Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: Jak zacząć żyć bezpieluchowo - poproszę łopatologicznie.

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar kamisia
    Miejscowość
    Ełk

Domyślnie

Piszę aby powiedzieć jak nam idzie.

Dziecko się zbuntowało i wysadzać go przez cały listopad i grudzień nie było jak. Nie i już. Ja wysadzałam, on chyba trzymał i robił jak tylko pieluchę się założam. Zwątpiłam powiem szczerze i przestałam.

Za to przy każdej zmianie pieluchy tłumaczyłam gdzie powinna lądować kupa i siku i starałam się wysadzić go na krótką chwilę raz na parę dni.

No i jakiś czas temu, może z 10 dni? Maluch sam z siebie zaczął robić na nocnik i domagać się wysadzania, bo po każdym sukcesie pozwalam mu śmigać bez pieluchy ku jego uciesze

Naprawdę warto dzieciom tłumaczyć różne sprawy- najprościej jak się da, często powtarzać i one naprawdę rozumieją
    Moje Skarby: Tymek (maj 2012) i Lolek (wrzesień 2015)

Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że zdobycie tego wymaga czasu - czas i tak upłynie.

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Super Gratuluję postępów. Faktycznie śmiganie bez pieluszki to też by była świetna "nagroda" dla mojego

Bruno nadal ma za to fazy. Dni całkowicie suche, albo uparcie nie zrobi na nocnik, a za sekundę mokra lub kupsnięta pielucha. Zauważyłam też, że woli kupsać do wielo Jek przewidywałam kupkę to zakładałam czasem jendorazówkę...i nic, jak zmieniłam na wielo, bam...
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Miejscowość
    Ełk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sheana Zobacz posta
    Zauważyłam też, że woli kupsać do wielo Jek przewidywałam kupkę to zakładałam czasem jendorazówkę...i nic, jak zmieniłam na wielo, bam...
    Mój też lubił w wielo i to najlepiej w tetrę. Jak miał mokro, potrafił się domagać zmiany pieluchy tylko po to żeby kupę zrobić w świeżą

A u nas teraz 8/10 kup ląduje w nocniku, z siku jest różnie

Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że zdobycie tego wymaga czasu - czas i tak upłynie.

Chusteryczka Awatar Gabriela1999

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamisia Zobacz posta
    Piszę aby powiedzieć jak nam idzie.

Dziecko się zbuntowało i wysadzać go przez cały listopad i grudzień nie było jak. Nie i już. Ja wysadzałam, on chyba trzymał i robił jak tylko pieluchę się założam. Zwątpiłam powiem szczerze i przestałam.

Za to przy każdej zmianie pieluchy tłumaczyłam gdzie powinna lądować kupa i siku i starałam się wysadzić go na krótką chwilę raz na parę dni.

No i jakiś czas temu, może z 10 dni? Maluch sam z siebie zaczął robić na nocnik i domagać się wysadzania, bo po każdym sukcesie pozwalam mu śmigać bez pieluchy ku jego uciesze

Naprawdę warto dzieciom tłumaczyć różne sprawy- najprościej jak się da, często powtarzać i one naprawdę rozumieją
    Kurczę, gratuluję sukcesów zapraszam do nas u nas nocnik jest od noszenia i zabawy a od siku jest pielucha

Chustonówka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Tez do Was chyba dołączę, muszę się pochwalić, od 1,5 tyg. żywam wielo i faktycznie jest super, a od tygodnia moja Lenka siusia najpierw do umywalki a teraz do nocniczka - mam taki fajny, wygodny, malutki po starszych córkach . Ostatnio zauważyłam, że po nocy ma prawie lub zupełnie suchą pieluszkę, to ją zaraz po przebudzeniu biorę do łazienki i młoda siusia, kupka też jest. Od wczoraj podtrzymuję ją na nocniczku i praktycznie za każdym razem jest siusiu, jak się denerwuje to do umywalki siusia. Sygnałów jeszcze nie widzę, ale mała wysadzana po spaniu i jedzeniu siusia, kupki też udaje mi się wyłapać
    Najmłodsza 31.10.2012

Miejscowość
    Ełk

Domyślnie

Gratuluję

Uprawnienia umieszczania postów