Strona 71 z 105 PierwszyPierwszy ... 2161636465666768697071727374757677787981 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,401 do 1,420 z 2094

Wątek: a ja czekam na listonosza.....

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kocia_mama Zobacz posta
    kurcze, laski, co to jest phi??
    petrol hemp indio - konopne indio, ładne i nośne że hej (skoro nosi lepiej niż konopny antracyt)

Cytat Zamieszczone przez Kocia_mama Zobacz posta
    Co to jest tol??
    udało mi się, zgadłam (googiel poszedł w ruch) - nowa chusta oschy Tree of Life - nie żeby mi się na zdjęciach podobała, zwłaszcza kolor, ale... aginiu, dasz macnąć legendarną oschę, proszę, proszę!!!
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustomanka Awatar lampka
    Miejscowość
    okolice Katowic

Domyślnie

A ja skromnie - czekam na perełkę...
    Starsza 2009 Młodsza 2012
    W ostrej fazie nawrotu chustouzależnienia <---- juz po!

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

i ja czekam i czekam...w okno zaglądam. Indiacza ma przynieść
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta

udało mi się, zgadłam (googiel poszedł w ruch) - nowa chusta oschy Tree of Life - nie żeby mi się na zdjęciach podobała, zwłaszcza kolor, ale... aginiu, dasz macnąć legendarną oschę, proszę, proszę!!!
    eee tam wcale nie nowość ale jasne, że dam
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

dużo czekania mi nie zostało... rockin'baby i pieluszki
    a i katja jeszcze
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

A ja się poskarżę, że zamiast przesyłki dostałam awizo, mimo że cały dzień byłam w domu Listonoszowi paczek się nie chce nosić. Teraz mnie czeka kolejka na poczcie i jeszcze pewnie mi tego dzisiaj nie wydadzą, bo będą się upierać, że przesyłkę ma przy sobie listonosz. Nie cierpię Poczty Polskiej

Chustomanka Awatar izka_74
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magnez Zobacz posta
    A ja się poskarżę, że zamiast przesyłki dostałam awizo, mimo że cały dzień byłam w domu Listonoszowi paczek się nie chce nosić. Teraz mnie czeka kolejka na poczcie i jeszcze pewnie mi tego dzisiaj nie wydadzą, bo będą się upierać, że przesyłkę ma przy sobie listonosz. Nie cierpię Poczty Polskiej
    Może przesyłka byłą wysłana jako list polecony w gabarycie B - czyli większy od A4. Takich listonosz nie musi doręczać, tylko ma obowiązek zostawić awizo. Paczki wozi osobny listonosz samochodem i te zwykle są doręczane. Tak mi to kiedyś na naszej poczcie wytłumaczono, jak miałam analogiczną sytuację. I trochę to rozwiązanie rozumiem, bo wystarczą 3-4 takie duże listy i torba listonosza byłaby pełna. Dlatego warto czasem dopłacić złoty czy dwa i poprosić sprzedającego o wysyłkę paczką

Mateusz (6.07.1996r.) i Pawełek (21.02.2005r.)

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez izka_74 Zobacz posta
    Może przesyłka byłą wysłana jako list polecony w gabarycie B - czyli większy od A4. Takich listonosz nie musi doręczać, tylko ma obowiązek zostawić awizo. Paczki wozi osobny listonosz samochodem i te zwykle są doręczane. Tak mi to kiedyś na naszej poczcie wytłumaczono, jak miałam analogiczną sytuację. I trochę to rozwiązanie rozumiem, bo wystarczą 3-4 takie duże listy i torba listonosza byłaby pełna. Dlatego warto czasem dopłacić złoty czy dwa i poprosić sprzedającego o wysyłkę paczką
    Tak, niby też to rozumiem, ale z paczkami też to się zdarza, nie mówiąc już o tym, że czasami przesyłki mają nabitą jako datę drugiej awizacji, datę, która ma dopiero nadejść (przykładowo kiedyś odbierałam 10-tego paczkę, a ono była już oznaczona, że powtórnie awizowano ją 12-tego), albo notoryczne mylenie dat na awizie, kiedy to rzekomo listonosz był. Na przesyłkach prywatnych to mnie tylko irytuje, ale urzędowo to pociąga poważne skutki. Ot, wyżaliłam się

Chustoguru Awatar livada
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A ja nadal czekam na Erbę, ech... Ale za to doczekałam się na Zębatki :]
    Moje DziewczynKi: marcowa Kasia (2011), październikowa Kalinka (2013) i kwietniowa Kaja (2016)

Chustomanka Awatar Roma
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

PHI dotarlo
    Justyna.
    Doradca Noszenia w Chuście i Nosidłach Miękkich Akademii Noszenia Dzieci (Kraków, czasem Krosno)
    Adam
    16.10.2009, Blanka 3.11.2011, Emil 6.09.2014

Świat to lustro. Twój świat zewnętrzny jest dokładnym odbiciem twojego wnętrza

Chustomanka Awatar izka_74
    Miejscowość
    Bydgoszcz/Fordon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roma Zobacz posta
    PHI dotarlo
    Szczęściara Czekamy na foto

Mateusz (6.07.1996r.) i Pawełek (21.02.2005r.)

Chustomanka
    Miejscowość
    Polska

Domyślnie

A mnie szlag jasny zaraz trafi czekam na list od 03.09 i się dowiedziałam, że był awizowany, jak awiza na oczy nie widziałam (nawet powtórnego) tyle czekania na marne!! Mam nadzieję, że na poczcie go jeszcze mają, bo jak nie to chyba ich rozniosę.......

Chustomanka
    Miejscowość
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magnez Zobacz posta
    Kochana mój listonosz wszystko awizuje bo nie chce mu się nosić.. także lepiej wypisać awizo x 3 niż nosić te listy a one przecież tyleeeee ważą i trik z awizem powtórnym kiedy pierwszego nie było też dobrze znam..

Chustomanka Awatar asioczka
    Miejscowość
    opolskie/ Dobrzeń W.

Domyślnie

a u nas poczta dobrze dziala ten co jezdzi samochodem, to nawet czasem dzwoni lub smsy wysyla, ze jest paczka i czy ktos bedzie w domu Małż sie smieje, ze poczeka, az Natka podrosnie, czy aby nie do listonosza podobna ;] bo starsza to wykapany tatus (upieklo mi sie
    18.11. 2009
    16.06. 2012
    09.12.2019

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez izka_74 Zobacz posta
    z tego, co kojarzę, polecone musi dostarczać bez względu na gabaryt
    to zwykłe listy, nierejestrowane, może awizować, jeśli przekraczają gabaryt A

(tutaj info na fejsbukowej stronie poczty: http://www.facebook.com/note.php?not...25224&comments, bo innego nie udało mi się znaleźć)

listonosze idą na łatwiznę, że nie noszą takich poleconych, ale POWINNI
    i liczą na to, że odbiorca nie rozumie tego punktu Regulaminu
    Ostatnio edytowane przez Karusek ; 13-09-2012 o 13:11
    2 + 7 (2005-2018)

Chustomanka
    Miejscowość
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    z tego, co kojarzę, polecone musi dostarczać bez względu na gabaryt
    to zwykłe listy, nierejestrowane, może awizować, jeśli przekraczają gabaryt A

(tutaj info na fejsbukowej stronie poczty: http://www.facebook.com/note.php?not...25224&comments, bo innego nie udało mi się znaleźć)

listonosze idą na łatwiznę, że nie noszą takich poleconych, ale POWINNI
    i liczą na to, że odbiorca nie rozumie tego punktu Regulaminu
    Wiecie co nie dajmy się zwariować, to listonosza praca żeby roznosić listy, to za co on dostaje pieniądze? za wypisanie awiza? to ja też chcę taką pracę, że będę roznosić ludziom karteczki w dogodnym dla siebie momencie.. akurat mój felerny listonosz jest na zastępstwie przychodzi tu pewna listonoszka i ona ma rower i nie było dla niej problemem wziąć dla mnie kilka większych listów DZIWNE jeszcze kiedyś ją w sobotę nawet widziałam jak listy przyniosła TYLKO TRZEBA CHCIEĆ..

Chustomanka
    Miejscowość
    Polska

Domyślnie

Kopia

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tamarin Zobacz posta
    A mnie szlag jasny zaraz trafi czekam na list od 03.09 i się dowiedziałam, że był awizowany, jak awiza na oczy nie widziałam (nawet powtórnego) tyle czekania na marne!! Mam nadzieję, że na poczcie go jeszcze mają, bo jak nie to chyba ich rozniosę.......
    awizo czeka 14dni na zwrot, więc jak pójdziesz to jeszcze powinien list czekać

nie dostarczają nawet poleconych co niektórzy, bo... nie muszą

a teoretycznie to my możemy przesyłki oddawać listonoszom, ciekawe co nasz by powiedział, jakbym go załadowała
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustomanka
    Miejscowość
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kachasek Zobacz posta
    awizo czeka 14dni na zwrot, więc jak pójdziesz to jeszcze powinien list czekać

nie dostarczają nawet poleconych co niektórzy, bo... nie muszą

a teoretycznie to my możemy przesyłki oddawać listonoszom, ciekawe co nasz by powiedział, jakbym go załadowała
    Zawał serca murowany

Chustoholiczka Awatar letka
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

czekam i ja! Na nosidło od Alci
    Widziałam na zdjęciach, jeszcze nie wysłane a ja już wyglądam za donosicielem
    Wracam
    Mama od 2011 roku

https://www.facebook.com/madebymamla

Uprawnienia umieszczania postów