a my się cały czas z calyxem lubimy, żadne nosiło nie było z nami tak długo jak to![]()
a my się cały czas z calyxem lubimy, żadne nosiło nie było z nami tak długo jak to![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Mój mąż twierdzi (ja się nie ustosunkuję bo nie nosze obecnie, ale wierzę mu na słowo), że nosidłem idealnym jest Tulikowa hybryda![]()
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
my się aktualnie kochamy (od sierpnia) w czarno-turkusowym 7panel.
czasem zdradzamy je z czarna manduca.
![]()
Ostatnio edytowane przez wrapsodia ; 15-11-2009 o 22:23
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci
i u nas zagościł na dobre. ostatnio T wysiedziała w nim 2 godziny, a to całkiem sporo jak na ruchliwą 2-latkęnie wyobrażam sobie bez calyxa tegorocznych wakacji.
ale na mnie new standard jest za duży, więc tylko mąż w nim nosi.![]()
a przydałoby mi się jakieś nosidło, dobrze otulające dziecko, w obliczu nadchodzącej zimy. tylko bardzo trudno znaleźć coś, co by wygodą dorównywało calyxowi właśnie...
Ostatnio edytowane przez yena ; 13-01-2013 o 23:41
A mnie już Manduca denerwuje. Na początku nie mogłam się z nią dogadać, potem byłam zachwycona (no, może poza designem...), a teraz zaczynają mi pewne rzeczy strasznie w niej przeszkadzać:
- kapturek, który po zwinięciu do środka włazi dziecku w kark
- pasy naramienne, które po skrzyżowaniu na plecach tworzą obrzydliwy garb (no to to już mnie doprowadza do szału), a w wersji "plecakowej", czyli kiedy tych pasów nie krzyżuję, jest mi po prostu niewygodnie!
- rzeczone pasy, gdy są skrzyżowane z tyłu, podjeżdżają mi skubane pod sam kark i gniotą przeokrutnie. W chuście tego problemu nie ma, krzyż idzie mi zawsze między łopatkami (no, chyba że spartolę wiązanie ale to już inna historia)
APLX jest z kolei taki "bidny", za mało ma jak dla mnie możliwości regulacji i nie podoba mi się, że trzeba paski ściągać do tyłu, gdy dziecia mam z przodu (ja jakaś mało wygimnastykowana jestem) Za to panel ma cudny!
Tylko że za wysoki i Majonez mi się w nim topi...
No i chyba sprzedam Mandukę. Tylko... co w zamian? NubiGO? Tam też te pasy skrzyżowane robią garba?
A może chustoMT? W nim z kolei podoba mi się, że tak dużo jest materiału na plecach, dzięki czemu ciężar się lepiej rozkłada.
Poradźcie mi coś, dziewczyny.![]()
Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l