OMGja też już się nie łapię
![]()
OMGja też już się nie łapię
![]()
Pawel 2006Milia 2011
Mikolaj 2013
Ja też już starą matką jestem, no cóż, prawda w oczy kole![]()
Też jestem za stara
Zastanawia mnie jaka teza została postawiona do tej ankiety, bo pytanie o chusty pojawia się na końcu tak ni z gruszki ni z pietruszki...
Marta - mama Natalii (2003), Tomka (2005), Zosi (2008) i Kuby (2013)
Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden
Dziecko w chuście - doradztwo noszenia dzieci w chustach i nosidłach miękkich
Też się nie łapię wiekowo,a staro się wcale nie czuję. Chyba średnia wieku młodych mam nieco się przesunęła
![]()
wysłałam
Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś
2.09.2019, Helenka
7.05.2021
Ups, ja stara i jeszcze aktywna do tego... Pewnie powinnam już powoli zabrać się za aktywną wycinkę drzew na własną trumnę.
Związek ankiety z chustami widzę niewielki.
a ja się załapałam
ale..to pytanie chustowe na końcu, to specjalnie pod chustoforum chyba..nie wiem jak ono się łączy z resztąno chyba, że noszenie w chuście, to aktywność fizyczna, gdyby tak było, to jestem baaaardzo aktywna
![]()
08.2011
04.2014
ja nie jestem jeszcze mamą choć planuję być w nie tak wcale odległej przyszłościjestem studentką na ostatnim roku turystki i rekreacji stąd tematyka ankiety dotyczy właśnie zagadnień związanych z aktywnością ruchową.
zamierzam dowiedzieć się (choć już mam swoje przypuszczenia ale jeszcze nie potwierdzone) na podstawie analizy wyników ankiety które kobiety są bardziej aktywne- te które chustują czy te które nigdy nie chustowały a preferują raczej pchanie wózka. macie jakieś zdanie na ten temat? czy chustowanie jako styl życia ma związek z byciem aktywną fizycznie mamą?
co do wieku badanych to oczywiście uważam że każda mama jest młoda ale musiałam jakoś okroić grupę dlatego te widełki![]()
imo - nie ma wielkiego wpływu to, czy chustujesz, czy nie... jak chcesz być aktywna fizycznie, to jesteś (a przynajmniej robisz wszsystko co możesz, żeby być), a jak nie, to nie jesteś i tyle. w chuście - ze względów bezpieczeństwa - żadnych sportów się nie uprawia, zatem nie jest ona chyba specjalnie mocnym "argumentem"
jestem za to skłonna uwierzyć, że czyjaś pomoc w opiece nad dzieckiem ma wpływ na aktywność fizyczną, czy nie
no, ale ja jestem stara![]()
Wypełniona![]()