Jak w temacie
czy ktoś testował ergo tula z wkładka dla noworodka ?
Jak w temacie
czy ktoś testował ergo tula z wkładka dla noworodka ?
Wlasnie, tez mnie ciekawi![]()
B. 2011
S. 2012 [']
M. 2013
B. 2014
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
serio serio, budujący jest ten wątek
brak testujących też oceniam pozytywnie![]()
G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998
NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl
konsultacje także poprzez SKYPE
Do mam znających się na temacie lepiej niz ja.
Skoro nosidełko nie jest dla maluszków to dlaczego tutaj na forum zachwalane jest marsupi?
osobiście nie mam TULi ani Marsupi.
Mam Ergo baby i tam równiez jest opcjonalnie wkładka dla niemowlaka (inaczej się nosi dziecko w tej wkładce niz TULA czy Marsupi).
Ale wytłumaczcie mi fenomen Marsupi?!!
Skoro sa dla niemowlaków, a niemowlęta zazwyczaj są małe![]()
Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 17-10-2012 o 11:23
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Ale czy zadanie tej wkładki nie jest takie aby zmniejszyć rozmiar TULI?
Nie chodzi mi tu o pisanie personalnie kto zachwala a kto nie, kto uzywa, kto nie używa.
Osobiście nigdy nie miałam malego w pozycji żabki do 5 miesiąca(nawet w chuście).
Zainteresowałam sie tematem bo zastanawiam się czy te wszystkie nosidelka i wkładki (chodzi mi oczywiscie o ergo) nie sa zbyt napompowane marketingowo.
masz rację rozstawu nóżek nie zmniejsza!!!
Ja jestem po doświadczeniach wkładania syna do rożnych nosideł, worków, pseudochust, bo zanim trafiłam na chustę tkaną to niestety dużo na nim eksperymentowałam, właśnie przez prawie 3 pierwsze miesiące życia (to już prawie 4 lata temu było) i... za nic w świecie żaden producent nie przekona mnie do nosidła czy wkładki specjalnie dla noworodków.
Noworodek a nawet 4-mięsieczne dziecko nie jest w stanie utrzymać swojego kręgosłupa prosto a w żadnym nosidle nie ma dla niego odpowiedniego zabezpieczenia. Nosidła tylko od momentu jak dziecko sampodzielnie siedzi. Amen![]()
Marcinek luty 2009, Emi luty 2011, Bartuś marzec 2013
Doradca Noszenia ClauWi® www.chusty.opole.pl // Sklep: www.graszki.pl
"Kiedy dołączamy do dzieci w świecie zabawy, otwieramy drzwi do ich życia wewnętrznego i spotykamy się z nimi serce w serce." (L.J.Cohen)
Ta wkładka w Tula to chyba (nie widziałam na żywca) do noszenia ze schowanymi nóżkami... czyli całkowity brak kontroli nad pozycją dziecka... manduca, boba, calyx mają takie jakby majty do podwieszania dziecka w środku
żadne się dla noworodka nie nadaje... dla niemowlaka owszembo siadający 8-10 miesięczny dzieciak to nadal niemowlak
Marsupi sama kiedyś polacałamkierując się rozmiarem panela i próbami z lalką szkoleniową... zmieniłam zdanie jak spróbowałam na własnym synu.
Basia mama 5 małych Trolli![]()
Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala
Basinda, Boba nie ma żadnych majtek do podwieszania.
W Bobie zamysł jest taki, żeby nosić ze schowanymi nóżkami.
Kangurkowo
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci Chustolandia
![]()
Friends come and go and the world doesn't stop for anybody, so do what you love and never look back.