Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: Nosidło Connecta!

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie Nosidło Connecta!

Testowałam nosidło Connecta. Nosidło ładne i kompaktowe - nie ma wypełnionego pasa biodrowego przez co po złożeniu mieści się do średniej wielkości torby, a także dzięki temu, można regulować wysokość panela. Mnie jednak brak wypenienia pasa biodrowego przeszkadzał, brakuje mi w tym nosidle kapturka doczepianego (rozpieszczona jestem przez APLX ) i zupełnie nie pasuje mi chestbelt. Daję 3.

Zdjęcie postaram się jutro wgrać bo fotosik współpracy odmawia
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dagmara Zobacz posta
    Nosidło ładne i kompaktowe - nie ma wypełnionego pasa biodrowego przez co po złożeniu mieści się do średniej wielkości torby, a także dzięki temu, można regulować wysokość panela. Mnie jednak brak wypenienia pasa biodrowego przeszkadzał, brakuje mi w tym nosidle kapturka doczepianego i zupełnie nie pasuje mi chestbelt. Daję 3.
    wlasciwie sie podpisuje pod tym, co napisala Dagmara

z tym ze pochwale dodatkowo pasy naramienne - wyjatkowo wygodne, miekkie, szerokie (ale nie za szerokie) i wszyte pod jakims wyjatkowo dobrym dla mnie katem

dziekuje za mozliwosc poznania sympatycznej connecty

Chustonoszka
    Miejscowość
    Niedaszów k/Jawora

Domyślnie

Do tej pory nosiłam tylko w chustach i mt, Connecta była moim pierwszym ergonomicznym nosidłem.
    Bardzo, ale to bardzo mi się spodobała. Po pierwsze i drugie - super wygodna oraz prosta i szybka w zakładaniu . Dzięki niej nosiłam więcej niż zwykle - tak nam było z nią dobrze (szkoda, że musieliśmy się z nią rozstać ).
    Jedynym mankamentem dla mnie był pas biodrowy. Na krótkie chwile w porządku, ale na długim niedzielnym spacerze dał się nieco we znaki - przydałoby się jednak wypełnienie.
    No może jeszcze ten dodatkowy paseczek do spinania... Musiałam go pilnować żeby przypadkiem gdzieś nie zaginął, bo mnie do szczęścia wcale nie był potrzebny: przy noszeniu z przodu - pasy naramienne i tak skrzyżowane z tyłu, a przy noszeniu z tyłu - tak jak w plecaku, samo przez się się trzymały ramion.
    Anita - mama Marcina (06.2002), Mateusza (08.2003) i Macieja (07.2008).

Chustomanka Awatar Anntenka
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Dzisiaj chwilkę testowaliśmy Connectę, z racji mojej zaawansowanej ciąży nie nosiłam długo i powiem Wam że zapiąć nosidło gdzieś w okolicach wieeelkiego brzucha to jest dopiero wyczyn. Testował też mąż. I wklejam opinie jego i moją:
    - pas biodrowy, niewypełniany, po prostu parciany pas wszyty w panel - IMO niezbyt dobre rozwiązanie, obojgu nam było z tym niewygodnie, mnie od początku, mężowi po kilkunastu minutach;
    - panel kompaktowy do składania, fajny kształt ALE IMO zbyt wąski na dole, zwłaszcza że nosidło jest przeznaczone dla dzieci do 16 kg (Dawid ma 13) więc dla starszych dzieci także i tutaj szerokość międzykolankowa zdecydowanie za mała; za to góra pięknie otula bo jest dosyć szeroko;
    - pasy górne - IMO zbyt mało wypełnione; przyzyczajona jestem do mocniejszych wypełnień i do szerszych pasów;
    - nosidło dotarło do mnie bez chestbelta, więc nie wypowiem sie na jego temat [Dagmaro, czy chestbelt był w testowym?];
    - kwestia odszycia: porządnie zrobione, stabilne, schludne nosidło;
    W mojej ocenie 3. Jednak IMO trendy panujące u nas (wypełnienia, profile, hafty) przyzwyczaiły do większych wymagań i oczekiwań w stosunku do nosidła.
    szyjąca mama Dawida (25.01.2007) i Milana (09.11.2009)
    TulliMY Mei Tai - zapraszam - Mei Tai Miękkie Nosidełka dla Dzieci oraz Chustowe Metamorfozy

Najgorzej jak się coś komuś wydaje

Chusteryczka Awatar Iwanna.T

Domyślnie

Za wygląd panela plus, bo ładne No i kompaktowe - też plus.

Ale noszenie nie było dla nas wygodne ze względu na zbyt wąski panel oraz niewypełniane pasy. Ponosiłam mniej niz godzinę i miałam dość

Nie kupiłabym, bo jednak nośność to podstawowa funkcja nosidła, Igi ma mniej niż 10 kg, a noszenie go nie było przyjemne.
    Asinus asino pulcherrimus

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Mam mocno mieszane uczucia i chyba więcej minusów ma dla mnie to nosidło niż plusów
    Ładny materiał, kolorystyka, zajmuje mało miejsca po złożeniu - to na pewno plusy.
    Moja Córa ma 11kg z hakiem i niestety panel sporo za wąski pomimo że mieści się w grupie wiekowej dla jakiej uszyte jest nosidło. Moim zdaniem pomysł ze zwężanym panelem to kiepski pomysł.
    Najbardziej jednak brakowało mi pasa dolnego, przez co pasek dolny z klarami wbijał mi się ciało a większość ciężaru czułam na ramionach.
    Może jestem rozpieszczona AP ale jest on o niebo wygodniejszy jak dla nas.
    Tam czy inaczej dziękuję za możliwość testowania

Uprawnienia umieszczania postów