Pokaż wyniki od 1 do 20 z 56

Wątek: Czy można kupić dodatek antybakteryjny w sklepie stacjonarnym?

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar kudlaczek
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

A w Lublinie? Jest w ogóle jakieś miejsce gdzie można kupić środki do prania eko, pieluszki wielo albo jakieś inne akcesoria??

A może któraś chciałaby się zrzucić na zakupy przez internet - zawsze to przesyłka taniej by wyszła
    Hania jest z nami od 18.05.2013
    www.violanka.blogspot.com

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja ostatnio kupowałam antybakteryjny i bentley organic w internetowym Smyku, przy małym zamówieniu można w Emiku odebrać, ja miałam duże zamówienie i płaciłam coś koło 2 zł za kuriera

Domyślnie

widzę że starszy wątek, ale może się komuś przyda -w Kato Centrum Lider Okoniowa 1 da się obejśc wysyłkę tylko trzeba się umówić na odbiór.nappy fresh 18zł, natomiast jak by ktoś wiedział czy gdzieś bliżej mnie coś jest , to byłabym wdzięczna

Chustofanka Awatar ismeril84
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

W Krakowie jest w Smyku w Bonarce. Kosztuje cos koło 38 zł. Na allegro można kupić za 28 ale jednak przesyłka 10 zł, więc wychodzi na to samo.

Chustonoszka

Domyślnie

nie rozumiem, dlaczego pieluszek wielorazowych nie ma w sklepach stacjonarnych. Dużo miejsca nie zajmuje w sklepie a łatwiej jest kupić, kiedy widzisz coś "na żywo". Pełno w sklepach jest zabawek i innych pierdółek, które dziecku najczęściej nie są potrzebne, przecież to chodzi również o zdrowie dzieci! Sorki, ale wkurza mnie to zacofanie...

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klucha Zobacz posta
    nie rozumiem, dlaczego pieluszek wielorazowych nie ma w sklepach stacjonarnych. Dużo miejsca nie zajmuje w sklepie a łatwiej jest kupić, kiedy widzisz coś "na żywo". Pełno w sklepach jest zabawek i innych pierdółek, które dziecku najczęściej nie są potrzebne, przecież to chodzi również o zdrowie dzieci! Sorki, ale wkurza mnie to zacofanie...
    Stawiam na silne lobby pampersowe. Zwróć uwagę, jak mocno dyskredytuje się pieluchy wielorazowe.

Chustonoszka

Domyślnie

ok, wielo nigdy nie będą tak popularne jak jednorazówki, nie mamy tak dużego producenta na ten moment, żeby puszczał reklamy TV jak P&G. Ale właściciele sklepów sami decydują o swoim asortymecie. Nie mówie tutaj o dużych sieciówkach, bo u nich może faktycznie co innego decuduje, ale małe prywatne sklepy, gdzie właścicielami często są młodzi, świadomi i będący raczej "na czasie" ludzie.

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klucha Zobacz posta
    w POzniu jest skelp stacjonarny z pieluchami.

Cytat Zamieszczone przez ismeril84 Zobacz posta
    Stawiam na silne lobby pampersowe. Zwróć uwagę, jak mocno dyskredytuje się pieluchy wielorazowe.

o mamo, ja nie pracuje dla pampersa, słowo.wszystko co pisże, to własne przemyślenia

Chustofanka

Domyślnie

W Gdyni na Legionów też jest od niedawna sklep z pieluchami wielo i środkami do prania
    chłopcy 07.2012

Chusteryczka Awatar plejady
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

no i w Toruniu już jest
    Amelka lipiec`12 Zuzia sierpień`15 Alicja marzec`18
    fb Naturalnie dla dziecka: https://www.facebook.com/pages/Natur...11082035818542

Chusteryczka Awatar mamafranka
    Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

Nappy fresh jest w smyku internetowym, mozna zamowic z bezplatnym odbiorem w wybranym empiku

Małe rączki potrafią ulepić kwiatek z plasteliny, narysować słońce roześmiane, zbudować domek z klocków. Małe raczki potrafią spleść się nad szyją i otrzeć łzy. W małych rączkach mieści się cała miłość.

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

[/QUOTE]
    o mamo, ja nie pracuje dla pampersa, słowo.wszystko co pisże, to własne przemyślenia[/QUOTE]

Nikogo personalnie nie posądzam. Nie mówię też, że jak ktoś używa pampków i mówi, że mu z tym dobrze, to od razu jest opłacony. Mówię tylko, że gdziekolwiek porównują jedno i wielorazówki (TV śniadaniowe, artykuły na portalach np: parenting.pl), to ZAWSZE stawiają wielo w złym świetle, że trzeba prać, odkażać i w ogóle średniowiecze.

Chustonówka Awatar buka01
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

To prawda, choć i zdarzyło się że jakaś tv śniadaniowa zaprosiła pomysłodawczynię naszej krakowskiej Babyetty więc z tym jeszcze nie jest tak źle. Nie rozumiem tylko dlaczego vat na wielorazówki nie wynosi tak jak wcześniej 8% tylko 23%, tutaj doszukiwałabym się jakiejś grubszej afery. Zamiast wspierać ekologiczne mamy to rząd wspiera lobby pampersowe jak to ujęłyście. A o tym NappyFreshu w SMyku miałam właśnie pisać jest nawet w promocji po 19,90 zł teraz, no i nie płaci się za dostawę przy odbiorze w Empiku więc całkiem przyzwoicie.

Chustonoszka

Domyślnie

to wiele tłumaczy, chociaż każdy powinien mieć swój rozum a w przypadku mam zdać się na intuicję. Ja przy pierwszym dziecku używałam jednorazówek przez ok.miesiąc, ale budziło to we mnie wewnętrzny sprzeciw, chociaż nie jestem absolutnie żadną ekolożką! po prostu wyrzucanie ton pampersów plus perfumowane wypełnione dziwnym granulatem pieluszki jakoś mi nie leżały i tak poszukałam innego rozwiązania. Podobnie rzecz się miała z mlekiem w proszku. Moje dzieci karmiłam do ok 1,5 rż a później przeszłam na mleko krowie, co spotkało się z okropną krytyką naszego pediatry. Ale intuicyjnie czułam, że nie powinnam podawać dziecku mleka modyfikowanego. Uważam, że problemem jest natłok sprzecznych informacji, jakie docierają do mam i przez to zatraciły własny instynkt.

Domyślnie

o mamo, ja nie pracuje dla pampersa, słowo.wszystko co pisże, to własne przemyślenia[/QUOTE]

Nikogo personalnie nie posądzam. Nie mówię też, że jak ktoś używa pampków i mówi, że mu z tym dobrze, to od razu jest opłacony. Mówię tylko, że gdziekolwiek porównują jedno i wielorazówki (TV śniadaniowe, artykuły na portalach np: parenting.pl), to ZAWSZE stawiają wielo w złym świetle, że trzeba prać, odkażać i w ogóle średniowiecze.[/QUOTE]

ismeril84 jestem jedyną os w kręgu znajomych używającą wielo, jak słyszę że ktoś mówi <bo dziecko to dziś drogi interes bo pampersy drogie...> mówię że nie używam pampków tylko wielorazowych, to znów słyszę teksty <chce ci się?>, <to nie dla mnie...> i najlepsze <woda też kosztuje...> olewam sprawę bo nie chce mi się gadać i przekonywać. mnie też nikt nie przekonywał, sama doszłam do pewnych wniosków i dziś jestem gdzie jestem... wiele osób nawet nie wie ze są wielo... jak już usłyszą to pierwsze skojarzenie -tetra... to ja sie pytam kto tu jest ze średniowiecza ? bo na pewno nie my...

Uprawnienia umieszczania postów