Pokaż wyniki od 1 do 20 z 55

Wątek: kupka tylko w nocnik od 4 msc. zycia, fenomen nocnika, chwalę córcię

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bydzia Zobacz posta
    ja tam Ci dziko zazdroszczę
    mój Zbyś wali w pieluchy - chyba mu przeczytam o słodkim bobo co na nocnik robi ...
    ale zawstydzanie to nie metoda, co nie?)

(ogólnie wiem, że nasza wina że wali w te pieluchy, no ale wali, kiedyś przestanie, co nie? )

pewnie, ze przestanie
    każde dziecko nabywa umiejętności w charakterystycznej tylko dla niego kolejności
    wybrał inną umiejętność

a faceci niestety na zawstydzanie nie działaja wiem - zaobserwowałam u męża;p, nadal rzeczy leżą tam, gdzie upadną

Cytat Zamieszczone przez Agnen Zobacz posta
    i dlaczego mu przeszkadzam robić kupę

Cytat Zamieszczone przez Monika75 Zobacz posta
    nam pomogła Ania Beatki Kuba zobaczył co i jak i po imprezie sylwestrowej, sam zaczął siadać na nocnik kobieta Go zawstydziła

Cytat Zamieszczone przez avelaa Zobacz posta
    Spinek ja też Ci gratuluję i smutno mi ilekroć czytam takie dyskusje niestety. Przypomina mi się kiedy to wszyscy łącznie z lekarzami twierdzili, że moja mała ma skazę białkową i przepisywali Nutramigen A potem dołowali jak mała miała problemy z zatwardzeniami, że ją uzależniam od czopków i nie będzie sama kupy robiła. Ile to ja się z tego powodu namartwiłam. Efekt? Któregoś pięknego dnia czopek przestał być potrzebny a problemy z brzuszkiem same minęły. Szkoda, że w internecie piszę się tylko o negatywnych stronach i negatywnych rzeczach. Ilekroć czytam wypowiedzi na forach to wydaje mi się, że jestem złą matką i szkodzę swojemu dziecku bo np. sadzam je na kolanach, żywię niezgodnie z zaleceniami żywieniowymi itp. itd. Dlatego przestałam "leczyć się w internecie" i czytać rady oraz inne "przydatne" rzeczy, które tylko wywołują poczucie winy.
    bo to tak jest chyba w dzikiej zindustrializowanej naturze, że matki matkom gotują ten los- a tego nie rozumiem

za wszystkie gratulacje dziekuję w imieniu spinka juniorki (a jako mama liczę, ze się nie odwidzi )

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Spinek, gratulacje i życzę, aby u Was była to stała tendencja.
    U nas też się tak pięknie zapowiadało...Kiedy młody człowiek nauczył się chodzić, nocnik poszedł w kąt i do dzisiaj nie mogę synka ponownie do niego przekonać

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Chustoholiczka

Domyślnie

Agnen rozbawiłaś mnie stwierdzeniem w przeszkadzaniu robienia kupy swojemu dziecku.

avelaa zgodzę się z Toba ze matki matką wilkiem.
    czasami jak czytam wypowiedzi na forach to zastanawiam sie dlaczego tak jest. Przeciez wszystkie jedziemy na tym samym wózku.
    A najgorsze jest to że w pewnym momencie jak sie człowiek nie opanuje to zaczyna wierzyć ze tylko tak mozna.

Ztreszta nie wiem jak wy ale u mnie jest tak ze od kiedy mam dziecko to nagle okazuje się ze ktoś non stop cos porównuje, doradza, wie wszystko na każdy temat, o co kolwiek by sie nie zapytac to w odpowiedziach widzi się te same nicky.

spinek oczywiscie ze się nie odwidzi małej. Bedzie dobrze, a jakieś małe potknięcia które będa ...hmmmmmm towarzysza każdej mamie która stosuje wysadzanie dziecka tak wczesnie.
    pamietaj jedna podstawowa rzecz że Twoje dziecko nie nauczyło się robić potrzeb fizjologicznych do pieluszki. Ona nie robi w majty dlatego ze nie nauczyłaś jej tego.
    Od początku dbałaś o to aby mala nie uczyła się czegoś czego później będzie musiała sie oduczać.
    Nie wiem czy czytałaś wypowiedzi Pani Kingi Cherek.
    Pierwsze moje informacje na temat NHN były właśnie od niej.
    To dzięki działalności Pani Kingi dowiedziałam się że to co robię to właśnie Naturalna Higiena Niemowląt.

bydzia oczywiscie ze Twoje dziecko przestanie robic w pieluchy.

Domyślnie

oo.. nie czytałam, ale z pewnością przeczytam - ciekawa jestem kto to i cóż rzecze, dzięki

Chustoholiczka

Domyślnie

Pani Kinga Cherek jest właścicielka m.in. chust i pieluszek Tetro.

edit: mama 4 dzieci i dała radę
    Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 07-11-2012 o 13:48

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków/Morąg

Domyślnie

Gratuluję. Ja mam podobne do

Domyślnie

aaaa...pieluszki tetro kojarzę

Chustofanka Awatar Maminek
    Miejscowość