Wiosna idzie,kusi mnie i kusi moje indio i mowi,ze moze chce zmienic kolor.A ja mu mowie,ze piekne takie naturalne,lniana nitka sie wyroznia uroczo.A ono znow-no zafarbuj zafarbuj...I juz sama nie wiem.Mowi,ze Bahana Blue mu sie ubzduralo.
Wiosna idzie,kusi mnie i kusi moje indio i mowi,ze moze chce zmienic kolor.A ja mu mowie,ze piekne takie naturalne,lniana nitka sie wyroznia uroczo.A ono znow-no zafarbuj zafarbuj...I juz sama nie wiem.Mowi,ze Bahana Blue mu sie ubzduralo.
len jest bardzo wdziecznym egzempalrzem do farbowania![]()
który pofarbowany na oczopląsną zieleń przez Anię, został przez Anię chybko przedany!Zamieszczone przez Ania
len wyłącznie w naturze jest pikny.
IMO wszystko co natur w takim kolorze jest najpiękniejsze - wełna, len, silk - nie ufarbowałabym nigdy. Zauważ także, że dużo foremek jak farbują jakąś chustę to zaraz potem ląduje ona na chustostraganie![]()
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
A ja bede tutaj jak adwokat diabla![]()
Pofarbuj, ale najpierw dobrze sie zastanow na jaki kolorek. Len pieknie sie farbuje, duzo ladniej niz konopie
![]()
Juz jestem PRAWIE przekonana.Jakbym umiala farbowac metoda gradacji,to inna historia,pewnie bym sie nie wahala.Wiem,ze Linda odmowi,wiec mysle,ze problem z glowy
.Ale nadal czekam na argumenty...
pofarbuj pofarbuj, a jak kiedyś wrzucisz błękicik na chustostragan i jest to 6 to ja staję w kolejce
zresztą, zawsze mozesz sobie kupic drugi naturek![]()
:/
acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.
farbuj len, farbuj![]()
to byla pierwsza chusta, na ktora zrobilam zamach z farbkami i efekt mile mnie zaskoczyl, zadnych plam nie bylo, kolorek rowno zlapal
tylko dobrze zastanow sie nad kolorem, zebys pozniej nie zalowala
Nothing you become will disappoint me;
I have no preconception that I'd like to see you be or do.
I have no desire to foresee you, only to discover you.
You cannot disappoint me.
Aska - mama Kajetana (19.10.2007)
ja zafarbowałam mosa i nie żałuję, teraz dużo bardziej mi się podoba![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Zamieszczone przez hanti
Bo Twój moos jest teraz dużo ładniejszy niż był w rzeczywistości, ale to nie był ani len ani natur![]()
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
Ale jak sie len zafarbuje to zrobi sie taki ... indywidualista![]()
Nie farbuje.Decyzja podjeta.Do nastepnego kuszenia![]()
no ja się nad farbowaniem konopii tak zastanawiam... już rok bez małaZamieszczone przez Linda
![]()
ANIA
chuściane dzieci:
Jakubek 07.09.06 & Zuzka Matyśka 14.03.08
Zamieszczone przez elbazetka
![]()
![]()
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
Rok??? Dlugo![]()
konopie sie niewdzięcznie farbuje (jesli chodzi o jednolite zafarbowanie)- raz mi sie udalo wiecej bym z ta chusta nie próbowała![]()
Do gradacji konopie sie nadajaAle len jest i tak ladniejsza chusta do zafarbowania
![]()