Też się nie łapię wiekowo,a staro się wcale nie czuję. Chyba średnia wieku młodych mam nieco się przesunęła
![]()
Też się nie łapię wiekowo,a staro się wcale nie czuję. Chyba średnia wieku młodych mam nieco się przesunęła
![]()
wysłałam
Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś
2.09.2019, Helenka
7.05.2021
Ups, ja stara i jeszcze aktywna do tego... Pewnie powinnam już powoli zabrać się za aktywną wycinkę drzew na własną trumnę.
Związek ankiety z chustami widzę niewielki.
a ja się załapałam
ale..to pytanie chustowe na końcu, to specjalnie pod chustoforum chyba..nie wiem jak ono się łączy z resztąno chyba, że noszenie w chuście, to aktywność fizyczna, gdyby tak było, to jestem baaaardzo aktywna
![]()
08.2011
04.2014
ja nie jestem jeszcze mamą choć planuję być w nie tak wcale odległej przyszłościjestem studentką na ostatnim roku turystki i rekreacji stąd tematyka ankiety dotyczy właśnie zagadnień związanych z aktywnością ruchową.
zamierzam dowiedzieć się (choć już mam swoje przypuszczenia ale jeszcze nie potwierdzone) na podstawie analizy wyników ankiety które kobiety są bardziej aktywne- te które chustują czy te które nigdy nie chustowały a preferują raczej pchanie wózka. macie jakieś zdanie na ten temat? czy chustowanie jako styl życia ma związek z byciem aktywną fizycznie mamą?
co do wieku badanych to oczywiście uważam że każda mama jest młoda ale musiałam jakoś okroić grupę dlatego te widełki![]()
imo - nie ma wielkiego wpływu to, czy chustujesz, czy nie... jak chcesz być aktywna fizycznie, to jesteś (a przynajmniej robisz wszsystko co możesz, żeby być), a jak nie, to nie jesteś i tyle. w chuście - ze względów bezpieczeństwa - żadnych sportów się nie uprawia, zatem nie jest ona chyba specjalnie mocnym "argumentem"
jestem za to skłonna uwierzyć, że czyjaś pomoc w opiece nad dzieckiem ma wpływ na aktywność fizyczną, czy nie
no, ale ja jestem stara![]()
ja sie załapałam, no gówniara jestem![]()
Mati 2010, Oliwcia 2012, Jula 2014
pytania ni z gruchy ni z pietruchy. i na samym końcu pytanie o chusty choć według mnie powinno być jakies powiązanie tzn zapytanie czy od poczatku chustowane bylo dziecko i jeżeli nie to czy zauważyłam u siebie większą aktywność fizyczną. jakoś tak te pytania powinny być napisane żeby swierdzić lub nie. wypełniłam posżło
dziwna ta ankieta... ale wypełniłam, jeszcze się łapię![]()
A. 5.2010, M. 5.2012, A. 9.2016, M. 9.2016
też wypełniłam, ale większość odpowiedzi była negatywna, bo ja nie jestem aktywna fizycznie. Leniuch jestem i tyle i ponad to co muszę - czyli iść odebrać dzieci, zaprowadzić, zrobić zakupy i pobiec za dziećmi czy sprzątanie mieszkania, to nie mam żadnego wysiłku fizycznego.
nie łapię się, no starucha ze mnie.
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
Chciałam pomóc, alem antyk.
nie ty jednahihi
ja się dziwię co ja sie tak dobrze jeszcze czuję![]()
Kruszynka 2010
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
LULAMY Akademia Chustonoszenia
Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
BabyLedWeaning
oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
moje zwierzaki i
wysłałam
synek duży XI.2010 i synek mały V.2014