uniwersalny, pewnie rzecz gustu. Dla mnie uniwersalne będą raczej te cieńsze i nie grzejące, bo w zimie zawsze można sie dodatkowo ubrac a w lecie czasem ciężko bardziej się rozebrać.
R. 2007; J. 2009
Mechacenie chusty - potwierdzam. W miarę czasu robi się na niej taki meszek, który potem się kłębi i kołtuni. Pierwsze pranie było w 60 stopniach, kolejne w 40, prałam ją już kilka razy, a mam od nieco ponad miesiąca.
Nie zmienia to faktu, że chusta nosi moje 8 kg fantastycznie, dobrze się dociąga, nie opada. No i rzeczywiście jest dość ciepła i im bliżej ciepłych miesięcy tym rzadziej będzie używana na korzyść innych, cieńszych![]()
Basia 29/08/2009Jacuś 15/08/2012
Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]
Dorzucę i swoją opinięUwielbiam tę chustę. Niektórych nie przekonuje jej wzór, moim zdaniem jest piękny, nazwa doskonale go oddaje. Chusta niezwykle zyskuje w rzeczywistości. Pierwsze przytulanie po wyjęciu z pudełka bardzo przyjemne. Po praniu zrobiła się bardziej... zbita? Chyba tak bym to ujęła. Doskonale nosi. Choć według mnie dociąga się średnio. To zależy chyba od przyzwyczajenia, wcześniej miałam do czynienia z chustami sztywniejszymi, a grecja jest taka mięciutka. Bardzo podoba mi się, że się nie mnie za bardzo, nie muszę jej tak często prasować jak lnu. Używam jej często, ale nie tak często, żeby prać ją co chwilę, więc jest jeszcze w doskonałym stanie. Na szczęście nie trzeba jej łamać
Dla mnie ogromny plus, bo sobie tego nie wyobrażam
Dostaje ode mnie najwyższą ocenę.
Siaś 07.2007 Ninia 04.2009 i Lolek 12.2010
Kozdy cłek fce mieć swój rozum. Kóniec kóńcym telo rozumów, kielo ludzi. A godajóm, ze rozum jest jedyn! Jakoz jedyn, kie kozdy hebluje po swojemu.
a co powiecie o kółkowych Grecjach? mam jedną, ale kolor do mnie nie przemawia, zastanawiam się nad wymianą na Babylonie, albo Girasol, albo inny kolorowy pasiak, ale może mnie przekonacie, żebym ją sobie zostawiła?
Mamy tylko dwie chusty, więc może mało pomocna będzie ta moja recenzja, ale od czegoś trzeba zacząć...
Mało w niej noszę, bo kupiłam 4,7 z myślą o sobie i o mężu, a na razie dzieć malutki i ja się w Grecji topię, ale - z tych paru razów, kiedy się motałam, mam bardzo dobre wrażenia. Chusta miękka, mięsista, świetnie się ją wiąże, dobrze otula dziecko. Po 2 h chodzenia w domu nic nie trzeba poprawiać. Na piąteczkę według mnie.