Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: Pupulki- kto to szyje? :)

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar Honorata
    Miejscowość
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Mam gatki i wkłady Pupulki od jakiegoś tygodnia i wrażenia są następujące:

- wkłady fajne, porządne, mam małe bambusowe i duże konopne. Chłonność póki co taka sobie, ale wymagana ilość prań jeszcze nie nastąpiła. Konopne schną bardzo szybko - nie wiem, ale czy to przypadkiem nie znaczy, że mało tych konopi w sobie mają?

- gatki mam eLki, zielone z pomarańczową lamówką. Lanolinowałam na zimno - nie zafarbowały. Wydają mi się małe: 23 cm w najszerszym miejscu i 20 cm wysokości. Mój synul jest wielki (70 parę cm i 9,5 kg) i jak założę mu muślinową pieluszkę Ecopi złożoną w origami i na to te gatki, to z tyłu nieco wystaje, tzn. ciężko naciągnąć na tyłek. Ale już z formowanką bawełnianą jest git.

Nie założyłabym tych gatek na noc, bo są raczej cienkie, a mój sika jak smok (wielkie smoczysko). Ale przy pierwszym użyciu wyszło tak, że miał je na sobie ok. 3 godziny i nie przeciekły. Później już tak dobrze nie było, ale być może zbyt słabo zalanolinowałam...

Chustofanka

Domyślnie

wełniak pupulki nie farbuje
    mój mały ma 11 kilo i mam te mniejsze to wszystko byłoby ok jakby były o 2 cm wyższe bo muśliny imse vimse mi ciut wystają
    poza tym wytrzymują około 4-5 godzin
    na noc nie dały rady
    może za słabo z lanoliną powalczyłam
    mam tego wełniaka już od kilku tygodni i jestem zadowolona
    polecam
    Małgosia 2010 Maciek2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja jestem zadowolona z otulacza, ale fakt - jest dość cienki i na noc nie polecam.
    Natomiast wkłady bambusowe to najgorsze jakie miałam. Postrzępiły się od razu, po pierwszym praniu, przed pierwszym użyciem. Niestety nadają się tylko na szmatę do podłogi. Zaznaczam, że z żadnym innym wkładem tak mi się nie stało. Poza tym okrutnie twarde po praniu. Cienkie i w ogóle jakość wykonania zdecydowanie do poprawy.
    Chciałabym wypróbować wkłady konopne, ale się boję, że będzie podobnie

Chustonoszka Awatar Podlasianka
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

Zastanawiają mnie te wkłady. Miękkie, przyjemne, ładnie obszyte, ale bardzo cienkie...Ciekawi mnie ich chłonność.

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Podlasianka Zobacz posta
    Zastanawiają mnie te wkłady. Miękkie, przyjemne, ładnie obszyte, ale bardzo cienkie...Ciekawi mnie ich chłonność.
    Które wkłady - konopne czy bambusowe? Bo jeśli bambusowe, to nie są ładnie obszyte. Mam 6 sztuk i wszystkie postrzępione, nie ma miejsca, z którego nie wychodziłyby nitki. Poza tym twarde jak po wykrochmaleniu. Żaden inny wkład tak mi się nie popsuł, a te po pierwszym praniu praktycznie do wyrzucenia.

Chustonoszka Awatar Podlasianka
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

Te bambusowe, które widziałam, były obszyte bardzo ładnie, nie wystawały żadne niteczki, wydawały się być bardzo starannie wykonane. Więc nie wiem, może inna partia??? A chłonność jednych i drugich pytam, bo i bambusowe i konopne są takie cieniutkie, że naprawdę zastanawiam się, jak to z nimi jest. Tym bardziej, że wydaje mi się, że producent ma doświadczenie w pieluszkach i chyba wie, co szyje...

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja kupowałam jak tylko pojawiły się na rynku, więc może już coś poprawili (to nowa marka). Przed praniem też wydawały się starannie obszyte
    No ale może faktycznie, takie egzemplarze się trafiły. Chłonność na dzień na kilka sików jest ok.

Uprawnienia umieszczania postów