Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Chusta dla antychuściocha?

Mieszany widok

dianek
    Guest

Domyślnie Chusta dla antychuściocha?

Coraz poważniej myślę nad chustą
    w Manduce nosi mi się kiepsko, za sztywna
    M. za to bardzo zadowolony, a syniu jako tako nosidło toleruje

i mam kilka pytań
    byłam na warsztatach chustowych, ale nie kojarzę żadnego prawidłowego wiązania, które byłoby dość luźne...
    młody toleruje ścisła przyleganie ciałkiem do ciałka od pępka w dół... absolutnie nie wchodzi w grę przytulanie klatami - musi mieć sporo luzu i koniecznie wolne rączki

czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jakieś wiązanie?
    kolejna sprawa - ja mam problemy z kręgosłupem, a Benio trochę waży... przydałoby się wiązanie, które nie pogłębiałoby wygięcia odcinka krzyżowego do przodu, za to może spokojnie naciskać na odcinek piersiowy (mam garba i pogłębioną lordozę spowodowane krzywicą i scheuermannem)

no i - jaka chusta? teraz kompletnie nie mam kasy, myślałam na początek o pożyczeniu czy coś, ale może pod choinkę jakiś dobry św mikołaj przyniesie coś?

wszelkie sugestie mile widziane

Chusteryczka Awatar Gabriela1999

Domyślnie

Bondolino?, zdecydowanie miększe od Manducy, albo jakieś MT materiałowe

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A Młody siada/siedzi samodzielnie, czy jeszcze nie? Jeśli tak, możesz go wiązać z rączkami wyciągniętymi, wtedy chusta sięga do pach, to najniżej jak można wiązać - tak jak piszesz, każde prawidłowe wiązanie wymusza przytulenie brzucha i co najmniej części klatki piersiowej. No, ale w Manduce też powinien przylegać do Cibeie dość ściśle?

Co do wiązań dla Ciebie - IMO tylko wiązania na plecach, najlepiej plecak prosty.

Co do chusty - do prostego coś nie za długiego (pewnie 3,7) i może z domieszką, bo coraz lżejsze Twoje dziecko nie będzie
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

dianek
    Guest

Domyślnie

jak mu się poda ręce, rękaw, cokolwiek czego może się chwycić to siada sam (nie podciąga się go, tylko mu coś podaje - najczęściej siada trzymając się własnych spodni )

z leżenia na brzuchu sam siąść nie umie

mamy Manduce go to jedyne nosidło które umożliwiło nam prawidłowy "montaż" młodego tak, że on ma luźno, a siedzi jak ma siedzieć

przy każdym miękkim nosidle trzeba go było dociągać do siebie no i był lament :/

brzuch przytulony jeszcze ok, ale klatka - niet
    drze się i dusi chociaż z tym jego "przytulaniem" jest coraz lepiej, ale jeszcze nam trochę zejdzie zanim będzie mógł się spokojnie przylepić w chuście...

nie wiem czy będę w stanie go wpakować na plecy - bo jak to zrobić, jak on kompletnie nie współpracuje? jak podrośnie to pewnie będzie lepiej

Chusteryczka Awatar paulina
    Miejscowość
    90419

Domyślnie

Skoro dziecko nie chce być ściśnięte, to wolałabym nosić w.wozku niz nosić nieprawidłowo
    Kokoszka, 12.2010
    Kokos, 11.2013
    Fi, 3.2016

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

no, nie powiem... interesujące te Twoje wymagania

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

a kółkowa na biodrze?
    chociaz przy takim kregosółupie moze byc Ci ciężko - ale dziecko tak czy inaczej ten kręgosłup obciąza..

a jak lużno nosisz w manduce?
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Uprawnienia umieszczania postów