Witam
Sporo naczytałam tutaj, ale wciąż nie mam odpowiedzi na swoje pytania...
Pokrótce nakreślę swoją sytuację..
W końcu kwietnia rodzę, mój starszy maluch będzie miał niecałe 2 lata.
Doszłam do wniosku, że jedyną szansą na przetrwanie jest chustatym bardziej, że prawdopodobnie będę musiała brać maluszka na studia..
No i tu dylemat - JAKA chusta?
Doświadczeń chustowych wiele nie mam... jak Kuba był malutki kupiliśmy kieszonkę z chusta.pl, raczej nam nie szło, bo synek okazał się nie lubić wszelkiego omotania, nawet do spania nie można go niczym przykryć, a potem po prostu widział w chuście zagrożenie dla swojej wolności. NO a poza tym - to pierwsze dziecko, więc też za pewnie się nie czułam z nim... Jak miał dobry roczek uszyłam sobie 5metrową samoróbkę i wiązałam głownie w 2x - czasem się dawałDzięki tej chuście zwiedziliśmy kawałek Edynburga niedostępny dla wózkowych dzieci
Możliwości finansowe mam dość ograniczone... m.in. dlatego, że mąż uważa, że teraz też będzie tak, ze będę miała chustę, ponoszę pare razyi pójdzie w odstawkę. Więc potrzebuję coś na początek, by się przekonać, jak to będzie, i czy zda egzamin... Potem się zobaczy.. (Inna sprawa, że MUSI być ok, bo nie wiem, jak dwóch rozrabiaków ogarnę...)
Moje typy to:
- chusta elastyczna (- no i właśnie - jaka?jest duużo producentów... ) - ze względu na łatwość wiązania.
Wady: Na krótko, poza tym elastyk wizualizuje mi się jako średnia opcja na ciepłe dni...
- chusta tkana - no bo starczy na dłuzej. Na chwilę obecną mój typ to Nati z bambusem, bo ma opis jako miękka i przewiewna dosyć. Czyli i łądnie się ułoży i na lato nie będzie najgorzej. A może jest jakaś inna jeszcze?
Wady: Nie widzę motania 5 m na noworodku.... Boję się trudności technicznych.
- typ męża - chusta kółkowa. Ja owszem, "widzę" ją też, ale nie jako podstawową chustę, tylko jako dodatkową.. A moze się mylę? No i na oko, jest to najtańsza opcja...
Ogólnie to ogrom możliwości trochę mnie przeraża i przerasta....![]()
A tu już blisko i trzeba się decydować...
Doradźcie, proszę
---
sporo mi wyszło tego skrobania, mam nadzieję,, że ktoś się przekopie![]()