Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37

Wątek: Kieszonki z przeszyciami

Mieszany widok

Chustomanka Awatar mikulo
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Mogę Ci uszyć, moja chyba spełnia kryteria, jest mała, ma przeszycia i z tego, co wiem nie ma skłonności do przecieków ;P. PUL także mam i twardszy i ten bardziej miękki. A, spojrzałam na datę właśnie i chyba już nieaktualne.
    Mikulek (01.2010.) Idusia*(9 tc 09.2012.) Szymonek (05.2014.)
    Moje wypociny: http://www.pieluszkiwielo.blogspot.com/
    ...
    Dajcie mi modlące się matki, a uratuję świat. św. Augustyn

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Podbijam wątek, nabyłam cudne urodą pieluszki i nie mogę sobie poradzić z przeciekami, staram się wkładać wąskie wkłady, ale wtedy taka pieluszka odpada na drzemkę, bo jest za mało "napakowana". W chinkach z przeszyciami i bumgenius problemu nie ma. Pul jest ok, bo przecieki są przy nóżkach tylko. Czy ma na to wpływ grubość udek? Misia ma dość apetyczne udka

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magenta Zobacz posta
    Podbijam wątek, nabyłam cudne urodą pieluszki i nie mogę sobie poradzić z przeciekami, staram się wkładać wąskie wkłady, ale wtedy taka pieluszka odpada na drzemkę, bo jest za mało "napakowana". W chinkach z przeszyciami i bumgenius problemu nie ma. Pul jest ok, bo przecieki są przy nóżkach tylko. Czy ma na to wpływ grubość udek? Misia ma dość apetyczne udka
    no właśnie- wkładasz za wąskie wkłady! Wkład powinien być najpiej od szwu do szwu bo inaczej będą przecieki przy nóżkach
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Ok Wiewiórko, spróbuję jak radzisz. Dziś mała w kieszonce bez przeszyć+wkład oryginalny welurowy firmy tejże pieluszki+taki cieniuśki bambusowy pomiędzy warstwy tamtego by zwiększyć chłonność. Założony 0 7.30 teraz wypite mleczko, zobaczę niedługo co tam jak tam

Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

Więc o 9.30 zdjęłam pieluszkę i przecieku nie było aczkolwiek było wilgotnawo w miejscu połączenia polarku z pulem, ale body nie przemokło. Będę dalej kombinować, zrobię może małe odtłuszczanie i stripping. Dzięki Wiewiórko . Ach i powiem Wam, co odkryłam mierząc szerokość w kroku wszystkich posiadanych kieszonek, czyli happy flute, bumgenius, kokosi, nappieme(testowa), babyetta, oraz jeszcze ze 3 różne chinki - wszystkie mają ok 15-16 cm tylko, że te co nie maja przeszyć(mierzyłam je wywlekając na lewą stronę i przykładając miarę do pulu od szwu do szwu), np. kokosi, to są wąskie z powodu specyficznego szycia, czyli gumek i tak jakby mniejszej szerokości polarku, wtedy to się razem tak "ściąga" i jest elastyczne i powoduje wąski krok. No nie wiem czy ktos mnie zrozumiał

Chustomanka

Domyślnie

ja Cię rozumiem, bo to samo pisałam o wonderoosach V2, i wtedy chyba tylko ja to rozumiałam

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

ja też rozumiem specjalnie te pieluszki bez przeszyć są z węższym mikropolarem, są tak szyte żeby polarek się chował po założeniu pieluszki a nie wychodził i moczył ubranko, w itti bitti chyba też tak jest tak mi się zdaje.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Uprawnienia umieszczania postów