Pokaż wyniki od 1 do 20 z 21

Wątek: przeciekają kieszonki, ale nie bokiem

Mieszany widok

Chustonoszka

Domyślnie przeciekają kieszonki, ale nie bokiem

dziwne rzeczy się dzieją z moimi pieluchami. najpierw dwie chińskie kieszonki, a teraz wonderos - wszystkie przeciekają na wysokości siusiaka. nic bokiem czy górą nie leci, więc to nie chodzi o zatłuszczony polarek, wkłady nawet nie muszą być super zasikane, żeby szybko robiła się mokra plama na wysokości siusiaka...
    Co to może być? oglądałam PUL-e i nie widzę uszkodzeń. Jedną pieluchę już wywaliłam, ale szkoda wywalić wonderka.
    Którejś z Was się coś takiego przytrafiło?

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

poczytaj wątek o praniu - poodtłuszczaj, zrób stripping, a nade wszystko nawet nie używając pierz z innymi pieluchami (najlepiej na 60 stopni i może z dodatkiem, dobrze robić dodatkowe płukanie - nie wiem, jak do tej pory prałaś) i sprawdź za czas jakiś - moje doświadczenie mówi, że większość dbanych pieluszek znowu zaczyna trzymać (w swojej bazarkowej karierze trafiłam tylko na jedną tak zaniedbaną, że nic jej nie pomogło). A może dziecko zaczęło intensywniej siusiać i pieluchy (wkładki) nie starczają...
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustonoszka

Domyślnie

zawsze piorę z dodatkiem, płukanie przed i po praniu, z reguły na 60 st. Co jakiś czas piorę na 90 st z kwaskiem cytrynowym. Pieluszek używam przy drugim dziecku teraz i nigdy wcześniej czegoś takiego nie było... Jakby bokiem wyciekało, to w ogóle nie byłoby problemu, ale to centralnie przechodzi przez PUL:/

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Iga wszystkie Wasze pieluszki przeciekają w opisany przez Ciebie sposób czy tylko niektóre?
    Co to za pieluszki? Napisz coś więcej
    P. 2007, D. 2010

Chustonoszka

Domyślnie

Przeciekają tylko niektóre: Beilesheen zwykły pul, Happy Flute minkee (to chyba ta sama firma, tylko po zmianie nazwy), wonderos v2 minkee. Jakby przeciekały tylko te chińskie, to bym machnęła ręką i stwierdziła, że tandeta, po czym wywaliła do kosza. no ale wonderos? który kilka miesięcy temu używany był przez 2,5-latka na noc i nigdy, przenigdy, nie przesiąkł - teraz odpada przy 8-miesięczniaku?

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

No to może jakiś trefny Pul
    P. 2007, D. 2010

Uprawnienia umieszczania postów