fajnie, że spróbowałaś.
U nas często, jak już był sik, to wysadzałam zaraz po i mała jeszcze siusiała.
I zawsze pospaniu albo jak zauważyłam, że pielucha jest długo sucha.
powodzenia![]()
fajnie, że spróbowałaś.
U nas często, jak już był sik, to wysadzałam zaraz po i mała jeszcze siusiała.
I zawsze pospaniu albo jak zauważyłam, że pielucha jest długo sucha.
powodzenia![]()
Marysia16.09.2010, (*)2011,Ryś
2.09.2019, Helenka
7.05.2021
Ja wysadzam małego na siku po spaniu czyli jakies 3 razy dziennie i jak się budzi w nocy.
Po spaniu ładnie siusia do miseczki, ale w innych momentach złapanie jest niemal niemożliwe, bo raz siusia co 20 min, a raz co 1,5 h.
Zastanawiam się czy jak będę łapała siusiu tylko po spaniu, czyli te 3x w dzień i 3x w nocy, to maluszek wreszcie załapie że na "śi śi" robimy siusiu i będzie siusiał jak będę go wysadzała np przed spacerem?
Nie chcę żeby "siedział" na miseczce więcej niż 10 min, bo zaczyna się denerwować.
Mały czeka z siusiami po spaniu, ale tak poza spaniem to siusia kiedy chce.
I wciąż się zastanawiam, czy jak go wysadzam na pusto, bo nie jestem pewna czy będzie siusiał to mówić "śi śi" czy nie?
Moje Skarby: Tymek (maj 2012) i Lolek (wrzesień 2015)
Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że zdobycie tego wymaga czasu - czas i tak upłynie.
Piszę aby powiedzieć jak nam idzie.
Dziecko się zbuntowało i wysadzać go przez cały listopad i grudzień nie było jak. Nie i już. Ja wysadzałam, on chyba trzymał i robił jak tylko pieluchę się założam. Zwątpiłam powiem szczerze i przestałam.
Za to przy każdej zmianie pieluchy tłumaczyłam gdzie powinna lądować kupa i siku i starałam się wysadzić go na krótką chwilę raz na parę dni.
No i jakiś czas temu, może z 10 dni? Maluch sam z siebie zaczął robić na nocnik i domagać się wysadzania, bo po każdym sukcesie pozwalam mu śmigać bez pieluchy ku jego uciesze
Naprawdę warto dzieciom tłumaczyć różne sprawy- najprościej jak się da, często powtarzać i one naprawdę rozumieją![]()
Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że zdobycie tego wymaga czasu - czas i tak upłynie.
Super
Gratuluję postępów. Faktycznie śmiganie bez pieluszki to też by była świetna "nagroda" dla mojego
![]()
Bruno nadal ma za to fazy. Dni całkowicie suche, albo uparcie nie zrobi na nocnik, a za sekundę mokra lub kupsnięta pielucha. Zauważyłam też, że woli kupsać do wieloJek przewidywałam kupkę to zakładałam czasem jendorazówkę...i nic, jak zmieniłam na wielo, bam...
Lauron(Smo)12.06.2010, Bruno(Gadzinka)
12.01.2012
Tez do Was chyba dołączę, muszę się pochwalić, od 1,5 tyg. żywam wielo i faktycznie jest super, a od tygodnia moja Lenka siusia najpierw do umywalki a teraz do nocniczka - mam taki fajny, wygodny, malutki po starszych córkach. Ostatnio zauważyłam, że po nocy ma prawie lub zupełnie suchą pieluszkę, to ją zaraz po przebudzeniu biorę do łazienki i młoda siusia, kupka też jest. Od wczoraj podtrzymuję ją na nocniczku i praktycznie za każdym razem jest siusiu, jak się denerwuje to do umywalki siusia. Sygnałów jeszcze nie widzę, ale mała wysadzana po spaniu i jedzeniu siusia, kupki też udaje mi się wyłapać
![]()
Najmłodsza 31.10.2012
Gratuluję![]()
![]()