susze w chlodniejsze dni w suszarce na nizszej temperaturze (te ktore mozna)...a potem rozkladam do dosuszania.
    e... ja w suszarce susze wszystkie wkładki i formowanki na najwyższym cyklu. Jakoś nic im nie dolega...

a W temacie- to na prawdę dziękuję rodzicom, że nabyli to urządzenie. ech. Szkoda, że u nas to nadal luksus (podkreślam, że osobiście mnie na niego nie stać... )
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Chusteryczka

Domyślnie

Gocha ciesz się, że masz suszarkę, tak miękkich bambusowych wkładów jak Twoich to ja w życiu nie macałam
    jak już będę mieszkała we FR i miała 2 dziecko to też sobie kupię suszarkę

a do rzeczy, ja suszę wkładki oraz formowanki na kaloryferze i nic im nie jest. otulacze i kieszonki schną szybko, więc generalnie jest ok.
    K. 2009M. 2012

Chusteryczka Awatar Musli
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Patent na suszenie- kupić kieszonki i do tego wkłady. Tetra, muślin albo wkłady zbambusem czy z czym tam. Schnie szybciutko, nawet u mnie przy tym deszczu.
    nie ma mnie, wracam w niedzielę

blog http://szandorowemusli.blogspot.com
    dziergadełka http://musli-ruszyczmiejsca.blogspot.com

Chustomanka Awatar Hainaut
    Miejscowość
    Belgia (Walonia)

Domyślnie

Ja pamietam, ze kiedy w sklepie dokonywalismy wyboru pieluszek pojawila sie wlasnie kwestia suszenia. I wtedy (jako, ze nie mamy suszarki) sprzedawczyni poradzila nam, zeby kupowac pieluszki wylacznie z bawelny (mamy z bio-bawelny Popolini), dlatego, ze te z bambusa czy tez z konopii, mimo ze sa bardziej chlonne duuuuzo dluzej schna.
    Kim (2009) & Tim (2011) - i 5 Aniolkow

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Dziewczyny a które ręczniki w Ikei kupujecie na wkłady?

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Te: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40054538

I te: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20075966

Te pierwsze są na dziale dziecięcym (w krakowskiej ikea).
    A te drugie na dziale ręcznikowym.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jeśli chodzi o schnięcie, to kilkanaście dni temu, gdy padało i była wilgoć nie z tej ziemi, to nic nie schło a suche rzeczy w szafie wilgotniały. No masakra była po prostu. Pierwszy raz w życiu spotkałam się z taką wilgocią.

A teraz już ładnie wszystko schnie. W pochmurne dni dłuzej, w słoneczne krócej. No i przeprosiłam się z kieszonkami. AIO u nas wciąż są i to nasze ulubione. Jednak nie ma co wymagać od AIO że ekspresowo wyschnie w pochmurny dzień, w końcu ma w sobie warstwy chłonne. Ale kieszonki, to jednak najlepszy patent na schnięcie ekspresowe. Rano potrafię wyprać kieszonki, a w południe, najpóźniej wieczorem suche i gotowe. A do kieszonki można dać wszystko.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Dziękuje, właśnie sie zastanawiam nad zakupem kieszonek i takie ręczniczki byłyby super jako wkłady, dużo i tanio

Uprawnienia umieszczania postów