moje luzne refleksje:
Cytat Zamieszczone przez Kirah
Od ok. 1,5 miesiąca noszę córkę (wczoraj skończyła 3 miesiące) w elastycznej chuście Looma Sino. Nosimy "się" tylko na spacerach, wygląda to tak, że jak ją włożę, musimy szybko wyjść na zewnątrz, inaczej protestuje. Jak już wyjdziemy, jest ok, zasypia na pierwszych 50 metrach i przesypia cały spacer (otoczenie jak na razie nie wzbudza zainteresowania). Ewentualnie, jak wrócimy ze spaceru, to się budzi i jakieś 10-15 minut wytrzyma w chuście w domu, potem życzy sobie wolności.
wiazanie chusty elastycznej wymaga polozenie 3 warstw materialu na dziecko. Moze za grubo ja ubierasz i jest jej po prostu goraco, dlatego uspokaja sie po wyjsciu z domu (zima). Musisz tez wykluczyc wzmozone napiecie miesniowe swej corki, bo jesli ubierasz ja odpowiednio to moze byc przyczyna jej niecheci.
(z doswiadczenia jednak wiem, ze chustonowki ubieraja dzieci do chusty tak jak do wozka, a to duuuzzzzyyy bład)

Cytat Zamieszczone przez Kirah
Jednak czasem chciałabym ją po domu ponosić, chciałabym też mieć coś szybkiego na wypady samochodowe np. do Ikei czy centrum handlowego (w moim małym trzydrzwiowym przekładanie z fotelika do elastycznej trwa wieki i jest niewygodne dla nas obydwu).
niektore dzieci nigdy sie na kolyske nie zgadzaja. pouch nie moze byc za luzny, zeby ci dziecko nie wypadlo. Ja dla malenstwa i mamy z niewielkim doswiadczeniem chustowym nie polecila bym poucha.
Wiekszosc mam tutaj poradzi ci wiazanke tkana długa. Przed wyjsciem z domu wiazesz na sobie 2x, wtedy szybko wlozysz i wyciagniesz z niego dziecko bez koniecznosci mozolnego wiazania chusty i zamiatania nia chodnikow.

Rozmiary HS sa dziwne, wiec nawet wymiary ktore podalas nic nam nie powiedza, jesli zdjec nie zobaczymy. sprobuj moze przez fotosik lub cos w tym stylu.