Uff![]()
Uff![]()
pierze się, dzisiaj spacer zaliczony, więc do jutra mam nadzieję że wyschnie, będę relacjonować.
Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14
............ cd wyschła i rzeczywiście jest trochę bardziej szorstka i te nitki już się nie rozchodzą, ale po pomiętoszeniu robi się coraz milsza. Tam gdzie miałam lekkie prześwity wszystko wróciło do normy. To chyba jakiś fenomen tych chust - wszystkie bardziej lub mniej trzeba łamać a te trzeba hartować. Teraz mogę z czystym sumieniem dać 5 (sumienie pedagoga
)
Wniosek taki, że przed użyciem koniecznie trzeba wyprać!!!
Alicja 12.10.08 : Martyna 01.03.11 : Oleg 28.06.14
No to wyciągam recenzje Nati żakard do góry
Moje spostrzeżenia i opinie są jednoznaczne.
Nati żakard (ciemna zieleń ... mniam, mniam) to jedna z chust z którą najpóźniej się rozstanę.
Przed praniem piękna, po praniu też.
Sama się wiąże
Nie wżyna się ani gdy noszę 9 kg Gosię ani gdy noszę 14 kg Franka - ładnie odejmuje ciężar.
Wiązania są szybkie, nie trzeba poprawiać chusty nawet po 2-3 godzinnym spacerze.
Chusta jest niesamowicie miękka, nie trzeba jej łamać - straszny zresztą jest ten proces gdy chodzi o inne chusty...
Sprawdziła się zarówno podczas zimowych chłodów jak i wiosennych upałów.
Szczerze powiem, ze gdyby wachlarz kolorystyczny był większy to miałabym przewagę Nati w swoim stosiku.
Natalio, dziękuję i gratuję!
Monika, mama Franka (29.11.2006) i Małgosi (23.07.2008)
mam nati zakard fioletchusta dosc gruba miesista . musialam sie troche bardziej niz przy bambusie przylozyc do wiazania, moze mialam gorszy dzien ALE nosi swietnie moj synek wazy niecale 11 kg i ma poltora roku pieknie spal przez ok 2 godz na plecach nie musialam poprawiac wiazania. dla mnie 5tka a nwet 6tka. Dodam jeszcze , ze raczej nie jest to chusta na gorace dni ale jest swietna. pieknie wyglada i tak nosi. BRAWO NATALIO
![]()
![]()
![]()
![]()
acha dalam 5tke
![]()
No, teraz i ja mogę też coś powiedzieć!
Zostawiłam sobie czerwoną chustę. Bardzo mi się kolor podobał. Odrazu wyprałam ją, aby nie sprzedać.. Ale okazało się, że ten kolor chusty do mnie nie pasuje oddałam ją odrazu koleżance, która oddawna już zajmuje się farbowaniem chust.
Miesiąc temu wróciła do mnie moja chusta.
Po farbowaniu zrobiła się jeszcze bardziej miękka niż po pierwszym praniu. Nosiło mi się przez te 15 minut, co robiliśmy zdjęcia, świetnie.
Oto co teraz mam
![]()
tutaj widać
różnicę. Moja chusta jest w środku
Nie mogę się doczekać, kiedy znowu będę miała możliwość nosić chusty )))
Ostatnio edytowane przez hanieczka ; 29-07-2009 o 15:39
Kira 16.02.2007
Alisa 25.09.2009
Doradca rosyjskiego Stowarzyszenia doradców noszenia w chustach, 02.2008
Doradca po szkoleniu Akademii Noszenia Dzieci, 11.2010
chusty Natibaby, LennyLamb w Rosji
Śliczny kolor wyszedł![]()
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
Piękny, głęboki kolor
Twoja córka ma na imię Kira? Mnie nie udało się męża na to imię namówićpewnie dlatego, że w Polsce praktycznie nie występuje
![]()
Ostatnio edytowane przez Leika ; 29-07-2009 o 16:13
Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)
http://moje-dzieciaki.blogspot.com/
We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
With our thoughts we make the world. Buddha
Nastiu, moje gratulacje!!! Udany kolor i fajne kobitki!
http://naturalno.com.ua/ - sklep internetowy - chusty NATI, LENNYLAMB, ubrania dla karmijacych mam, kosmetyki naturalne
Liza 12 lipca 2006 roku i Iwanek 16 lutego 2009 roku.
Kira 16.02.2007
Alisa 25.09.2009
Doradca rosyjskiego Stowarzyszenia doradców noszenia w chustach, 02.2008
Doradca po szkoleniu Akademii Noszenia Dzieci, 11.2010
chusty Natibaby, LennyLamb w Rosji
a czy ktoś może się podzielić fotkami żakardowej zielonej natki?? Bo choruję na nią bardzo, ale chciałabym jakieś zdjęcia w akcji
Moje ulubione zdjęcie w ciemnej greckiej zieleni to zdjęcie Madziarki: http://chusty.info/forum/showthread.php?t=13969
dziękuję Natalioa zdjęcia cudne!
Hej
Czytam recenzje chusty żakardowej Nati i chciałam zapytać doświadczonych chustonoszek o porównanie tej chusty z pasiakami storchenwiege czy didymos - chodzi mi o nośność i o to, jakie wiązania lepiej lub gorzej w niej wychodzą, czy nadaje się dla maluszka czy raczej dla większych dzieci na plecaczki?
Dzięki
miałam i żakard Grcja i pasiaka Storcza, i pomimo, że Inka nosi genialnie to Grecja moim zdaniem również wypada super. w tym samym czasie nosiłam Grecję i Leośka i wolałam Grecję. nie wiem jak się sprawdza ten żakard przy cięzkarkach ale do 10 kg było idealnie!
ja generalnie jestem wielbicielką wszelkich żakardów, lubię je za chropowatość, choć miałam ciemny brąz i zrobił się mieciutki - prałam go tylko ręcznie, może dlatego- ale dla porównania ciemna zieleń i jasny fiolet, na który go potem wymieniłam były bardziej chropowate.
ktoś tu juz napisał, i ja miałam to samo, wychodziło mi absolutnie każde wiązanie, chusta trzymała wspaniale. trenowałam na nim moje pierwsze plecaczki i zawsze mi wychodziły, nic nie osiadało.
generalnie tęsknię za żakardem Nati i czekam na zimę z nadzieją, że będzie coś nowego!!
daję 5 bez wahania!
Syn 2006
Córa 2008
Syn 09.2014
Mam Inkę i grecką Nati. Lubię bardzo tę pierwszą, ale jednak wolę zakard Nati. Dlaczego? Bo nosi świetnie 11 kg mojego dziecka, nie wrzyna się i sama wiąże kazde wiązanie. Z Inka jest wiecej problemów bo czasem jak niedokładnie zamotam to dość boleśnie sie wrzyna i trudniej sie wiąże. Naprawdę polecam Nati grecką z czystym sumieniem![]()
dzięki anniemamiealexa gościła u nas przez kilka dni czerwona natka z wełną - rewelacjamięciutka, delikatna, o niezwykłych właściwościach: pierwszy spacer przy 25 stopniach - nie grzała, drugi spacer przy 15 stopniach - dawała przyjemne ciepło
bardzo łatwo się wiązała, pięknie trzymała małą (choć muszę napisać, że po 3 godzinkach spaceru przy nieco szybszym tempie nieco sprężynowała), pięknie wyglądała jeśli chodzi o kolor, bo do wzoru niestety nie mogę się przekonać
dziś wyjechała do swojej właścicielki. a ja tęsknię...
![]()
A jak wypada w porównaniu z perełką? Co dla cieżkiego dziecka będzie lepsze?
Mama Stasia (15.04.2006), Róży (25.03.2009) i Helenki (15.10.2011)