Pokaż wyniki od 1 do 20 z 36

Wątek: Konsekwencje noszenia za wcześnie w MT

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie Konsekwencje noszenia za wcześnie w MT

Doradzcie bo mnie szlag trafia już czasami
    Czy mogę nosić czasami na 30 min moją córę w MT?
    Ma teraz 6miesięcy, ale nie siedzi jeszcze tzn nie siada sama oczywiscie. Ale siedzenie to jej ulubiona pozycja - pozwalająca mi czasem odrobinę wytchnąć. Siedz zadwolona w krzesełku i bawi się jedzonkiem. Siedzi sama na macie potrzymując się z przodu rączkami przez ok 3-4min. No i wiecznie siedzi mi na kolanach.

Ostatnio odmawia jakoś motania. Wyciaga rączki, skacze, odchyla się i takie tam. Mam wrażenie że musze ją zmuszać do wskakiwania do chusty. Jakieś dwa dni temu nie miałam już sił jej wiązać i wsadziłam do MT. O dziwo siedziała spokojnie. Miałam wrażenie, że nosidło ją dobrze potrzymuje, cała przytulona była do mnie. No i w MT mogę ją związać na plecy, czego w chuscie sama nie zrobię. Próbowałam ją już nosić po domu na biodrze i tez mi skacze.

Więc - czy mogę ją okazyjnie wsadzać do MT??Choćby na pół godziny, żeby zrobić obiad?
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

mysle, ze polroczniama spokojnie mozesz

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Ok...czekam na dalsze odpowiedzi.
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustoguru Awatar JoShiMa

Domyślnie

A czy to nie jest tak, że w ojczyźnie MT wcale się tym nie przejmują?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Jeśli w Azji noszą praktycznie od urodzenia (poprawcie mnie jeśli się mylę) to ja nie widzę przeszkód, żeby nosić 6miesieczniaka.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Chusteryczka Awatar Sania
    Miejscowość
    Tychy/Katowice

Domyślnie

Ja to bym się bardziej skupiła na tym, że dziecko zupełnie nie przygotowane do siedzenia, jest sadzane.
    Uważaj, bo możesz dać jej zły wzorzec ruchowy i za jakiś czas będą problemy z kręgosłupem, chodzeniem, siedzeniem przy biurku ect.

Sam MT w świetle tego co piszesz nie czyni różnicy, skoro mała i tak ciągle siedzi...

Doradczyni Noszenia ClauWi®

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nautika Zobacz posta
    Siedzi sama na macie potrzymując się z przodu rączkami przez ok 3-4min.
    Spinek zwróć uwagę na pierwszego posta! Ona nie jest na tyle silna, żeby sama siedzieć, z tego co pisze nautika. Ja sporadycznie brałam małego na kolana, ale przeważnie w pozycji pół leżącej, a do MT zaczynałam powoli wkładać, gdy przynajmniej był w stanie sam stabilnie i długo usiedzieć. Nie mieliśmy wcale chusty, tylko tego MT, ale nie chciałam dziecku szkody robić... Pewnie w Twojej sytuacji awaryjnie bym wsadzała, ale kategorycznie przestała sadzać małą w domu, jeśli tylko to możliwe.
    Do głośnych protestów dziecka można przywyknąć, a ona szybko zrozumie, że nic tak nie wskóra Powodzenia!

Uprawnienia umieszczania postów