-
Chustonówka
W dużej mierze macie rację. Ułożyłam w ten sposób ankietę chcąc skonfrontować wyniki kobiet które chustują z kobietami które tego nie robią. Wydawało mi się, że to może mieć jakiś wpływ na aktywność fizyczną. Nadal chcę sprawdzić czy ma to sens, bo przecież zarówno jedna jak i druga grupa badanych przyjmując że podziałem jest tu chustonoszenie bądź też nie, dostaje te same pytania i nie wnikam jak bardzo była aktywna dana osoba przed urodzeniem dziecka. Zakładam że jeżeli kobieta była aktywna przed rozwiązaniem to teraz też będzie starała się być aktywna a jeżeli nie była to rzadko kiedy zdarza się że po narodzinach maleństwa nagle będzie ćwiczyła 3 razy w tygodniu. Raz ze względu na brak czasu, finansów, z powodu zmęczenia itp które często pojawiają się wraz z dzieckiem a po drugie dlatego że nie miała tego nawyku i potrzeby związanej z regularną aktywnością. Tym się kierowałam układając ankietę choć przyznaję, że mogłaby zawierać odniesienia do przeszłości oraz rozwinięcie wątku samej chusty. Dzięki za uwagi
Uprawnienia umieszczania postów