Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Wysokość panela - co robię źle?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie Wysokość panela - co robię źle?

Dziewczyny, coś chyba źle robię z MT i nosidłem.

Laura mi wyrosła, zamówiłam wyższe - na tyle, że nie za bardzo nosiłam z przodu, bo mi panel świat zasłaniał

I teraz znów stwierdzam, że Bruniak mi wyrasta z mietka. Jak zaśnie - zwisa. No i niby ma paszki na wysokości pasow naramiennych, a chyba pownien mieć pod, żeby móc te łapki ładnie schować.

Tylko...własnie sprawdziłam - mój MT ma wysokość z zagłówkiem 50cm (bez pasa), a bez zagłówka i pasa (czyli sam panel) ma 38cm. No i chyba to ogólnie jest snandard, prawda?

I widzę, że nosicie w takich dwulatki, trzylatki...

Więc chyba niemożliwe, żeby Brun mi wyrastał?

Co robię nie tak?

A może tak po prostu jest i trzeba koniecznie kapturkiem wiązać?

Wiem, że idelanie dziecko przytrzymane będzie tylko w chuście, no ale moja bestia ma w nosie chustę (nad czym strasznie boleję)
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Nikt nic?
    To może pidpowiedzcie jakie macie wysokie przy dziecku noszacym ubranka 80cm?
    I czy śpią dzieciaki w nosidle/MT?

Chustonoszka Awatar Ania Cz
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

mam manduce i teraz testuje tula i mam chusto mt wszystkie maja rozmiary standardowe i jak zasypia mój młody to kapturek jest konieczny bo nawet jak mial 8 miesięcy to głowa leciała do tyłu jak był na plecach, niewiem jak sztywny i długaśny musiał być by panel żeby mojego głowe przytrzymał, nosi ubranka na 86-92

Chustofanka Awatar Apulina
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

testowałam dwa tygodnie temu mt od Alci - większy rozmiar i Młodemu zasłaniał większość głowy, a on 86/92 nosi...

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

wymiarowo to Ci nie pomogę bo moje panny b.wysokie i my niestandardowe mietki mamy raczej

ale jakbyś wkleiła fotkę było by mi łatwiej ocenić

może problem jest nie tyle w rozmiarze mietka co w sposobie jego motania, bo być może skracasz sobie sama długość panela

podczas snu moje młode też "wiodczały" to normalne ale fakt że mt powinno podtrzymywać dziecko choć sama pozycja już nie będzie tak super idealna
    moja trzylatka podczas snu potrafi skulić się do rozmiarów niemowlaka z dłuuugimi nogami, praktycznie wszyscy dziwią się jak ją wyciągam z nosidła bo spodziewają się maluszka a tu wychodzi kawał baby

jeśli to nie będzie problem to w wolnej chwili cyknij Wam fotkę
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

O, Apulina dzięki - bo właśnie a alci myślałam, mamy mniejsze jej i nawte gadałam już z nią o wiekszym, ale zwątpiłam w międzyczasie.

Ale jeszcze powiedz mi, cyz zasłania zagłówkiem? Bo on śpiocha nie utrzyma.

dankin! Dzięki. Wiem, że fotka byłaby najlepsza, spróbuję machnąć coś. Jak skracam w motaniu panel? Staram się zakładać tak, że młody wrzucany, potem staram się żeby ta pupa jak najbardziej wpadła i dociągam pasy.

A rozmiarowo pomożesz Powiedz mi, jaką masz wysokość do wzrostu, to sobie może proporcjonalnie policze albo co Zwłaszcza, że moja Lauron też wysoka laska.

Z emeiem wpada łatwiej, ale widzę, że ten chusto-panel jednak ciut krótszy niż większe mietki.

Ania, czy Tula wysokościowo tak samo jak manduca? Bo emei pamiętam że porównywałam z mandu i tak samo było.

Uprawnienia umieszczania postów