Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: wczoraj w panoramie

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie wczoraj w panoramie

o 17:30 około. Widział ktoś? I kto to był?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    .

Domyślnie Re: wczoraj w panoramie

A co dokładnie było? O chustach mówili czy tak przypadkowo chusta się znalazła? Ja nie widziałam niestety
    http://edu-mata.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
    Syn Pierwszy - 06.2007 r.
    Syn Drugi - 10.2008 r.
    Córka Pierwsza - 03.2014 r.
    Córka Druga - 04.2018

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

o chustach było. Kilka mam się wypowiadało, jak im chusta ratuje życie i jakaś Pani doktor. Nic więcej nie wiem, bo nie oglądałam. Tylko pracownik mi powiedział, ze widział.

Chusteryczka Awatar olazola
    Miejscowość
    Sopot

To co widziałam to było chyba to. Relacja dziwna, chust wiązanych mało, głównie coś takiego jak pouch tylko takim sznureczkiem ściągane, może to lulu było, a pani doktor sceptycznie podeszła do tego, że chusta nie dla każdego, dopiero po przebadaniu czy ruchowo wszystko ok, że chusta wymusza niekorzystną dla dziecka pozycję, no i co najgorsze, że obciąża kręgosłup.
    Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14

Chustofanka
    Miejscowość
    Konstancin-Jeziorna

Koncowka reportazu byla z warztatow w Puszczykowie w ramach programu Fundacji Aktywnosci Lokalnej (ok.60 mam dostalo chusty Nati i uczestniczylo w warsztatach noszenia prowadzonych przeze mnie czyli Ekomam z Ekodzieciaka.)

Z samych warsztatow bardzo krotki material, a niestety ten dodatek przed reportaze nie zacheca. Panstwo dziennikarstwo wpadlo na chwile, duzo nie pogadalo, wiele nie posluchalo, no i pokazali co pokazali: czyli torby na dzieci jako chusty i idace za tym opinie lekarzy...

Same warsztaty jednak mysle wyszkolily grono mam starszych i mlodszych dzieci wiec chustowo wokol Poznania powinno byc lepie, choc i tak bylo bardzo dobrze

Na samych warsztatach byla tylko jedna mama chustowa, reszta to same nowicjuszki... moze sie pojawia i tutaj, bo odsylalismy miedzy innymi do Waszego grona.
    Magdalena (ekomama), Joachim 2006 i Laetitia 2009

Ekodzieciak warsztaty dla rodziców z EMPATYCZNEJ KOMUNIKACJI rodzic-dziecko Pozytywne Rodzicielstwo
    Sklep Ekodzieciak - naturalnie dla dziecka
    Akademia Noszenia Dzieci - szkolenia na doradców noszenia w chustach i nosidłach miękkich
    Strefa Porozumienia - mediacje w związku, rodzinie, pracy.

Chustonówka
    Miejscowość
    Legnica

widziałam widziałam.
    jakiś dziwny ten komentarz był w sensie negatywnym.Jakby noszenie w chuście było masakrycznie szkodliwe(Pani dr).Przecież nikt nie trzyma godzinami dziecka w chuście nie?
    Czemu o nosidłach nie ma takich komentarzy?
    Myślę,że chustowanie jest po prostu zbyt nowatorskie dla naszego mega konserwatywnego kraju-czyli na zasadzie "nie bo nie".Ale fakt, że z podobnymi opiniami lekarzy się spotykałam"na żywo".
    "aby istnieć, człowiek musi się buntować..."

Chustofanka Awatar liwus
    Miejscowość
    OLSZTYN

Pani dr dziwna faktycznie. Dziewczyny które nie widziałe same zobaczcie : http://www.tvp.pl/informacje/panorama/w ... 22009-1830 ( przewincie na ok.16 minutę )
    A tak naprawdę to ta pediatra to dużo wie o krzywej miednicy etc...jest sama negatywnie do chust nastawiona to tak powiedziała.

Kiedy podano mi płaczącego, wymęczonego porodem bobasa, przytuliłam go i doświadczyłam potęgi macierzyństwa, siły więzi łączącej mnie z moim Maleństwem. Błogi spokój...Niesamowicie wzruszający cud...

Uprawnienia umieszczania postów