Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: "Pomocy-nic się nie udaje!"

Mieszany widok

Guest
    Guest

Domyślnie

Kangurek jest wyjatkowo trudnym wiazaniem! Probowalas kieszonke?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Leszno Rawicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tonks Zobacz posta
    Chyba nie wiem, co próbowałam... Szczerze mówiąc nie rozróżniam tych dwoch wiązań
    Robiłam coś takiego:
    http://www.youtube.com/watch?v=FpsPo...eature=related

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

bardzo dobrze, że próbuje z kangurkiem, bo to lepsze wiązanie dla maluszka niż kieszonka
    i z doświadczenia wiem, że jak dla kogoś kto się dopiero uczy, to każde wiązanie jest na takim samym poziomie
    kieszonka pozornie jest łatwiejsza, bo bardzo trudno uzyskać w niej dobrą pozycję dziecka
    kangurek robi to sam, co prawda nie wybacza błędów, ale chyba właśnie o to chodzi, prawda?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a wiecie, że podobno są różne sposoby "ugryzienia" kangurka?

zupełnie niedawno widziałam taką wersję, której chyba bym nie dała rady wykonać

ja kangurka wielbiłam i bardzo się cieszę, że go poznałam. przy pierwszym dziecku ciągle słyszałam "bo to jest taaaaaakie trudne wiązanie" i się zraziłam. a szkoda

(bo dla mnie komfort noszącego i pozycja dziecka - bez porównania lepsze niż w kieszonce)

Guest
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martekle Zobacz posta
    bardzo dobrze, że próbuje z kangurkiem, bo to lepsze wiązanie dla maluszka niż kieszonka
    i z doświadczenia wiem, że jak dla kogoś kto się dopiero uczy, to każde wiązanie jest na takim samym poziomie
    kieszonka pozornie jest łatwiejsza, bo bardzo trudno uzyskać w niej dobrą pozycję dziecka
    kangurek robi to sam, co prawda nie wybacza błędów, ale chyba właśnie o to chodzi, prawda?
    Od kiedy kangurek stal sie jedynym slusznym wiazaniem i jezeli nie w kangurku, to lepiej z chusty zrobic hamak?

Z ciekawosci kliknelam w Twojego linka i pozwol, ze zacytuje sama Ciebie z Twojej strony:

A ja się cieszę jak ktoś nosi nie ważne jak. Ważne, że ma tę potrzebę noszenia, a to już dużo i często to wystarczy. Wybór wiązań jest od tego, by je wybierać wedle swojej wiedzy i intuicji. A jak komuś zależy i chce nosić jeszcze lepiej, to od tego są właśnie tacy ludzie jak ja. Mnie też kiedyś ktoś nauczył, bo nie umiałam.
    Ciebie tez ktos uczyl. A jak amefa sama, w domu probuje, bez niczyjej pomocy i doswiadczenia, to moze warto, zeby wyprobowala tez kieszonke, zanim sie kompletnie zrazi do noszenia?

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

ja mam takie poczucie, że każda sprzeczka o wiązania jest ze szkodą dla uczącego się rodzica i dalszego noszenia. Dajmy tu wsparcie, w obu wiązaniach. Kto wie jak podpowiedzieć kieszonkę - niech podpowiada. Kto jest ekspertem od kangura - niech podpowiada jak go ugryźć. A mama zyska DWA wiązania i chęć nauki następnych, jak przyjdzie na nie pora.

Guest
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mart Zobacz posta
    ja mam takie poczucie, że każda sprzeczka o wiązania jest ze szkodą dla uczącego się rodzica i dalszego noszenia. Dajmy tu wsparcie, w obu wiązaniach. Kto wie jak podpowiedzieć kieszonkę - niech podpowiada. Kto jest ekspertem od kangura - niech podpowiada jak go ugryźć. A mama zyska DWA wiązania i chęć nauki następnych, jak przyjdzie na nie pora.
    Dokladnie

Ja nie mam nic przeciwko kangurkowi, tylko uwazam, ze warto tez sprobowac kieszonki

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mart Zobacz posta

Chusteryczka Awatar Ronja
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A ja tak na marginesie głównego wątku chciałam spytać o tego kangurka. Mam problemy z kieszonką, bo nie umiem uzyskać takiej ładnej pozycji żabki z zaokrąglonymi pleckami. Ale też ogólnie trochę mnie jeszcze stresuje wiązanie, dziecko się miota, boję się, że je upuszczę i tak dalej. I może bym spróbowała kangurka (uczyłam się go na warsztacie jeszcze w ciąży), ale wydaje mi się to ryzykowne dla niewprawnej matki - w kieszonce, nawet zupełnie beznadziejnej, dziecko zawsze się jakoś trzyma, a z kangurka może chyba wypaść, jak się źle dociągnie?
    Witek 2012

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Od kiedy kangurek stal sie jedynym slusznym wiazaniem i jezeli nie w kangurku, to lepiej z chusty zrobic hamak?

Z ciekawosci kliknelam w Twojego linka i pozwol, ze zacytuje sama Ciebie z Twojej strony:

Ciebie tez ktos uczyl. A jak amefa sama, w domu probuje, bez niczyjej pomocy i doswiadczenia, to moze warto, zeby wyprobowala tez kieszonke, zanim sie kompletnie zrazi do noszenia?
    oczywiście masz rację, jak jej nie podpasował kangur niech próbuje z innymi wiązaniami,
    ja po prostu nie lubię, że ta kieszonka jest zawsze sugerowana
    a jest jeszcze kangur na boku i plecak prosty i kółkowa i kieszonka też jest
    to tyle ode mnie

a z tym cytowaniem mnie to nie wiem o co Ci chodzi,
    bo oprócz tego, że się cieszę że ktoś nosi
    to jeszcze bardziej się cieszę jak robi to prawidłowo
    i jak Amefa założy wątek z innym wiązaniem to też będzie fajnie i nie powiem o nie nie, nie ma kangura
    tu się wypowiedziełam za kangurek ponieważ od tego Amefa zaczęła,
    trzeba poćwiczyć trochę a nie od razu próbować czegoś innego

Uprawnienia umieszczania postów