Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Kiedy na plecy z niemowlakiem? I w czym?

Chustomanka
    Miejscowość
    "Kozia Wólka" we Włoszech/Poznań

Domyślnie Kiedy na plecy z niemowlakiem? I w czym?

Moje drugie dziecię, które ma dopiero 2 miesiące sporo już waży i noszenie go z przodu dość sporo obciąża mój kręgosłup. I tak się zastanawiam kiedy mogę go przerzucić na plecy (pierwsze dziecię wrzuciłam w mt kiedy miała grubo ponad 6 miesięcy). i jeśli na plecy to czy tylko w chuście? mam mt i hybrydę, bodajże tuli, a plecaka jakoś nigdy nie udało mi się nauczyć. Teraz dochodzą jeszcze moje opory wewnętrzne: Daniel jest jeszcze malutki wiekowo i z przodu mam go pod kontrolą oraz wiem, że dobrze go wiążę, bo mam to opanowane. Przeczytałam kilka wątków na ten temat, ale nadal nic nie wiem

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Możesz już próbować wrzucać go na plecy, wiązanie na teraz to tylko plecak prosty
    mt, hybrydy i inne nosidła odradzam, musi być większy nie tylko taki siedzący, bo czasem w wieku 5-6 mc dzieci siedzą
    a tu chodzi o zbyt szerokie rozstawienie nóżek.

Rozumiem, że plecak prosty wydaje sie trudny i nie wychodzi za 1 razem, sama sie natrenowałam w domu zanim się udalo
    jest kilka waznych elementow zeby to dobrze zrobić, zeby chusta byla dobrze dociągnięta i dziecko było w chuście a nie wisiało na połach

Ja tez sie bałam ze mam mała z tyłu, ale tego się nauczysz, czuć czego potrzebuje, czy zasypia czy mu nie wygodnie czy chce jesc

Chustomanka
    Miejscowość

Domyślnie

dzieki martekle ten nieszczesny plecak. to bedzie moje drugie podejscie, przy pierwszym zrezygnowalam

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

trzymam kciuki za Twój plecak
    walczyłam od niepełnych 3 mcy Małego. wygrałam po wielu, wielu próbach i jest bosssko!

Chustomanka
    Miejscowość

Domyślnie

a jak wam sie wiaze plecak w kurtkach? (przepraszam za brak znakow diakrytycznych, ale mam malego na 1 rece)

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

pod kurtkę do noszenia

malucha (czyt. niemowlaka, do rozmiaru 86) to ja nie widzę inaczej, prawdę powiedziwszy...

Chustomanka
    Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    pod kurtkę do noszenia

malucha (czyt. niemowlaka, do rozmiaru 86) to ja nie widzę inaczej, prawdę powiedziwszy...
    taaaa, a ja przed urodzeniem mojego giganta zainwestowałam w osłonkę Z myślą o noszeniu z przodu w zimie

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

to sprzedaj i kup gruby polar - np. Gabi

Chustomanka
    Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    to sprzedaj i kup gruby polar - np. Gabi
    I mówisz, że polarek Gabi starczy (ten gruby, bo widziałam, że są też cieńsze)? U mnie w sumie generalnie jest ciut cieplej niż w Polsce, mimo, że nie mieszkam na południu Włoch. Bardziej mi chodzi o pobyty w Polsce, chociaż będę teraz na przełomie listopada i grudnia, to młodego jeszcze z przodu wcisnę pod kurtkę, a potem chyba już marzec, to wtedy jest trochę cieplej. Muszę pokombinować. A najpierw nauczyć się wiązać plecak, bo teraz dzielę skórę na przysłowiowym niedźwiedziu

Uprawnienia umieszczania postów