Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: kombinezon zimowy dla chuściocha?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

A moze sama kurtka lub 2czesciowy?

Samą kurtkę na pewno bym kupiła. A co spodni bym przemyślała najwyżej. Choć ostatnio były w Lidlu tanie.
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Chusteryczka Awatar grazyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agnieszkazd Zobacz posta
    A moze sama kurtka lub 2czesciowy?

Samą kurtkę na pewno bym kupiła. A co spodni bym przemyślała najwyżej. Choć ostatnio były w Lidlu tanie.
    Ale chyba nie takie małe
    Ja kupiłabym jakiś polarowy pajac, który nadałby się do chusty i do fotelika, a na przejścia przykrywałabym, tak jak piszesz grubym kocem, chyba długo chodzić tak nie będziesz .
    Tymon 15 lutego 2011 i Antonina 27 lipca 2015

Chustoguru Awatar Karo.
    Miejscowość
    mazowieckie

Domyślnie

Jak Asia była niemowlakiem to nie miałam dla niej typowo zimowego kombinezonu, jedynie taki polarowy. Do fotelika miałam ciepły śpiworek, wystarczylo, plus ew jeszcze kocyk.
    Asia - 20.11.2009
    Adaś - 08.03.2012
    Ania - 08.06.2015

Chustomanka Awatar reverie
    Miejscowość
    Keflavik

Domyślnie

My założyliśmy kombinezon 2 razy: na wyjście ze szpitala i na przegląd bobasa, jak miał 2 tygodnie. To były te 30-stopniowe mrozy. Potem już wielowarstwowo, fotelik samochodowy i kocyk - synek zawsze był cieplutki

Chusteryczka Awatar cynthia

Domyślnie

my nie używaliśmy praktycznie w ogóle z Marią- więc nie kupować przenoszenie w foteliku samoch. z kocem i czapą dało radę
    Poznań w chuście zaprasza!!!

Chusteryczka Awatar oli-vka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja rodzę zimą i nie zamierzam kupować kombinezonu typowo zimowego. Będę używać polarowego, planuję też kominiarkę na chustowe wyjścia (pod warunkiem sprzyjającej pogody dla noworodka).

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nie kupować. Ja mam co prawda kombinezon po moich dziewczynkach ale w użyciu to on raczej nie będzie. Mam polarkowy pajacyk, kurtkę do noszenia, myślę o jakiejś wełnianej chuście. A... i mam taki specjalny śpiworek do fotelika samochodowego - super sprawa
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ja nie kupuję. przeanalizowałam sprawę ze dwa miesiące temu i postanowiłam, że sensu nie ma.
    Kajetana pierwszy kombinezon zimowy wymieniłam jako chyba ze dwa razy użyty na nówkę w znacznie większym rozmiarze

Chustomanka Awatar Aliszia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Myślę, że polarowy kombinezonik Ci w takiej sytuacji wystarczy. Ja tez nie planuję kupna. Dziecko w tym wygląda, jak minipingwinek, ręką, nogą ruszyć nie może biedactwo.

Wysłałabym Ci jeden, którego nie używam, ale skoro na Polę za mały, to na Twojego synka pewnie też nie da rady No i chyba jest różowy
    Doula. Mama małej Polki, urodzonej16 czerwca 2012.

Chustofanka Awatar aniahartnett
    Miejscowość
    Szamotuły

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartaS Zobacz posta
    Nie kupować. Ja mam co prawda kombinezon po moich dziewczynkach ale w użyciu to on raczej nie będzie. Mam polarkowy pajacyk, kurtkę do noszenia, myślę o jakiejś wełnianej chuście. A... i mam taki specjalny śpiworek do fotelika samochodowego - super sprawa
    podałabyś link do tego spiworka do fotelika... prosik

Chustopróchno Awatar PchlePsotki

Domyślnie

Natala wóżkowa była miałam kombinezon typowo zimowy użyty może z 5 razy(na szczęście to był prezent), a tak woziłam ją w takim cienkim polarowym + do fotelika kocyk, który mogłam spiąć napkami tak że wychodziło coś w rodzaju otulaczyka, teraz dla malucha mam już gotowy otulaczyk z dziurą na pasy,a w środku będzie w welurowym kombinezonie.
    Blog,
    Aniołek Sierpień 2022,Aniołek Kwiecień 2022,Aniołek Październik 2021,Asiulek 1.02.2013 ,Aniołek grudzień 2008, Natulek 13.08.2006

Uprawnienia umieszczania postów