Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: Chusta - następny level :)

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar os_girl
    Miejscowość
    p-ce//wwa ursynow

Domyślnie Chusta - następny level :)

Witam serdecznie!

mam prośbę o pomoc w wyborze chusty.
    Zaczęłam jak maluch miał 3 tygodnie od spotkania z doradcą i kupna pierwszego pasiaka Natti. Potem kupiłam sobie jeszcze używaną kółkową, a raczej dla taty bo jemu bardziej pasuje po domu tak na szybko. Mam jeszcze elastyk Polekonta.
    Maluch jest sporym bąblem 3mcs i 7kg z hakiem.
    Z pasiaczkiem średnio się lubimy. Moje doświadczenie w wiązaniu ogranicza się do kieszonki. Chusta nie jest do końca jeszcze złamana. Czasem zawiąże się super czasem mam dosyć po kilku minutach noszenia. Częściej noszę w elastyku. Ale zamierzam intensywnie trenować i nauczyć się kangura i plecaka - dzieć robi się ciekawski.

Czytam i oglądam wasze stosy chustowe i rozmyślam nad pierwszą chustą taką ekstra... Chciałabym żeby była w odcieniach szarości lub czerni (lubię takie mroczne klimaty), dobrze się dociągała (ta moja natka nie ślizga się ładnie, czasem szlag mnie trafia...) i dobrze się nosiła. Maluch robi się coraz cięższy. Jaką mieszankę wybrać, bawełna, bambus, wełna, jedwab,kaszmir? Nie mam za bardzo o tym pojęcia, ale wiem że już chcę taką chustę "wow" nie zwykłego pasiaczka. Pomóżcie co na początek? Tak żebym poczuła różnicę i miała wyjściową szmatę w miarę uniwersalną.
    Fajnie jakby zmieściła się w kwocie do 500zł bo chłop mnie pogoni jak mu przyniosę pawie za 1000...

Dziękuję za pomoc!

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez os_girl Zobacz posta
    Witam serdecznie!

mam prośbę o pomoc w wyborze chusty.
    Zaczęłam jak maluch miał 3 tygodnie od spotkania z doradcą i kupna pierwszego pasiaka Natti. Potem kupiłam sobie jeszcze używaną kółkową, a raczej dla taty bo jemu bardziej pasuje po domu tak na szybko. Mam jeszcze elastyk Polekonta.
    Maluch jest sporym bąblem 3mcs i 7kg z hakiem.
    Z pasiaczkiem średnio się lubimy. Moje doświadczenie w wiązaniu ogranicza się do kieszonki. Chusta nie jest do końca jeszcze złamana. Czasem zawiąże się super czasem mam dosyć po kilku minutach noszenia. Częściej noszę w elastyku. Ale zamierzam intensywnie trenować i nauczyć się kangura i plecaka - dzieć robi się ciekawski.

Czytam i oglądam wasze stosy chustowe i rozmyślam nad pierwszą chustą taką ekstra... Chciałabym żeby była w odcieniach szarości lub czerni (lubię takie mroczne klimaty), dobrze się dociągała (ta moja natka nie ślizga się ładnie, czasem szlag mnie trafia...) i dobrze się nosiła. Maluch robi się coraz cięższy. Jaką mieszankę wybrać, bawełna, bambus, wełna, jedwab,kaszmir? Nie mam za bardzo o tym pojęcia, ale wiem że już chcę taką chustę "wow" nie zwykłego pasiaczka. Pomóżcie co na początek? Tak żebym poczuła różnicę i miała wyjściową szmatę w miarę uniwersalną.
    Fajnie jakby zmieściła się w kwocie do 500zł bo chłop mnie pogoni jak mu przyniosę pawie za 1000...

Dziękuję za pomoc!
    Wpadłaś

Teraz musisz się dowiedzieć co Ci najbardziej pasuje Radzę kupować tylko to co się najbardziej podoba Nie ma szmaty uniwersalnej,albo inaczej-musisz sobie sama dobrać do swoich upodobań.Bambusa bym na zimę nie brała i bambus jest ciężki.Choć też nosi dobrze.Ale może się ślizgać właśnie.

Chustomanka Awatar sheep

Domyślnie

Może mroczne pawie z konopiami? Dość cienkie, miękkie, subtelnie chropowate (ja to lubię) i poniosą. U mnie dają radę ponad 13 kg

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sheep Zobacz posta
    Może mroczne pawie z konopiami? Dość cienkie, miękkie, subtelnie chropowate (ja to lubię) i poniosą. U mnie dają radę ponad 13 kg
    Nie zawiedziesz się

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

O tak pawie mroczne są super i może nawet za 500 kupisz plecakowe
    A ja wczoraj sprzedałam równie mroczne lilie antracytowe więc nie zaproponuję ale jakbyś miała okazję to też polecam
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

O tak pawie mroczne są super i może nawet za 500 kupisz plecakowe
    A ja wczoraj sprzedałam równie mroczne lilie antracytowe więc nie zaproponuję ale jakbyś miała okazję to też polecam

A i jeszcze koła zębate czarno-szare są super
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustomanka Awatar Judyta

Domyślnie

zgodze się! Ja moich 7kg szczęścia w pawiach mrocznych nie czuje nawet na długim spacerze

Uprawnienia umieszczania postów