Pokaż wyniki od 1 do 20 z 196

Wątek: "Mapy" wyd. Dwie Siostry

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar reginleif
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja właśnie zamówiłam kilka dni temu i czekam Jestem też ciekawa "Love story" Oli Cieślak, przyjdzie razem z "Mapami".
    Styczniowy Staszek (2009), lutowy Tadek (2011)
    Moja dłubanina

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez reginleif Zobacz posta
    Ja właśnie zamówiłam kilka dni temu i czekam Jestem też ciekawa "Love story" Oli Cieślak, przyjdzie razem z "Mapami".
    love story imo bardzo fajna, ale niezbyt dla dzieci

Chusteryczka Awatar reginleif
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madorado Zobacz posta
    love story imo bardzo fajna, ale niezbyt dla dzieci
    Si, si, bo dla mnie

To jeszcze w temacie O. Cieślak polecam zwariowane "Złe sny" wydawnictwa Bona
    Styczniowy Staszek (2009), lutowy Tadek (2011)
    Moja dłubanina

Chustoholiczka Awatar madagaskar

Domyślnie

ja na razie tylko internetowo widzialam, ale juz na liste zakupow wpisane-ja uwielbiam rysunki i z Mamoko i z Domku-i moje dzieciaki tez-wiec juz widze jaka frajda bedzie-teraz w Empiku byly promocje -20% i dostawa gratis, myslalam ze sie zalapiemy i z mapami, ale akurat niedostepne byly-a buuuu

2005,2008,2011,2018

net mi działa jak chce/nie chce...bywam chwilami...i czasem znikam

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madagaskar Zobacz posta
    ja na razie tylko internetowo widzialam, ale juz na liste zakupow wpisane-ja uwielbiam rysunki i z Mamoko i z Domku-i moje dzieciaki tez-wiec juz widze jaka frajda bedzie-teraz w Empiku byly promocje -20% i dostawa gratis, myslalam ze sie zalapiemy i z mapami, ale akurat niedostepne byly-a buuuu
    Bo chyba one dopiero wchodzą, zatem jeszcze nie są dostępne. A ta promocja do 17, może przypadkiem jeszcze "załapie"

ty się ryba nie denerwuj (...)

Chusteryczka

Domyślnie

Grrrrrr! Czekam na te "Mapy" i czekam, tęsknie wypatruję w skrzynce awiza, truję tyłek mężowi, żeby mi dawał smsem znać, czy dzisiaj nie przyszło, wreszcie napisałam do Dwóch Sióstr z prośbą o numer przesyłi, bo priorytet to już raczej powinien przyjść.

I taką odpowiedź dostałam: "przepraszam bardzo za opóźnienie w realizacji przesyłki. Przesyłki pocztowe
    wychodzą od nas raz w tygodniu, w zeszłym tygodniu pani paczka z naszej winy
    nie została wysłana za co bardzo przepraszam. Przesyłka wyszła od nas z
    biura w środę dwa dni temu i jest już w drodze do pani domu."

Jasne. Czy ja za dużo wymagam spodziewając się, że w takiej sytuacji, jak tylko odkrywają, że przegapili, że coś do wysłania było, to się wysyła maila z informacją i przeprosinami? Sama bym się nie nakręcała, dziecku nie mówiła, że dzisiaj to pewnie pan listonosz już przyjdzie i przyniesie książkę, nie martwiła się, że listonosz gdzieś awizo posiał i że przesyłka wróci do nadawcy... Jest sens, żeby im to napisać, czy odpuścić sobie?

Chusteryczka Awatar n2605
    Miejscowość
    Mazury

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amparo Zobacz posta
    Jest sens, żeby im to napisać, czy odpuścić sobie?
    Napisać, napisać żeby sobie upuścić ciśnienia
    Niestety sama w pracy popełniam błędy i przepraszam niezadowolonych, tłumaczę, biję głową w posadzkę posypując popiołem. Jako rozczarowany klient najpierw się unoszę, a potem myślę że ten kto nawalił to taka ja... Ale piszę o swoim niezadowoleniu, piszę a jakże, jeno nie wyzłośliwiam się nadmiernie.
    Monika - mama Natalii 26.05.2008

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez n2605 Zobacz posta
    Napisać, napisać żeby sobie upuścić ciśnienia
    Niestety sama w pracy popełniam błędy i przepraszam niezadowolonych, tłumaczę, biję głową w posadzkę posypując popiołem. Jako rozczarowany klient najpierw się unoszę, a potem myślę że ten kto nawalił to taka ja... Ale piszę o swoim niezadowoleniu, piszę a jakże, jeno nie wyzłośliwiam się nadmiernie.
    No bo nie myli się ten, co nic nie robi. I ja rozumiem, że może się tak zdarzyć, tylko chodzi o to, co się z tym potem zrobi, prawda?

Chustoholiczka Awatar rzufik
    Miejscowość
    StW

Domyślnie

wiecie co a pamietacie z lat 80-90 takie ksiażki 'swiat wokół nas'? czy 'ziemia wokół nas' ocalały mi dwie takie z mojego dzieciństwa i są bardzo podobnie zrobione. tylko informacje moze nie az tak szczegółowe (beatlesi, rembrandt itp) ale są i ludzie z każdego kraju w strojach ludowych i zwierzeta występujące w danym regionie... moi to lubią.
    czy jest sens dokładac im te 'mapy' ? wiem ze w tych moich info moze być trochę przestarzałe też... ale nie wiem... bo dla mnie 60zł to dużo. ja wiem ze warto ale jednak dużo.
    :/
    acz dobra wieść jest taka, źe wyjście z tego forum się jednak znalazło. r.i.p.

Chustomanka Awatar Agata
    Miejscowość
    Nowy Sącz

Domyślnie

rewelacyjne szkoda, że moje dziecko jeszcze za młode kiedyś na pewno mu kupię
    Bartoszek, ur. 3.11.2010
    Joasia, ur. 6.12.2015
    http://agajagalubi.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzufik Zobacz posta
    wiecie co a pamietacie z lat 80-90 takie ksiażki 'swiat wokół nas'? czy 'ziemia wokół nas' ocalały mi dwie takie z mojego dzieciństwa i są bardzo podobnie zrobione. tylko informacje moze nie az tak szczegółowe (beatlesi, rembrandt itp) ale są i ludzie z każdego kraju w strojach ludowych i zwierzeta występujące w danym regionie... moi to lubią.
    czy jest sens dokładac im te 'mapy' ? wiem ze w tych moich info moze być trochę przestarzałe też... ale nie wiem... bo dla mnie 60zł to dużo. ja wiem ze warto ale jednak dużo.
    Czy to byly te takie ogromniaste ksiazki?? Kazdy kontynent na innej karcie, mnostwo szczegolikow do wyszukiwania, itp.?
    Bo my z bratem te wielkie absolutnie uwielbailismy, godzinami nad nimi siedzielismy, wymyslajac coraz to nowe zabawy. Np. "szukamy, gdzie sie wydobywa diamenty", itp.
    Myslicie, ze jak Janek bedzie w wieku odpowiednim, to te DwieSiostrowe Mapy jeszcze beda dostepne, czy mam kupowac teraz???d

<Miejsce na mądry cytat>

Chustomanka Awatar jujama
    Miejscowość
    okolice Legionowa :)

Domyślnie

Te "Mapy" wyglądają bardzo ciekawie. Dziękuję za inspirację prezentową
    JUlcza (16.04.2006), JAcusiowa (9.05.2008) i MAćkowa (14.12.2012) mama Magda
    http://jama-jujamy.blogspot.com/

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

kupiłam dziś Mapownik
    http://www.empik.com/mapownik-czyli-...6175,ksiazka-p
    cudo! choć zdecydowanie dla starszych dzieci

Chustoguru Awatar czukczynska
    Miejscowość
    Gniezno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez silver Zobacz posta
    kupiłam dziś Mapownik
    http://www.empik.com/mapownik-czyli-...6175,ksiazka-p
    cudo! choć zdecydowanie dla starszych dzieci
    O! może być fajne Jakie to starsze dzieci? Powyżej 6 czy 8 lat?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

raczej 8, choć nieźle zorientowany historyczno-geograficznie 6latek też da radę

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

Sporo zadań jest raczej kreatywnych niż "wiedzowych", więc da się wybrać i dla 6latka

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Mysle, zeby kupic Mapy na prezent, ale znalazlam na amazonie recenzje, ze nie ma w ksiazce Irlandii. Wydaje mi sie to absurdalne, o co moglo tej osobie chodzic?

"I loved the book and was about to purchase this at £20 only to discover that my own country Ireland did not feature in this book."

Chustofanka Awatar bob

Domyślnie

O, my tez mapy.Bardzo fajne ale na razie leza w szafie bo dla dwulatki troche za powazna lektura. Jest tam strona, na ktorej narysowana jest taka paskudna ryba z wielkimi zebiskami i odkad Jagoda ja zobaczyla, to sie boi "lysi" czyli rybek. Czasem nawet tych "nanibowych" czyli tych, ktore widzi tylko sama Jagoda
    Guda 12.07.2012 , Nela 11.11.2014, Linka 01.01.2019

Uprawnienia umieszczania postów